Huomio kaikki Lemmikkimessuilla olleet siilistit! TÄRKEÄÄ

Siilien terveyteen, hyvinvointiin ja sairauksiin keskittyvä keskustelufoorumi

ViestiKirjoittaja lafleur » 13 Marras 2008, 14:52

Ei mielestäni ole tekopyhää missään mielessä sanoa ettei tule esittelyyn sen takia ettei stressaisi siiliään. Randa selvästi kärsi viime esittelyssä, enkä ole sen jälkeen sitä halunnut ottaa esittelyyn mukaan. Ollaan oltu sen kanssa kerran siilitapaamisessa, jossa pieni pääsi nuuhkimaan muita siilejä. Suurimman osan ajasta se nukkui omassa pesässään, oli ''esitteillä'' max 20min. koko tapaamisen aikana.
Sanoisin että n.20min nuuhkimista muiden siilien kanssa on AIVAN ERI LUOKKAA kuin monen tunnin kärsimys messuilla, hirveässä metelissä ja kaikenmaailman käsien taputellessa ja tökkiessä.

On hienoa, että yhdistys käy esittelemässä messuilla, ja mielestäni jokaisen siilistin on hyvä käydä esitelmöimässä, mutta jos oma siili todella kärsii esittelystä niin ei sitä silloin pidä ottaa mukaan.
lafleur
Member
 
Viestit: 376
Liittynyt: 13 Elo 2007, 02:17
Paikkakunta: Vantaa

ViestiKirjoittaja Tapsu » 13 Marras 2008, 16:51

Onneksi aloitin kirjoitukseni, että en halua pahoittaa kenenkään mieltä tällä kirjoituksella, enkä toivonut kenenkään vetävän myöskään hernettä nenäänsä, mutta toisin taisi käydä siitä huolimatta.
Olen edelleen silla kannalla, että MINUSTA siiliä ei kannata kuljettaa joka menoon mukaan.
Natsukolle sen verran, että en todellakaan käy joka tapaamisessa enkä joka Tuffareilla, vaan ehkä kerran vuodessa Julius tai ed.men.
Taavi oli mukana joko Tuffareilla tai tapaamisessa. Tämä on minun tapani ajatella ja Kurtrin kanssa kuinkas muuten;i jälleen samoilla linjoilla.
Hauskoja tulevia pikku joulu aikoja kaikille siilisteille!
Tapsu
Member
 
Viestit: 574
Liittynyt: 04 Touko 2004, 08:13

ViestiKirjoittaja tini » 13 Marras 2008, 20:57

Mä olen kuljettanu jo pitkän aikaa omaa dunaa mukana (tosin lainannu sitä muillekin siileille, joka nyt loppuu tähän ;)). Oma esittely"alusta" siis vastasuudessa kaikille mukaan. Alustahan voi olla duna, pahvilaatikko tai vaikkapa orja :D
Ihmettelen kyllä, että jätetään tälläisen vuoksi koko tuffarit väliin.. Eihän siilien loiset ihmisiin tartu. Eikä näin ollen ilman siiliä tuffareille osallistujalla ole mitään aihetta murehtia.
Marianne sanoikin hyvin noista loisista.. Niitä tosiaan on useammalla kuin arvaisikaan.
Ja kukaanhan ei tahallaan ole sairasta eläintä tullut messuille kiduttamaan. Aika loukkaavaa edes vihjaista tuohon suuntaan.
tini
Member
 
Viestit: 1788
Liittynyt: 21 Elo 2004, 05:14
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Natsuko » 13 Marras 2008, 23:26

Mielestäni on myös erittäin loukkaavaa rangaista ihmisiä rehellisyydestä. Ties kuinka monella siilillä on omistajan tietämättä tai ties vaikka tietäen loisia, mutta kun joku tahtoo kanssasiilistejä varoittaa, aletaan kaataa kottikärryillä p***aa niskaan. Minä en edes aikonut kertoa tuosta punkkiasiasta ennen tulosten saapumista, koska halusin välttää juuri tämän yleisen paniikin ja jeesustelun. Koska tuffarit olivat kuitenkin tulossa, päätimme Tinin kanssa tuoda kaiken tiedon julki, jotta messusiilit varmasti hoidetaan kuntoon tai jätetään kotiin tuffareiden ajaksi. Ja tässä on kiitos. Kylläpä kannustaa varmasti muitakin ihmisiä rehellisyyteen jatkossa.

Taidanpa siis itsekin siirtyä pois tästä siilinkiduttajien joukosta, kuten Tapsu antoi asian ymmärtää. Eihän kukaan uskalla enää muutenkaan tulla kanssani samoille messuille, kun raahaan sinne sairaita ja loisia tartuttavia siilejä kärsimään.

(Tämä tekstihän on luonnollisesti kärjistetty. Jokainen voi silti miettiä hetken, kuinka paljon tämä vouhkaaminen vaikuttaa rehellisyyteen palstalla jatkossa.)
Natsuko
Member
 
Viestit: 346
Liittynyt: 17 Marras 2006, 17:59
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja Katrj » 14 Marras 2008, 12:53

Mä sain Rauliolta puhelinreseptin Strongholdista. Hinta oli kyllä aika järkyttävä. Lääkärinpalkkio 10e! ja itse lääke 18e... No, mutta nyt on ainakin neiti saanut lääkkeensä ja voin nukkua rauhassa yöni. Kiitos Natsuko, että kerroit tästä asiasta meille muillekkin messuilla olleille.
Katrj
Member
 
Viestit: 17
Liittynyt: 02 Touko 2008, 13:53
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja Tapsu » 14 Marras 2008, 16:33

Kuulepas Natsuko sinun aivan turha syyttää minua, että olisin puhunut jostakin kiduttamisesta. Kärjistät kyllä todella ja viestisi on todella kaukaa siitä, mitä minä todellisuudessa kirjoitin, enkä viitannut mitenkään juuri sinuun tällä kirjoituksella vaan yleensä siiliesittelyjen määrään.
En tiedä minkäikäinen mahdat olla, mutta sinun on ilmeisen vaikea edes lukea toisen kirjoitusta niin, että et ottaisi asioita henkilökohtaisesti. Asioista on kyllä hyvä voida keskustella, ja mielipiteitä vaihtaa siilien hoidosta ja olosuhteista ilman,että joku ottaa asian henkilökohtaisesti.
Tietinkin on kohtuullista ja erittäin toivottavaa, että sairastumisista ilmoitetaan rehellisesti.
En todellakaan tarkoittanut viestiäni mitenkään sinulle henkilökohtaisesti.
Tapsu
Member
 
Viestit: 574
Liittynyt: 04 Touko 2004, 08:13

ViestiKirjoittaja Tapsu » 14 Marras 2008, 16:46

Nyt ymmärrän taas kerran, miksi ihmiset eivät tällä palstalla viihdy, täällä ei sallista eriäviä mielipiteitä, eikä todellista keskustelua.
Paras onkin käydä vain lukemassa, jos ei halua hyökkäystä osakseen.
Tapsu
Member
 
Viestit: 574
Liittynyt: 04 Touko 2004, 08:13

ViestiKirjoittaja Marianne » 14 Marras 2008, 17:05

Muistakaa ohje :<em>Ole kohtelias. Jos sinusta tuntuu siltä, että viestisi saattaa olla liian kärkevä, se hyvin todennäköisesti on sitä, eikä sitä silloin kannata lähettää palstalle. Kritisoida toki saa, mutta loukata ei. </em>

Vaikka aihe on varmasti arka ja tunteita herättävä, ei ketään saa loukata suuntaan tai toiseen. Yritetään pitää hyvä henki täällä palstalla, tekstejä käy lukemassa myös lapset ja alottelevat siilistit, ja tappeluja on kurja lukea. Emmehän me siilistit halua tapella keskenämme??

-Moderaattori Marianne-
Marianne
Member
 
Viestit: 3990
Liittynyt: 17 Elo 2003, 23:04
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja tini » 14 Marras 2008, 18:34

Pöh.
Kurjaa, että tästä nousi tällänen metakka. Eihän kukaan tosissaan omaa lemmikkiään kiusaa tai anna kärsiä, kaikki meistä toimii lemmikkinsä parhaaksi (tuomalla esittelyihin tai jättämällä kotiin, kukin piikkipallonsa mukaan). Musta ainakin oli tosi hienoa, että Natsuko kertoi rehellisesti mistä on kysymys, jotta saadaan kaikkien meidän siilit mahdollisimman pikaisesti hoidettua, mahdollisimman vähällä kärsimyksellä.
Kaikki me toimitaan lemmikkiemme parhaaksi!

Tuosta siilitietouden levityksestä sen verran vielä (kutria kompaten), että... Ei kukaan tosiaan ole sen huonompi siilisti (ei kai tällästä kukaan sanonutkaan? :o ), vaikka ei siiliään haluaisikaan altistaa mahdollisesti stressaavalle tilanteelle. Toki, jos on innostunut siilitietoutta levittämään, voi tulla vaikka ilman siiliä paikalle kertomaan niistä :)
Mä olin käsi kipsissä muutama vuos sitten lemmikkimessuilla ja näin ollen siis ilman siiliä ja ihan hyvin ne ihmiset mun jorinoita kuunteli sen jälkeen kun oli päässyt ensin siiliä paijaamaan ja kokeilemaan.
Eli kyllä suistakin on pulaa noissa esittelyissä, kun ihmiset kuorossa yselevät piikkipalloista.

Mun mielestä on ollu ihan mielenkiintosta keskustelua siiliesittelyistä, muutamaa ikävää henkilökohtaisempaa kommenttia lukuunottamatta. Musta on hienoa, että on eriäviäkin mielipiteitä siiliasioissa, niinhän kaikissa asioissa on! Meitä on moneen junaan ja kaikilla oma tapansa pitää parasta mahdollista huolta lemmikistään :)
Nytkin Tapsun ottaessa esille stressiongelman, huomattiin, että kaikki vastanneet olivat jotakuinkin samaa mieltä, mutta kukin toimii silti oman siilinsä ja tuntemuksiensa mukaan.
Ja vastaukset siihen, että siiliesittelyjä on liian usein ja ei kysellä etukäteen, ei ollut varmaan "suuren yleisön" tiedossa. Eli että esittelyihin joutuu yhdistys tosiaan ilmottautumaan useamman kuukauden aikaisemmin (ja joissain jopa olemaan paikalla sakkouhalla..). Ja että vaikka palstalla tunnutaan huutelevan esittelijöitä usein, on ne vaan noihin muutamiin tapahtumiin. Toki tuntuu varmasti, että esittelyitä on jatkuvasti, kun esittelijäkyselyt ovat yleensä vähintään kuukauden ajan etukäteen palstalla.

Jokainen meistä haluaa omien (ja kaikkien maailman) siilien parasta vaan, soudetaan samaan suuntaan niin päästään vielä pitkälle!
Tappelu on kurjaa ja menee ulkopuolisiltakin päivä pilalle, niinkun Marianne tossa jo sanoikin.
tini
Member
 
Viestit: 1788
Liittynyt: 21 Elo 2004, 05:14
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Tapsu » 14 Marras 2008, 18:42

Samaa mieltä ei tapella ja pidetään piikit alhaalla.
Tapsu
Member
 
Viestit: 574
Liittynyt: 04 Touko 2004, 08:13

ViestiKirjoittaja Amanda » 15 Marras 2008, 17:33

Huah, oli työn ja tuskan takana, että saatiin Seleneltä iho näkyviin...
Siivottiin samalla kämppä ja desinfioitiin kaikilla mahdollisilla aineilla :D

Enskerralla mietitään kyllä tarkkaan ennenkun tullaan mihinkään missä on tartuntavaara...
Amanda
Member
 
Viestit: 1620
Liittynyt: 12 Touko 2004, 18:57
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja Natsuko » 28 Marras 2008, 17:30

Ilmoittelen nyt kuulumisia, kuten lupasin. Hyviä uutisia. Pyro on nyt virallisesti punkiton ja madoton. Tai tarkemmin madonmunaton, mutta sai vielä varmuusannoksen Strongholdia eilen. Punkkien laji ei sitten missään vaiheessa selvinnyt, koska ihonäyte oli täysin puhdas. Mahdotonta ei ole kuulemma sekään, että jonkun muun eläimen punkki olisi messuilla loikannut Pyroon ja kuollut omia aikojaan (tai hukutettuna Strongholdiin), kun ei ollutkaan oma isäntälaji kyseessä.

Saila Kariolan mukaan matoja ei luultavasti saada koskaan mistään eläimestä sataprosenttisesti poistettua, koska muutama sinnikäs jää aina lepotilaan odottelemaan päivää parempaa. Nämä sitten heräävät, kun siili/eläin stressaa tai muuten vastustuskyky heikkenee. Meillä siis madotetaan Pyro tästä lähtien kerran vuodessa, oli oireita eli ei. Eipähän tule samanlaista invaasiota enää. Tämä on eläinlääkärin mielestä hyvä ajatus, koska tunnetusti siilit eivät kauhean herkästi näytä stressiään tai sairasteluaan.
Natsuko
Member
 
Viestit: 346
Liittynyt: 17 Marras 2006, 17:59
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja Tapis » 28 Marras 2008, 21:26

Kiitos kuulumisista ja hyvä että Pyro voi hyvin.
Ei varmaankaan hullumpi ajatus siilien saada kerran vuodessa madotus vaikka ei oireilekkaan. Madotanhan kissanikin useamman kerran vuodessa (koska käy ulkona) ennenkuin alkaa edes oireilla.
Eli näillänäkymillä taidan ottaa saman käytännön tästä eteenpäin myös siilulle :)
Avatar
Tapis
Member
 
Viestit: 557
Liittynyt: 27 Marras 2005, 22:36
Paikkakunta: Nurmijärvi

ViestiKirjoittaja Tarja T ja Siiri » 29 Marras 2008, 00:34

Meillä koko siilikatras saa Stronghold-tipan niskaansa vähintään kerran vuodessa juuri noista syistä, mitä Natsuko tuossa ylempänä kertoi. Tämän lisäksi kaikki poikaset saavat löishäädön ennen uuteen kotiin muuttamistaan. Ihan vain varmuuden vuoksi.

Eläinlääkäriasemalta ostettuna viisi tippaa sisältävän tippapipetin pitäisi maksaa noin 4,50 euroa + reseptinkirjoitusmaksu.
Avattua pipettiä ei muuten pysty säästämään ja käyttämään lopputippoja joskus myöhemmin, sillä avatussa pipetissä liuos kuivuu muutamassa viikossa.
Tarja T ja Siiri
Member
 
Viestit: 677
Liittynyt: 12 Maalis 2004, 19:43
Paikkakunta: Suolahti

Edellinen

Paluu Terveys & sairaudet