Apaattisuus, aivastelu ja käytöksen muutos

Siilien terveyteen, hyvinvointiin ja sairauksiin keskittyvä keskustelufoorumi

Apaattisuus, aivastelu ja käytöksen muutos

ViestiKirjoittaja _Aurora_ » 11 Kesä 2013, 00:26

Hei,

siilini oksensi vähän aikaa sitten sappinesteitä - tästä on jo viikko tai pari - mutta nyt ruokavalion pitäisi olla taas OK (vika oli todennäköisesti eläinkaupasta ostamissamme kissan naksuissa).

Ongelmana on, että tämän jälkeen siilist'ni on tullut todella unelias (24/7), ja nukkuu hiekkalaatikossa/lattialla nurkassa (aitauksessaan) jatkuvasti... Lisäksi se on ennen ollut kovin vieraita arasteleva ja pitänyt "porinaa" aina, kun siihen on koskettu. Nyt se hädin tuskin "porisee," vaikka olisi kynsien leikkauskin kyseessä (josta siilini ei ole koskaan pitänyt, vaan on pistänyt aina vastaan) ... Lisäksi se aivastelee. Ihan kuin sillä olisi flunssa tms.

Tietääkö kukaan mikä siililläni on? Pitäisikö se viedä eläinlääkäriin? Olen todella huolissani, sillä sen käytös on selvästi muuttunut - mitään "fyysisesti" huolestuttavaa en ole kuitenkaan huomannut.
_Aurora_
Member
 
Viestit: 38
Liittynyt: 22 Tammi 2012, 13:44

Re: Apaattisuus, aivastelu ja käytöksen muutos

ViestiKirjoittaja Yuuki » 11 Kesä 2013, 12:46

Suosittelisin viemään siilin pikaisesti sellaiselle lääkärille joka on aikaisemminkin hoitanut siilejä. Siilistähän ei välttämättä ulkoisesti näe että se on sairas (jos kyseessä on esim. tulehdus), vaan sairaus ilmenee juuri käyttäytymisen muutoksena. Siilit ovat mestareita salaamaan sairautensa ja saattavat olla jo todella heikossa kunnossa kun omistaja huomaa jonkin muutoksen.

Aivastelu voi johtua hengitystietulehduksesta, joka saattaa myös heikentää yleiskuntoa ja aiheuttaa väsymystä. Onko siilin nenä "räkäinen" tai kuuluuko sen hengittäessä rohinaa? Jos kyseessä on hengitystietulehdus, siili tarvitsee mahdollisimman nopeasti antibioottikuurin. Toisaalta en ole kuullut hengitystietulehdukseen liittyvän oksentelua. Mutta ainoastaan eläinlääkäri osaa varmasti sanoa mikä siiliäsi vaivaa, eli lääkäriin mars :)
Avatar
Yuuki
Member
 
Viestit: 154
Liittynyt: 23 Touko 2010, 15:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: Apaattisuus, aivastelu ja käytöksen muutos

ViestiKirjoittaja _Aurora_ » 11 Kesä 2013, 12:52

Olen varannut ajan kello neljäksi Äänekoskelle. Nyt huomasin, että siilukan nenässä on jotain vaaleaa, sieraimessa tarkoitan. Rohinaa ei kuulu, mutta siili kyllä ''vingahtelee'' ajoittain. Siili ei ole myöskään merkittävästi syönyt -edelleenkään-. Nenässä mietin, että voisiko sinne olla joutunut vessahiekanmurunen, koska kuumalla tyttö tykkää siellä nukkua?
_Aurora_
Member
 
Viestit: 38
Liittynyt: 22 Tammi 2012, 13:44


Paluu Terveys & sairaudetcron