Heikko siili

Siilien terveyteen, hyvinvointiin ja sairauksiin keskittyvä keskustelufoorumi

Heikko siili

ViestiKirjoittaja loopqf » 14 Elo 2009, 22:01

En nyt tiedä onko tämä oikea paikka kysyä, mutta pihaltamme löytyi heikko luonnonsiili, jonka otimme hoitoon kun se ei pysynyt kunnolla edes pystyssä. Siili ei syö eikä juo (ainakaan meidän nähden) eikä hirveästi liiku. Aluksi kun sen otti käteen ja syötti ruiskulla sitä niin se ei menny ees palloksi vaan oli aika velttona. Nyt päivän myöhemmin kun sen ottaa käteen niin se yrittää mennä palloksu ja sähisee ja tuhisee vastaanki jo. Onko tuo hyvä merkki? Suurimman osan ajasta siili vaa nukkuu. Me laitettiin se semmoseen pahvilaattikkoon jossa sillä on vettä ja ruokaa, mutta ei se ole vissiin syönyt. Olisiko neuvoja, että miten edetä kyseisen piikkikasan kanssa? Mitä syötämme sille? Ja entä jos se ei alka virkoamaan enempää? Ja missä lämpötilassa siiliä täytyy pitää?
loopqf
New member
 
Viestit: 1
Liittynyt: 14 Elo 2009, 22:00

ViestiKirjoittaja Kutri » 14 Elo 2009, 22:33

Voisitte liottaa kissanraksuja vaikka laktoosittomassa vedessä näin ensi hätään mutta otakaa ihmeessä yhteyttä pikaisesti kaupunkinne päivystävään eläinlääkäriin. Hänellä on velvollisuus hoitaa ilmaiseksi siili. En tiedä mistä olette kotoisin mutta Tuula Nyström ottaa myös vastaan sairaita ja haavoittuneita siilejä pääkaupunkiseudulla. Häneltä voi soittaa myös apua koska hänellä on kontakteja siilien hoitajiin pitkin Suomea ja voi osoittaa jonkun jolle viedä siili hoitoon. Tuulan sivut löytyy osoitteesta: <a href="http://www2.eduskunta.fi/kerhot/luonto/eurosiili/index.html" target="_blank" rel="nofollow">http://www2.eduskunta.fi/kerhot/luonto/eurosiili/index.html</a>
Avatar
Kutri
Member
 
Viestit: 1293
Liittynyt: 01 Elo 2007, 14:40
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja tini » 14 Elo 2009, 22:47

Anteeks Kutri, mutta "laktoosittomassa vedessä" :D
Ehdottomasti Kutrin ohjeilla eteenpäin :)
tini
Member
 
Viestit: 1788
Liittynyt: 21 Elo 2004, 05:14
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Kutri » 14 Elo 2009, 22:59

No voi pyhät pyssyt...ihmekään kun kello näyttää sen verran että pitäs painua unten maille. Tarkoitin siis laktoositonta maitoa.. :) Laitan tähän vielä suoran linkin mistä voi katsoa oman paikkakunnan siilihoitajia: <a href="http://www2.eduskunta.fi/kerhot/luonto/eurosiili/auttajat.htm" target="_blank" rel="nofollow">http://www2.eduskunta.fi/kerhot/luonto/eurosiili/auttajat.htm</a>
Avatar
Kutri
Member
 
Viestit: 1293
Liittynyt: 01 Elo 2007, 14:40
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja Anitta2 » 15 Elo 2009, 07:10

Aina ei eläinlääkärit hoida siilejä ilmaiseksi.

Tuula Nyströmin blogista <a href="http://luonnonvarassa.vuodatus.net/" target="_blank" rel="nofollow">http://luonnonvarassa.vuodatus.net/</a>

"Entä kuka maksaa sen, jos viet luonnonvaraisen eläimen eläinlääkäriin: sinä maksat. Kunnan-/kaupungineläinlääkäri kuitenkin lopettaa eläimen ja se tapahtuu ilmaiseksi, hoitaminen ei. Vaikka luonnonvaraiset eläimet ovat valtion omaisuutta, valtio ei maksa luonnonvaraisten eläinten hoidosta"

Toisessa kohdassa sanotaan:

"Kun olet varma, että siili tarvitsee apua, vie se heti eläinlääkäriin. Vasta eläinlääkärin kanssa neuvoteltuasi ja hoito-ohjeet saatuasi on luvallista (ja siilille turvallista) hoitaa sitä kotona. "

Joka tapauksessa olisi hyvä käyttää siili eläinlääkärissä, koska siilillä voi olla loisia, jotka heikentävät sen kuntoa.
Anitta2
Member
 
Viestit: 1039
Liittynyt: 29 Marras 2004, 12:26
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Kutri » 15 Elo 2009, 12:02

Tuo olikin uusi tieto ja hyvä tietää että lopettavat ilmaiseksi mutta eivät välttämättä hoida.
Avatar
Kutri
Member
 
Viestit: 1293
Liittynyt: 01 Elo 2007, 14:40
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja lafleur » 15 Elo 2009, 19:14

Sama tuli vastaan meillä kun hoidin ikkunaan törmännyttä lintua. Halusin viedä sen lääkäriin (Vantaan päivystävä) illalla. Aluksi sieltä sanottiin että jos lintu ei lennä niin tuo se tänne hoitoon. Seuraavan kerran kun soitin sanoi päivystäjä puhuneensa eläinlääkärin kanssa ja totesi että he eivät voi hoitaa lintua koska siellä ei ole ''resursseja'' siihen. Kuulemma voisin tuoda sen lopetettavaksi mutta eivät ilmeisesti edes tutkisi poloa. Aika karua.

Lintu ikävä kyllä kuoli yön aikana. Siinä ei näkynyt mitään ulkoisia vammoja. Se vain makasi/istui pyyhkeellä korissa pää pystyssä ja silmät auki suht normaalilta näyttäen. Mutta ei pyrkinyt pakoon/muutenkaan liikkunut lähestyttäessä tms.
lafleur
Member
 
Viestit: 376
Liittynyt: 13 Elo 2007, 02:17
Paikkakunta: Vantaa


Paluu Terveys & sairaudetcron