Tietoa yhdistyksestä

Suomen Siiliyhdistys ry. on voittoa tavoittelematon, ensimmäinen lemmikkisiiliharrastajien yhdistys. Vuonna 2002 perustetun yhdistyksen tavoitteena on levittää oikeanlaista tietoa lemmikkisiileistä ja niiden hoidosta. Tarjota vertaistukea ja tietoa virallisille kasvattajille. Ylläpitää siilirekisteriä Suomessa sekä valvoa lemmikkisiilien jalostusta. SY kasvattajat saavat poikasilleen viralliset syntymätodistukset. Rekisteriselosteen löydät jäseneksi-sivulta.

Pyrimme olemme mukana Suomen suurimmissa lemmikkitapahtumissa mm. Lemmikkimessuilla. Järjestämme myös pienimuotoisia esittelyjä eläinkauppojen kanssa yhteistyönä ja luennoimme siileistä.

Yhdistys järjestää jäsenilleen tapaamisia eli Tuffareita ja siilinäyttelyitä. Jäsentapahtumiin ovat tervetulleita jäsenet siileineen. Tuffarit ovat hieno tilaisuus vaihtaa kuulumisia ja jakaa kokemuksia muiden siilistien kanssa. Näyttelyissä siili arvostellaan ns. PET (lemmikki)-luokassa, jossa on pääasiana on siilin terveys ja yleiskunto. Tapahtumien paikkakunta vaihtelee riippuen siitä, missä on innokkaita järjestäjiä.

Jäsenlehti Silium julkaistaan vähintään kerran vuodessa. Lehti sisältää ajankohtaista tietoa siileistä, juttuja tapahtumista ja tietysti siilien kuvia. Lehden mukana toimitetaan myös jäsenkorttisi.