aivastelu ja kaapin puhdistus

Siilien terveyteen, hyvinvointiin ja sairauksiin keskittyvä keskustelufoorumi

aivastelu ja kaapin puhdistus

ViestiKirjoittaja siilinystävä » 23 Helmi 2014, 17:47

onko normaalia, että siili välillä ikäänkuin aivastelee? ei tee sitä kovin paljon, mutta välillä aina kuulostaa kuin se aivastaisi.
entä mitähän puhdistusainetta siilin kaappiin olisi hyvä käyttää ettei haisisi niin paljon? putsaan kaapin päivittäin, mutta haju tulee kaapista nenään toisinaan..tuskin mitään vahvoja hajusteita olisi hyvä käyttää, mutta olisiko jotain miedon hajuista, joka peittäisi kuitenkin pahat hajut?
siilinystävä
New member
 
Viestit: 2
Liittynyt: 23 Loka 2013, 00:01

Re: aivastelu ja kaapin puhdistus

ViestiKirjoittaja Yuuki » 24 Helmi 2014, 12:36

Satunnainen aivastelu on normaalia, mutta kannattaa toki tarkkailla ettei kehity pahemmaksi (hengitystietulehdukseksi).

Siilithän pitävät omasta hajustaan (vaikka se ihmisen nenään hieman saattaakin haiskahtaa :wink:), joten mitään kovin tuoksuvaa ainetta en käyttäisi. Itse käytän asumuksen puhdistukseen vettä johon on liotettu pienenpieni tilkka astianpesuainetta. Pesun jälkeen pyyhin vielä vedellä, jotta pintoihin ei jää pesuainetta. Pyyhin pinnat aika harvoin, ehkä kerran kuukaudessa. Päivittäin keräilen paskat pois ja tarpeen mukaan vaihdan fleecejä ja pesen pyörää. Meillä on pyörän alla eräänlainen hiekka-alue, joten pissat imeytyvät hiekkaan.

Millaisia alusia käytät siilin kaapissa? Kenties niitä lisäämällä kaappia ei tarvitsisi pestä päivittäin? Oikea ruokinta vaikuttaa muuten myös ulosteen hajuun, mitä ötökkäpitoisempi ruokavalio sitä vähemmän haisee.
Avatar
Yuuki
Member
 
Viestit: 154
Liittynyt: 23 Touko 2010, 15:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: aivastelu ja kaapin puhdistus

ViestiKirjoittaja Tapis » 24 Helmi 2014, 12:49

Mulla sama juttu ku Yuukilla, vedellä pesu on riittänyt meillä. Harvoin pesuaineita.
Avatar
Tapis
Member
 
Viestit: 557
Liittynyt: 27 Marras 2005, 22:36
Paikkakunta: Nurmijärvi

Re: aivastelu ja kaapin puhdistus

ViestiKirjoittaja mPetri » 24 Helmi 2014, 18:58

Täällä siili on avolaatikoissa ja laatikoissa on pohjalla sanomalehtipaperia. Paperit vaihdetaan vain kerran viikossa ja kikkareet kerätään joka päivä sekä imuroidaan papereiden päältä. Mitään pesua ei tarvitse. Siilihän itse tuoksuu muuten hyvältä 8) Hajuhaittoja ei kyllä ole ollenkaan...lisäksi ilmanpuhdistin on tosin päällä lähes jatkuvasti. Toimiva laite muuten jos vaan hankkii kunnollisen.
mPetri
Member
 
Viestit: 27
Liittynyt: 23 Touko 2013, 10:38

Re: aivastelu ja kaapin puhdistus

ViestiKirjoittaja siilinystävä » 25 Helmi 2014, 01:15

meillä tuo tyyppi on niin kova kakkimaan että varsinkin tuo alin kerros, missä juoksupyörä sijaitsee, on pakko pestä päivittäin. kokeilin sielä sanomalehtiä, mutta ne oikeastaan vaan vaikeutti puhdistamista kun sulo ryömii niitten alle. Alusena tällä hetkellä on vain vahakangasta.

Sulo syö kyllä aika paljon ötököitä, mutta kyllä kaappi haisee aina voimakkaasti kun sen aukaisee.

oletteko muuten onnistuneet opettamaan siilin tekemään tarpeet hiekkalaatikkoon? meillä ne on yleensä kaikkialla muualla paitsi siellä =)
siilinystävä
New member
 
Viestit: 2
Liittynyt: 23 Loka 2013, 00:01

Re: aivastelu ja kaapin puhdistus

ViestiKirjoittaja Auron » 25 Helmi 2014, 17:33

No meillä toinen tekee hiekkalaatikkoon aika näpsäkästi, mutta toinen sitte millo minnekin... välillä on hiekkalaatikossakin, mutta juoksupyörä on pääsääntöinen paikka.
Auron
Member
 
Viestit: 21
Liittynyt: 11 Helmi 2012, 17:32
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: aivastelu ja kaapin puhdistus

ViestiKirjoittaja Yuuki » 25 Helmi 2014, 19:56

Voisit kokeilla laittaa aluseksi jotain hieman vahvempaa paperia (esim. rautakaupan sellaista remonttipaperia) tai sitten pyörän alle alueen hiekkaa (esim. jonkun muovilaatikon kannen päälle). Pelkässä vahakankaassa on se huono puoli, että pissa ei imeydy mihinkään ja siilu joutuu tassuttelemaan omassa pissassaan.

Siiliä voi kokeilla opettaa käyttämään hiekkalaatikkoa siirtämällä sinne ulosteita, mutta kaikki eivät tosiaankaan opi. Ja juoksupyörään tehdään yleensä tarpeita joka tapauksessa :)
Avatar
Yuuki
Member
 
Viestit: 154
Liittynyt: 23 Touko 2010, 15:46
Paikkakunta: Helsinki


Paluu Terveys & sairaudetcron