Hankalan siilin kynsien leikkaus

Siilien terveyteen, hyvinvointiin ja sairauksiin keskittyvä keskustelufoorumi

Hankalan siilin kynsien leikkaus

ViestiKirjoittaja Miiy » 10 Huhti 2007, 21:45

Tiedän, on olemassa haku, mutta käytin sitä jo ja luin keskusteluja kynsien leikkaamisesta. Tiedän miten toimia, mutta en vain saa Hamletin kynsiä leikatuksi. Poika äyskii takaisin ja piilottaa takatassunsa "vällyjen alle". Ja lisäksi pelkään pitää tassuista kovaa kiinni kun tuntuu siltä, että otus voisi repiä jalkansa sijoiltaan. :P Mikä avuksi? Lääkäriin meneminen on viimeinen vaihtoehto, mutta sen 30-40e voisi käyttää muuhunkin. Eli mieluiten jos saisi ne kynnet leikattua kotona. :p

Mitään ideoita? Ruuan Hamlet syö parissa sekuntissa, jos matoja tarjotaan samalla. Leikin aikana ei käy, koska Hamlet ei leiki.
Miiy
Member
 
Viestit: 150
Liittynyt: 27 Marras 2006, 13:59
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja oliver » 11 Huhti 2007, 08:42

Laita siili vatiin, jossa vettä. Jalasta vaan rohkeasti ja tiukasti kiinni ja keikkaamaan. Siili ei ainakaan mene palloksi vedessä, purra toki voi. Oliverin kynnet saa leikattua vain näin, jos kestää puremista. Muuten ei ole koskaan purrut mutta jalkoihin ei saisi koskea. Jos kynsien leikkaus ei onnistu kotona, on ainoa vaihtoehto lääkäri ja siilin rauhoitus ja kynsien leikkaus. siilin kynnet voi olla pitkätkin, kunhan ne ei käänny jalan alle/ muutoin riko ihoa tai estä siilin liikkumista.
Haulla löydät lisää aiheesta.
oliver
Member
 
Viestit: 438
Liittynyt: 23 Syys 2003, 21:20
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja vinkka » 11 Huhti 2007, 09:55

Mä olen juurikin tuolla Oliverin mainitsemalla tavalla menestyksekkäästi leikannut kahden erittäin hankalan siilin kynnet. Kylvyn yhteydessä kun kaveri ei mene pallolle leikkurit käteen ja hommaan. Eihän kaveri siitä pidä, mutta Otus joka puree aina ja kaikkialla, ei jostain syystä vedessä näytä hampaita lainkaan vaan tyytyy muuten pörhistelemään. Ei muuta kuin siili kylpyyn ja kynsienleikkuulle!
vinkka
Member
 
Viestit: 125
Liittynyt: 24 Tammi 2006, 10:22

ViestiKirjoittaja vappu » 11 Huhti 2007, 12:16

Meillä ei tuo vesi homma toiminut. Meillä leikataan Kertun kynnet siten, että Jussi laittaa paksut hanskat käteen ja minä leikkaan. Välillä Kerttu saa aina jonkun herkun, minkä jälkeen on seuraavan tassun vuoro. Kaksi se tosiaan vaatii:)
vappu
Member
 
Viestit: 41
Liittynyt: 14 Heinä 2005, 22:40
Paikkakunta: Vantaa

ViestiKirjoittaja Tapsu » 13 Huhti 2007, 17:01

Tuo kynsienleikkuu on meilläkin yhä viheliäinen homma. Joskus onnistui kiitettävästi vedessä, mutta nykyään Taavi tanssii siellä piirileikkiä ja pelkään hänen jalkansa vioittuvan. Täytyy varmaan ottaa Vapun keinot käyttöön.
Tapsu
Member
 
Viestit: 574
Liittynyt: 04 Touko 2004, 08:13

ViestiKirjoittaja merjah » 13 Huhti 2007, 17:12

Meilläkin on kokeiltu kaikenlaista. Harryn kanssa ei ole koskaan ollut ongelmia, mutta muut ovat sitten sitäkin hankalampia tapauksia. Parhaiten leikkaaminen onnistuu sylissä vanhoilla vauvan kynsisaksilla. Täytyy vaan uskaltaa pitää tarpeeksi lujasti kiinni ja toimia nopeasti. Välillä annetaan matoja lohdutukseksi. Vettäkin kokeiltiin, mutta Roope yritti sielläkin mennä palloksi. Merliniltä en ole saanut vielä millään keinolla kynsiä leikattua, mutta eipä saanut kokenut kasvattajakaan. Pitää odottaa kunhan pojan pahin känkkäränkkäikä menee ohi ja yrittää sitten uudelleen.
merjah
Member
 
Viestit: 829
Liittynyt: 27 Loka 2004, 10:10
Paikkakunta: Kuopio

ViestiKirjoittaja ziina » 09 Touko 2007, 12:49

öö, ehkä tyhmä kysymys mutta pitääkö siilin olla selällään vedessä vai seisaallaan? mietin vaan että miten se onnistuu jos siili on jaloillaan, sehän tapsuttelee karkuun.
ziina
New member
 
Viestit: 5
Liittynyt: 08 Maalis 2007, 16:11
Paikkakunta: Kälviä

ViestiKirjoittaja suvijohanna » 09 Touko 2007, 12:54

Seisaallaan, eihän siiliä voi veteen selälleen laittaa. Meillä Artturi kylpee pesuvadissa niin ei se siinä kovin kauas karkuun pääse...
suvijohanna
Member
 
Viestit: 121
Liittynyt: 17 Heinä 2005, 21:34
Paikkakunta: Espoo

ViestiKirjoittaja Katinka » 09 Touko 2007, 16:22

Meillä on Muskan kynnenleikkuu sujunut yllättävän hyvin. Tosin tyttäreni on ainoa joka siinä onnistuu poikkeuksetta loistavasti. Muska laitetaan selälleen tyynylle, jolloinka se menee oitis raadoksi, ja satunnaista kiemurtelua lukuunottamatta se myös pysyy paikoillaan. Leikkuun jälkeen on aina pienen makupalan vuoro. Tiedä häntä onko kyse ehdollistumisesta; jos se osaa yhdistää kynnenleikkuun ja sitä seuraavan makupalan toisiinsa :)
Tosin Muska on kyllä siiliksi melkoisen rauhallinen ja luottavainen tyyppi :)
Katinka
Member
 
Viestit: 1132
Liittynyt: 06 Loka 2004, 20:41
Paikkakunta: PK-seutu

ViestiKirjoittaja Natsuko » 16 Touko 2007, 19:01

Meilläkin on ongelmia kynsienleikkuussa. Poitsun tassuihin saa kyllä koskea mutta auta armias mikä nykiminen alkaa jos kiinni ottaa! Yritä siinä sitten sihdata pienen tassun pieneen kynteen leikkaamatta verisuoneen asti... Kylvyn yhteydessä on onnistunut vähän paremmin kahden ihmisen voimalla, yksin tuota akrobaattia ei saa edes pestyä kun herra lähtee karkuun vadista. Eikä viitsisi pientä nukuttaa noin "helpon" operaation takia, aina siinä on riskinsä :/
Natsuko
Member
 
Viestit: 346
Liittynyt: 17 Marras 2006, 17:59
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja Tapsu » 19 Touko 2007, 15:15

Ihmeiden aika ei ole sittenkään ohi meidän Taavin kohdalla ainakaan.
Saimme leikattua herran kaikkien tassujen kynnet samalla kertaa!
Ensin yritin perinteisellä kylpymenetelmällä, mutta ei mitään mahiksia.
Isäntä huuteli, että tuo se minulle, koska antaa hänen koskea nykyään tassuihin. Ja ihme ja kumma; Juha sai pitää tassuista kiinni ja minä leikata. Vieläkin olen pökerryksissä ihmetyksestä. Taavi sai palkaksi hyvät kehut ja nyt se nukkuu kaverinsa sylissä; heh.
Tapsu
Member
 
Viestit: 574
Liittynyt: 04 Touko 2004, 08:13

ViestiKirjoittaja Rosaaa » 28 Touko 2007, 14:33

Missä vaiheessä siilin kynnet pitää leikata? Kyselen nyt kaikki kysymykset pois etten sitten siilin saatua ala miettimään näitä :DD
Rosaaa
Member
 
Viestit: 50
Liittynyt: 26 Touko 2007, 14:56
Paikkakunta: Suomi

ViestiKirjoittaja Nea » 28 Touko 2007, 19:42

Kasvuvauhdista (ja kulutuksesta) riippuen ehkä n. 3-5 viikon välein, eli kun kynnet alkavat vaikuttaa liian pitkiltä. Jos siilin asumuksessa/juoksupyörässä on kynsiä luontaisesti kuluttavia materiaaleja, harvemminkin riittää.

Kynnet siis eivät saisi "kiertyä" alaspäin tai mihinkään muuhunkaan suuntaan, muttei kynnen kärki saisi olla aivan verisuonessakaan kiinni.

Takajaloissa muutama "etukynsi" jätetään pidemmiksi, jotta siili voi niillä rapsutella ihoaan piikkien välistä.
Nea
Member
 
Viestit: 830
Liittynyt: 25 Elo 2005, 00:37
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja lafleur » 30 Elo 2009, 02:43

Meillä on ehkä Randan kanssa kynsiongelma.

Olen jo pitkään katsellut Randan kannuskynsien kehittymistä. Etutassuissa ovat samantapaiset kuin muutkin kynnet eikä ole mitään ongelmaa. Takatassuissa kuitenkin molemmat kynnet kasvavat alaspäin kiertyen ja niin tiukkaan varpaan pintaa pitkin että koen mahdottomaksi leikata.

Olen ajatellut eläinlääkäri vaihtoehtoa, mutta Randa on vähän hankala vieraita kohtaan ja pelkään ettei tuo leikkaaminen lääkäriltä onnistu ilman rauhoittamista.

Kynsi ei näytä ärsyttävän ihon pintaa, mutta pelkään että siitä tulee haittaa koska se kuitenkin kasvaa koko ajan kääntyy ihoon kiinni.

Omituisinta oli se mitä tänä iltana huomasin. Randan toinen takajalan kannuskynsi on irronnut! Tämän on täytynyt tapahtua parin päivän sisällä koska olen kynnet lähes joka ilta tarkistanut.

Iho entisen kynnen kohdalla näyttää täysin terveeltä, ei tulehdusta, ei punoitusta eikä mitään muutakaan epämääräistä. Onko kenelläkään kokemusta/arvauksia mistä moinen johtuu ja miten pitäisi toimia?
lafleur
Member
 
Viestit: 376
Liittynyt: 13 Elo 2007, 02:17
Paikkakunta: Vantaa

ViestiKirjoittaja Tuitzu » 30 Elo 2009, 10:32

Mulla on sitten varmaan ihan outo tapa leikata Lyylin kynnet...
tassupesun jälkeen laitan tytön olohuoneen pöydälle tepastelemaan (tumma pinta ) ,siinä näkyy hyvin miten paljon tarvii leikata. Lyyli on alun arkuuden jälkeen varsin suostuvainen kynsienleikkuuseen, kunhan sen hoidan minä eikä kukaan muu.
Muuten tulee tuhahdus ja Lyyli aloittaa rallin pitkin pöytää. Toki olen koko ajan vieressä ettei *mamman mussukka* putoa .Että näin meillä.

Aluksi yritettiin paikallisessa lemmikkieläin liikkeessä leikata Lyylin kynsiä, mutta siellä se ei onnistunut.

Yleensä palkitsen Lyylin pienellä herkkupalalla kynsien leikkuun jälkeen :)
Tuitzu
Member
 
Viestit: 47
Liittynyt: 07 Heinä 2009, 14:40
Paikkakunta: Finland

Seuraava

Paluu Terveys & sairaudetcron