Sivu 1/1

Siili ei pääse ramppeja ylös?

ViestiLähetetty: 13 Marras 2015, 08:58
Kirjoittaja cavok
Huomenta,

Meillä on 3,5v vanha afrikkalainen albiinokääpiösiili (uros) "Hönö", joka asuu kirjakaapista rakennetussa asumuksessa, jossa kerrosten (hyllyjen) välillä rampit.

Juoksupyörä (alimmassa kerroksessa) alkoi jäädä vähälle käytölle muutama kuukausi sitten ja sen käyttö on sen jälkeen loppunut kokonaan. Emme ensin keksineet tälle syytä, etenkin kun Hönö on aina liikkunut melko vähän valoisaan aikaan. Nyt hiljattain olemme huomanneet, että kahden alimman kerroksen ramppien kiipeäminen on mennyt vaikeaksi (kaikki rampit hieman erilaisia ja eri kulmilla). Vaihdoimme vaikeaksi osoittautuneet rampit selvästi loivempiin (kulma varmaan n. 15-20 astetta), kunnon päällysteellä (kosteantilanmattoa), mutta siltikään kiipeäminen ei tunnu onnistuvat. Hönö tuntuu ensin kallistuvan hieman maha takaseinää vasten (haroo takaseinästä tukea vaikka alla olisi tukeva ramppi) ja välillä kaatuu taaksepäin tehden ikäänkuin takaperinkuperkeikan. Mietin, että olisiko takajalkojen kanssa jokin ongelma? Lattialla käydessään Hönö liikkuu normaalin näköisesti, mutta ei ole koskaan juoksennellut mitenkään vauhdikkaammin, joten eroa ei välttämättä huomaa.

En tiedä liittykö asiaan vai ei, mutta Hönö on alkanut juoda (ja pissata) runsaasti vettä ihan viimeaikoina - aiemmin sitä näki juuri koskaan juomassa, mutta nyt se saattaa heti herättyään juoda (pienen) juomakipon tyhjäksi kerralla. Ruoka tuntuu maistuvan suunnilleen entiseen malliin, vaikkei enää juoksekaan. Paino pysynyt suunnilleen samana. Jaloissa ei ole silmämääräisestä huomattu mitään erikoista.

Tarkoitus on viedä Hönö hetimiten lääkäriin tarkistettavaksi, mutta sitä odotellessa ajattelin kysyä täältä ideoita?

Lasse

Re: Siili ei pääse ramppeja ylös?

ViestiLähetetty: 13 Marras 2015, 20:56
Kirjoittaja Tapis
Kannattaa kyllä vielä todella lääkäriin, joka pystyy tutkimaan asiaa paremmin. Voihan olla jokin tulehduskin esim. korvissa, jotka vaikuttaa tasapainoon tai niveltulehdusta ym.
Vaikea sanoa, joten eläinlääkärille suositus.
Missä päin asut? Pääkaupunkiseudulla löytyy ainakin Johanna Raulio joka on erittäin pätevä siilien tuntija.

Re: Siili ei pääse ramppeja ylös?

ViestiLähetetty: 26 Marras 2015, 14:06
Kirjoittaja cavok
Kiitos vastauksesta!

Kävimme sattumoisin juurikin Rauliolla ja nyt antibioottikuurin jälkeen kulkeminen onnistuu taas paljon paremmin. Lääkärissä tosin todettiin, että Hönön näkö on käytännössä mennyt, mutta se ei tunnu liikkumista juuri haittaavan.

Lasse

Re: Siili ei pääse ramppeja ylös?

ViestiLähetetty: 12 Joulu 2015, 20:17
Kirjoittaja Tapis
No hienoa, toivottavasti ei uusiutuisi. Siiliä ei onneksi näönmenetys vaivaa - liikkuvat tutussa ympäristössä vaivattomasti vaikka eivät näekkään :)