Sivu 1/3

siilillä kapi

ViestiLähetetty: 27 Joulu 2007, 22:51
Kirjoittaja kiag
Tänään se sitten todettiin, meidän pojalla on kapi joka on pahentunut nyt ihan hirveästi. Pojan iho suorastaan tippuu pois ja eikä piikkejä juurikaan ole enää selässä. Todennäkösesti tämä kapi on myös siirtynyt tyttösiiliini ja sen poikasiin. Pesue kutisee muttei vielä tilanne niiden kohalla ole sentään mennyt niin pahaksi kuin pojalla. Tällä hetkellä kaikki on tehohoidossa, niille pitää antaa pistos 2 viikon välein ja kopit pestävä melkeinpä päivittäin. Eniten tässä pelottaa pikkusten puolesta, reppanat vasta 5viikkoa vanhoja :/

kellään kokemusta asiasta? miten nämä pienet pirulaiset saisi lähtemään mahollisemman nopeasti? apu olisi tarpeen.

ViestiLähetetty: 28 Joulu 2007, 11:37
Kirjoittaja Soili
No huh. Ei ole kokemusta, mutta koirien kapiin mainitaan ainakin Stronghold hyvänä lääkkeenä,
<a href="http://www.lansirannikonelainklinikka.net/html/kapi.PDF" target="_blank" rel="nofollow">http://www.lansirannikonelainklinikka.net/html/kapi.PDF</a>
Joskus kun Äijä rapsutteli itseään paljon, annoin pari Stronghold-kuuria,sitähän myydään apteekissa. Pitää olla vain varovainen annostuksen kanssa, kun on pieni siili kyseessä, poikaselle sitä ei edes uskalla varmaan antaa.

Tsemppiä, toivottavasti pääsette eroon harmillisista pikku öttiäisistä.

ViestiLähetetty: 28 Joulu 2007, 12:08
Kirjoittaja Tapsu
Voi kauhistus. Toivottavasti lääkkeet auttavat!!!!
Ei kokemusta, mutta taudista olen kyllä kuullut, kamala tauti.
Tsemppiä!

ViestiLähetetty: 28 Joulu 2007, 16:03
Kirjoittaja Knightrider
Nuo pistokset ei ainakaan meidän Saku-vainajaa auttaneet. Stronghold ainakin tiettävästi tehoaa kapiin, kannattaa sanoa eläinlääkärille että kokeilee sitä (se on sitäpaitsi helpompi antaa siilille, pudotetaan vaan tippa niskaan).

ViestiLähetetty: 28 Joulu 2007, 18:56
Kirjoittaja Tilda
Meidän tyttösiilillä oli myös ilmeisesti kapi alkusyksystä. Tauti pääsi pahenemaan aika pahaksi, piikit lähtivät melkein koko selästä ja myöskin karvat mahapuolelta. Juuri tuota stronghold-lääkettä eläinlääkäri antoi kolme kertaa. Jo ensimmäisen lääkkeenantokerran jälkeen siili alkoi parantumaan. Karvat alkoivat ensin kasvamaan, sitten piikit. Hieman on jäänyt "harvoja paikkoja" selkään, mutta muuten taudista ei näy jälkiä. Toivottavasti siilinne parantuvat pian, suosittelen stronghold-lääkettä, sitä pystyy myös itse antamaan..

ViestiLähetetty: 28 Joulu 2007, 19:53
Kirjoittaja kiag
Pitääpi ehdottaaki eläinlääkärille tätä stronghold vaihtoehtoa. Vaikeaa kun on itse ihan hukassa koko asian kanssa kun ei tiedä mitään ja kun joutuu odottaa ja odottaa..huoh :/

ViestiLähetetty: 29 Joulu 2007, 13:17
Kirjoittaja Tapsu
Joo mene ihmeessä uudestaan eläinlääkärille, kyllä se kannattaa.

ViestiLähetetty: 31 Joulu 2007, 13:16
Kirjoittaja tini
Poikasille neuvotaan strongholdia tuputtamaan iholle topsypuikolla, koska on hyvin vahvaa tavaraa. Sitä saa reseptivapaasti apteekista :)

ViestiLähetetty: 31 Joulu 2007, 14:22
Kirjoittaja kiag
onkohan nyt haittaa jos annan tota strongholdia ku pistin sen piikin torstaina? vai pitääkö odottaa jonkin aikaa?

ViestiLähetetty: 01 Tammi 2008, 02:06
Kirjoittaja miia
en miie usko et siit haittaaon kun ulkoisestihan se vaikuttaa. eiköhän tärkein oo saada koko pesue kuntoon ja pian ettei tauti pääse pahaks tai onnistu leviämään.

ViestiLähetetty: 26 Tammi 2008, 17:00
Kirjoittaja Tapsu
Ovatko siilisi jo parantuneet tuosta kapista?

ViestiLähetetty: 28 Tammi 2008, 15:35
Kirjoittaja kiag
Tapsu, ei valitettavasti vielä ole :/ Hieman alkaa olla jo merkkejä parantumisesta, mutta täysin terveita taidetaa olla vasta ikuisuuden päästä. Nyt piikkejä ollaa annettu yhteensä 3 kertaa, vielä olisi 2 kertaa jäljellä. Poikasten kanssa tilanne on vähän kiikunkaakun kun niillä on nyt samaa aikaa piikkien vaihto niin ei tiedetä yhtään että kariseeko piikit kapin vai vaihdon takia. Jos nämä piikit ei auta niin sitten kokeillaan uusia keinoja. Mutta kaikki kuitenkin selvisi pahemmasta ja pysyy hengissä :)

ViestiLähetetty: 28 Tammi 2008, 16:40
Kirjoittaja kiag
Niin ja tosta stronhold lääkkeestä. Kysyin eläinlääkäriltä sen mielipidettä asiasta niin hän vastasi että piikki on parempi vaihtoehto(on kuulemma tujumpaa tavaraa) ja ei saisi päällekkäin antaa molempia. Mutta en ota sen enempää kantaa kumpi on parempaa, yhen eläinlääkärin mielipide vain ja itellä ei ole kokemusta asiasta sen enempää. Mutta kuten aikasemminkin sanoin, jos kutina ja piikkien tiputtelu ei lopu kuukauden sisällä niin sitten kokeillaan tota strongholdia :)

ViestiLähetetty: 28 Tammi 2008, 17:43
Kirjoittaja Tapsu
Tsemppiä teille ja toivottavasti tauti voitetaan pian!

ViestiLähetetty: 08 Helmi 2008, 11:07
Kirjoittaja kiag
Eilen oli vika piikitys. Vika piikki annettiin vaan pojalle kellä tämä todettiin. Emo ja poikaset voi mainiosti! Pojalla on selkä lähes kokonaan paljas ja tuntuu että kalju leviää ympäri siiliä. Eläinlääkäri otti näytteen ihosta vielä ja näytti kovasti siltä että ainoastaan kuolleita ötököitä löytyy. Mutta vielä ei voi vielä kuitenkaan huutaa jippiitä. Se että jos ei juuri siitä tietystä kohdasta sattunut ottamaan näytettä niin ei kerro sitä etteikö niitä olisi vielä. Mutta ainakin ollaa jo voiton puolella! Pidetään nyt 2viikkoa taukoa lääkkeistä ja yritetään sillä välin hoitaa ihoa kuntoon. 2 viikon päästä kokeillaan tota strongholdia.