Pikaisia Ruokavinkkejä

Siilien ravintoon ja ruokintaan keskittyvä keskustelufoorumi

ViestiKirjoittaja Jennimaria » 17 Tammi 2008, 00:17

Hyi ********! selvitin asian ja annospussissa toden totta luki lihan ja muun eläinperäisen jälkeen: "Sisältää min. 4% kanaa". NELJÄ PROSENTTIA! Vähällä oli etten pyörtynyt! *kops!* Miten tuo on edes mahdollista! :o ei vissiin saa meidän siili enää moisia mömmöjä! Mietityttää vaan, että miten voivat kissatkaan moista syödä? kummastuttaa todella... Mahtaisivatkohan kissojen sairaudet vähentyä, mikäli kissanomistajat lopettaisivat markettiruokien antamisen ja tarjoaisivat kissoilleen pelkkiä oikeita fileitä yms.
Tuli oikein paha olo :< ja mieli. Onneksi siili ei ole noista "kananpaloista" mitään oireita saanut. Taitaa jäädä nyt pelkälle jauhelihalle ja almolle :)
Jennimaria
Member
 
Viestit: 218
Liittynyt: 18 Helmi 2007, 17:09

ViestiKirjoittaja Marianne » 17 Tammi 2008, 09:04

Jos tahtoo pelkkää lihaa antaa, niin ostaa kanat / kanan jauhelihan kaupasta, paistaa ja antaa sitä. Kissanruoka tai se siileille muka tehty vitakraftin mönjä ei oikein nappaa, kun ne haiseekin ihan ... pahalle :)
Meillä siilit kyllä syö sitä, mutta kakkakin lemuaa ihan järkylle sen syömisen jälkeen. Tosin nyt en oo 2 vuoteen antanutkaan...
Marianne
Member
 
Viestit: 3990
Liittynyt: 17 Elo 2003, 23:04
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja Tapsu » 17 Tammi 2008, 09:31

Niin lihaa tai kanaa voi paistaa kerralla enemmän ja laittaa osan
vaikka folioihin pikkunyytteihin, annoskokoihin ja pakastaa.
Näin laitoin usein Taaville. Täytyy vain tarkistaa ennen tarjoilua, ettei
ruokaan jää yhtään folioita.
Tai sitten laitoin rasiaan pikku kokkareita jauhelihaa, niin etteivät koskettaneet toisiaan ja sieltä oli hyvä noukkia yksi annos.
Tapsu
Member
 
Viestit: 574
Liittynyt: 04 Touko 2004, 08:13

ViestiKirjoittaja Kutri » 17 Tammi 2008, 09:40

Mä aina kiskasen koko pakasterasian täyteen jauhelihaa, kalkkunjauhelihaa tai lihaa..meillä on pieni pakastin ja jos laittaisin aina pikkusen vaan yhden purkin pohjalle niin meidän koko pakastin olisi pelkkiä siilinruokia täynnä eikä omat pakasteet mahtuisi mihinkään..Aluksi ajattelin että mitenköhän onnistuu mutta itseasiassa jauheliha varsinkin irtoo tosi helposti täydestäkin rasiasta eikä muitakaan tarvi ku vähä ravistaa tai lusikan päällä tökkiä niin kyllä irtoo!

Kissoille tarkoitettuja märkäruokia ei olla ikinä annettu ja jos tullaan ikinä antaan niin sitten se on sitä almoo. Ei myöskään noita "siilinruokia" olla annettu ikinä eikä anneta..

Joululahjaksi Nalle sai yhdeltä sukulaiselta kissoille tarkoitettuja ohuita "lihapötköjä" tarkistin että viljaa ei ollut yhtään ja yllätyin kun lihan osuus oli aikas korkea (täytyy vielä tänään kotona tarkistaa mikä se olikaan). Luulin että ei mene alas, haju ei ollut mikään kovin hyvä mutta kyllä vaan kelpasi meidän Nallelle. En uskaltanut paljoa antaa kerralla mutta en meinannut millään saada tikkua pois Nallelta kun se tykkäsi niin että järsi sitä into piukassa. :)
Avatar
Kutri
Member
 
Viestit: 1293
Liittynyt: 01 Elo 2007, 14:40
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja Katinka » 17 Tammi 2008, 10:19

Minä pakastan paistetut jauhelihat jääpalamuottiin. Saa näppärästi sulatettua sopivan kokoisen annoksen.

Tuota kissan märkäruokaa meillä kyllä Muska The Ahmatti syö, Patelle ei sen sijaan kelpaa. Aika harvoin ostan. Pate on muutenkin todella nirso. Jos sapuska ei miellytä, se ei syö lainkaan. Raksuihinkaan se ei koske.
Katinka
Member
 
Viestit: 1132
Liittynyt: 06 Loka 2004, 20:41
Paikkakunta: PK-seutu

ViestiKirjoittaja Kutri » 17 Tammi 2008, 10:29

Toi jääpalamuotti on kätevä, meillä on porkkanasoseet jääpalamuotissa.. :)
Avatar
Kutri
Member
 
Viestit: 1293
Liittynyt: 01 Elo 2007, 14:40
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja Anitta2 » 17 Tammi 2008, 11:30

Minä laitan rasiaan kerroksien väliin palan leivinpaperia, niin irtoaa ainakin levyinä jauhelihat ja porkkanose.
Anitta2
Member
 
Viestit: 1039
Liittynyt: 29 Marras 2004, 12:26
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Memma » 17 Tammi 2008, 12:26

Meillä käytetään pääasiassa suikalelihoja. Pistän ne ihan pussiin paistettuina ja sieltä otan suikaleen tai kaksi kerralla sulamaan. Jauhelihan kanssa olemme tehneet niin, että painelemme sen minigrip pussiin ohueksi levyksi, josta on helppo murtaa paloja. Sama muuten toimii loistavasti myös soseille.
Memma
Member
 
Viestit: 1342
Liittynyt: 28 Joulu 2004, 15:26
Paikkakunta: Paimio

ViestiKirjoittaja lafleur » 17 Tammi 2008, 17:35

Mä laitan pakastettavat ruuat niihin kaikista pienimpiin minigrip pusseihin. Mulla se toimii paremmin kuin esim. jääpala muotti, joka vei paljon enemmän tilaa.
Jos on nestemäistä sapuskaa kuten pilttiä, laitan sitä pussin puoliväliin täyteen ja sitten litistän ohueksi lätyksi ja pakkaseen. Näin siitä saa vaivatta murrettua sopivan kokoisia liuskoja sulamaan.
Aluksi mulla oli tosi tarkat gramma määrät että mitä Randalle annetaan minäkin päivänä, se oli kuitenkin erittäin epäkäytännöllistä. Nykyään jokaisella lajilla on oma pussinsa josta ripottelen hyvän sekoituksen vaa'alle ja sulamaan.
lafleur
Member
 
Viestit: 376
Liittynyt: 13 Elo 2007, 02:17
Paikkakunta: Vantaa

ViestiKirjoittaja lafleur » 17 Tammi 2008, 17:36

Hih. Nyt vasta luin tuon Memman viestin.. No kertaus ei ole pahitteeksi..kai ;)
lafleur
Member
 
Viestit: 376
Liittynyt: 13 Elo 2007, 02:17
Paikkakunta: Vantaa

ViestiKirjoittaja Memma » 17 Tammi 2008, 19:54

lafleur: no ainakin on todella hyvä keino kun useampikin sitä täällä käy vakuuttelemassa. :D
Memma
Member
 
Viestit: 1342
Liittynyt: 28 Joulu 2004, 15:26
Paikkakunta: Paimio

ViestiKirjoittaja Natsuko » 17 Tammi 2008, 20:53

Minäpä sanon senkin, että sen jauhelihalevyn täytyy olla todellakin OHUT. Meillä on ehkä 7 mm paksu ja piru vie kun siitä ei saa kuin valtavia lohkoja. Ens kerralla vähän enemmän vaivannäköä että litistyy paremmin ;)
Natsuko
Member
 
Viestit: 346
Liittynyt: 17 Marras 2006, 17:59
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja PIRRE » 17 Tammi 2008, 21:09

eikun pakasterasiaan vaan vähän "ilmavavasti" ja jos ei meinaa irrota niin näyttää vähän voiveistä..niin johan lähtee :) Okei..porkkanasoseen minäkin laitan jääpalamuottiin. Niin ja kuivatut kanankaulat on meidän siilien namipaloja!
Mitäs nää Nallen lihapötköt oli? voisi vaikka kokeilla.
Ja tölkkihyönteiset tökkään pakkaseen ihan siinä samassa s.tölkissä missä ne ovatkin...nopeasti ne tulevat sieltä käytettyä.
PIRRE
Member
 
Viestit: 200
Liittynyt: 22 Huhti 2005, 21:49
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja Kuusysi_ » 17 Tammi 2008, 22:12

Nyt tuo saulin kakka on lähes mustaa ja vielä löysää :S Olemme syöttäneet sille jauhiksia,raksuja ja jauhelihaa. Tänään saatiin sirkkoja vihdoin. Pitäisikö tuosta kakasta olla kuinka huolissaan, vai odoteltaisiinko vielä pari päivää nyt kun tuo ruokavalio on pian taas kohdallaan
Kuusysi_
Member
 
Viestit: 12
Liittynyt: 27 Marras 2007, 20:45
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja Memma » 17 Tammi 2008, 22:39

Kuinka löysää se on? Onko se löysä pökäle vaiko ihan vesiripuli? Meilläkin siilien kakat ovat yleensä mustia, joten värin puolesta se on ok. (Sopiipa hyvin tämä aihe tänne ruokakeskustelun lomaan ;))
Memma
Member
 
Viestit: 1342
Liittynyt: 28 Joulu 2004, 15:26
Paikkakunta: Paimio

EdellinenSeuraava

Paluu Ravinto & ruokinta



cron