Siilistä allergiaa

Siilien terveyteen, hyvinvointiin ja sairauksiin keskittyvä keskustelufoorumi

Siilistä allergiaa

ViestiKirjoittaja hipsumatti » 09 Syys 2013, 21:35

Ihan tämä ei suoranaisesti koske siiliä mutta ainakin toisena osapuolena on! Onko kellään kokemusta.... lapselle tulee ihoon samanmoisia näppylöitä siilimme piikkien kosketuksesta kuin nokkosen kosketuksesta. Punainen iho ja valkoisia pieniä kohoumia. Onko kenellekään tuttu asia? Kirjoitan vasta eka kertaa, joten voi olla, että kyselyni menee aivan väärään paikkaan!!
hipsumatti
New member
 
Viestit: 1
Liittynyt: 10 Maalis 2013, 21:53

Re: Siilistä allergiaa

ViestiKirjoittaja Tapis » 11 Syys 2013, 11:24

Hei

Kuulostaa kyllä ihan tyypilliseltä ihoherkyydeltä / allergialta. En tiedä onko kyseessä varsinaisesti allergia, mutta minun toisella tytölläni tulee myös näppylöitä piikkeihin kosketeltaessa.
Olen myös kuullut muillakin olevan vastaavaa.

Ihmiset voivat kyllä olla siileille allergisia, toiset enemmän kuin toiset. Hyvin yksilöllistä millä tasolla.
Toisille voi ilmetä vasta vuosien käsittelyn jälkeen, jolloin katsoisin että on herkistynyt pikkuhiljaa.

Mutta kyllä - jonkinlainen herkkyys on selvästi lapsellasi siilin piikkeihin. Ikävä tilanne, koska lemmikkisiiliä pitäisi kuitenkin kyetä käsittelemään paljain käsin.
Avatar
Tapis
Member
 
Viestit: 557
Liittynyt: 27 Marras 2005, 22:36
Paikkakunta: Nurmijärvi

Re: Siilistä allergiaa

ViestiKirjoittaja Ooka » 06 Marras 2013, 00:43

Itselläni tulee käsivarsiin punaisia "juomuja" siilin piikeistä kun ärhentelee ja pitää niitä vielä pystyssä. Kämmeniin ei tule mitään, mutta käsivarsilla jos siili pääsee kiipeilemään niin tämmösiä punaisia juomuja ilmenee. Sama on koiran kanssa rehatessa, jos hammas osuu käsivarteen niin aiheuttaa punaisen hieman koholla olevan juomun :) En anna asian häiritä, pesen kädet kyynärpäitä myöten saippualla ja se on sillä selvä. Siilistäni en luovu, sillä minkäänlaista hengen ahdistusta tms. ei ole, ja uskon että juomut katoavat kun totun siiliin paremmin.. eli vähän tämmöstä siedätyshoitoa :)

Rasva on myös hyvä ensiapu kutiseville naarmuille
Avatar
Ooka
New member
 
Viestit: 6
Liittynyt: 14 Heinä 2013, 20:32

Re: Siilistä allergiaa

ViestiKirjoittaja mPetri » 06 Marras 2013, 13:23

Mullekin tuli myös alkuun käsivarsiin pieniä näppylöitä piikeistä. Tuntuu, että sekin on tässä ajan kanssa vähentynyt. Ajattelin alkuun, että se johtuisi mahdollisesti epäpuhtauksista piikeissä tai kynsissä. Tokio ei ole 9 kuukauden aikana käynyt meillä kertaakaan koko pesulla. Siili osaa olla melko siististi ja tuoksuu hyvältä :shock: joten miksi pestä turhaan? Tassupesulla toki käydään 1-2 krt/viikko tarpeen mukaan. Kallistun kanssa tuohon ihoärsytykseen enemmän kuin allergiaan.

Tästä sivuhaaraan...vaimoni kävi laajoissa allergiatesteissä työpaikalla saadun homealtistuksen vuoksi. Mitään allergioita ei löydetty, mutta samalla oli myös oiva tilaisuus testata siili. Tokio luovutti tupsun karvaa vesirajastaan ;) ja sitä tai lähinnä hilsettä liuotettiin suolaliuokseen? jota käytettiin testissä. Vaimolle ei tullut mitään oireita pistopaikkaan kädessä. En tiedä sitten kuinka luotettava testi on jos joku haluaa testata mahdollista siiliallergiaansa.
mPetri
Member
 
Viestit: 27
Liittynyt: 23 Touko 2013, 10:38


Paluu Terveys & sairaudet