Sivu 1/2

Hankalan siilin kynsien leikkaus

ViestiLähetetty: 10 Huhti 2007, 21:45
Kirjoittaja Miiy
Tiedän, on olemassa haku, mutta käytin sitä jo ja luin keskusteluja kynsien leikkaamisesta. Tiedän miten toimia, mutta en vain saa Hamletin kynsiä leikatuksi. Poika äyskii takaisin ja piilottaa takatassunsa "vällyjen alle". Ja lisäksi pelkään pitää tassuista kovaa kiinni kun tuntuu siltä, että otus voisi repiä jalkansa sijoiltaan. :P Mikä avuksi? Lääkäriin meneminen on viimeinen vaihtoehto, mutta sen 30-40e voisi käyttää muuhunkin. Eli mieluiten jos saisi ne kynnet leikattua kotona. :p

Mitään ideoita? Ruuan Hamlet syö parissa sekuntissa, jos matoja tarjotaan samalla. Leikin aikana ei käy, koska Hamlet ei leiki.

ViestiLähetetty: 11 Huhti 2007, 08:42
Kirjoittaja oliver
Laita siili vatiin, jossa vettä. Jalasta vaan rohkeasti ja tiukasti kiinni ja keikkaamaan. Siili ei ainakaan mene palloksi vedessä, purra toki voi. Oliverin kynnet saa leikattua vain näin, jos kestää puremista. Muuten ei ole koskaan purrut mutta jalkoihin ei saisi koskea. Jos kynsien leikkaus ei onnistu kotona, on ainoa vaihtoehto lääkäri ja siilin rauhoitus ja kynsien leikkaus. siilin kynnet voi olla pitkätkin, kunhan ne ei käänny jalan alle/ muutoin riko ihoa tai estä siilin liikkumista.
Haulla löydät lisää aiheesta.

ViestiLähetetty: 11 Huhti 2007, 09:55
Kirjoittaja vinkka
Mä olen juurikin tuolla Oliverin mainitsemalla tavalla menestyksekkäästi leikannut kahden erittäin hankalan siilin kynnet. Kylvyn yhteydessä kun kaveri ei mene pallolle leikkurit käteen ja hommaan. Eihän kaveri siitä pidä, mutta Otus joka puree aina ja kaikkialla, ei jostain syystä vedessä näytä hampaita lainkaan vaan tyytyy muuten pörhistelemään. Ei muuta kuin siili kylpyyn ja kynsienleikkuulle!

ViestiLähetetty: 11 Huhti 2007, 12:16
Kirjoittaja vappu
Meillä ei tuo vesi homma toiminut. Meillä leikataan Kertun kynnet siten, että Jussi laittaa paksut hanskat käteen ja minä leikkaan. Välillä Kerttu saa aina jonkun herkun, minkä jälkeen on seuraavan tassun vuoro. Kaksi se tosiaan vaatii:)

ViestiLähetetty: 13 Huhti 2007, 17:01
Kirjoittaja Tapsu
Tuo kynsienleikkuu on meilläkin yhä viheliäinen homma. Joskus onnistui kiitettävästi vedessä, mutta nykyään Taavi tanssii siellä piirileikkiä ja pelkään hänen jalkansa vioittuvan. Täytyy varmaan ottaa Vapun keinot käyttöön.

ViestiLähetetty: 13 Huhti 2007, 17:12
Kirjoittaja merjah
Meilläkin on kokeiltu kaikenlaista. Harryn kanssa ei ole koskaan ollut ongelmia, mutta muut ovat sitten sitäkin hankalampia tapauksia. Parhaiten leikkaaminen onnistuu sylissä vanhoilla vauvan kynsisaksilla. Täytyy vaan uskaltaa pitää tarpeeksi lujasti kiinni ja toimia nopeasti. Välillä annetaan matoja lohdutukseksi. Vettäkin kokeiltiin, mutta Roope yritti sielläkin mennä palloksi. Merliniltä en ole saanut vielä millään keinolla kynsiä leikattua, mutta eipä saanut kokenut kasvattajakaan. Pitää odottaa kunhan pojan pahin känkkäränkkäikä menee ohi ja yrittää sitten uudelleen.

ViestiLähetetty: 09 Touko 2007, 12:49
Kirjoittaja ziina
öö, ehkä tyhmä kysymys mutta pitääkö siilin olla selällään vedessä vai seisaallaan? mietin vaan että miten se onnistuu jos siili on jaloillaan, sehän tapsuttelee karkuun.

ViestiLähetetty: 09 Touko 2007, 12:54
Kirjoittaja suvijohanna
Seisaallaan, eihän siiliä voi veteen selälleen laittaa. Meillä Artturi kylpee pesuvadissa niin ei se siinä kovin kauas karkuun pääse...

ViestiLähetetty: 09 Touko 2007, 16:22
Kirjoittaja Katinka
Meillä on Muskan kynnenleikkuu sujunut yllättävän hyvin. Tosin tyttäreni on ainoa joka siinä onnistuu poikkeuksetta loistavasti. Muska laitetaan selälleen tyynylle, jolloinka se menee oitis raadoksi, ja satunnaista kiemurtelua lukuunottamatta se myös pysyy paikoillaan. Leikkuun jälkeen on aina pienen makupalan vuoro. Tiedä häntä onko kyse ehdollistumisesta; jos se osaa yhdistää kynnenleikkuun ja sitä seuraavan makupalan toisiinsa :)
Tosin Muska on kyllä siiliksi melkoisen rauhallinen ja luottavainen tyyppi :)

ViestiLähetetty: 16 Touko 2007, 19:01
Kirjoittaja Natsuko
Meilläkin on ongelmia kynsienleikkuussa. Poitsun tassuihin saa kyllä koskea mutta auta armias mikä nykiminen alkaa jos kiinni ottaa! Yritä siinä sitten sihdata pienen tassun pieneen kynteen leikkaamatta verisuoneen asti... Kylvyn yhteydessä on onnistunut vähän paremmin kahden ihmisen voimalla, yksin tuota akrobaattia ei saa edes pestyä kun herra lähtee karkuun vadista. Eikä viitsisi pientä nukuttaa noin "helpon" operaation takia, aina siinä on riskinsä :/

ViestiLähetetty: 19 Touko 2007, 15:15
Kirjoittaja Tapsu
Ihmeiden aika ei ole sittenkään ohi meidän Taavin kohdalla ainakaan.
Saimme leikattua herran kaikkien tassujen kynnet samalla kertaa!
Ensin yritin perinteisellä kylpymenetelmällä, mutta ei mitään mahiksia.
Isäntä huuteli, että tuo se minulle, koska antaa hänen koskea nykyään tassuihin. Ja ihme ja kumma; Juha sai pitää tassuista kiinni ja minä leikata. Vieläkin olen pökerryksissä ihmetyksestä. Taavi sai palkaksi hyvät kehut ja nyt se nukkuu kaverinsa sylissä; heh.

ViestiLähetetty: 28 Touko 2007, 14:33
Kirjoittaja Rosaaa
Missä vaiheessä siilin kynnet pitää leikata? Kyselen nyt kaikki kysymykset pois etten sitten siilin saatua ala miettimään näitä :DD

ViestiLähetetty: 28 Touko 2007, 19:42
Kirjoittaja Nea
Kasvuvauhdista (ja kulutuksesta) riippuen ehkä n. 3-5 viikon välein, eli kun kynnet alkavat vaikuttaa liian pitkiltä. Jos siilin asumuksessa/juoksupyörässä on kynsiä luontaisesti kuluttavia materiaaleja, harvemminkin riittää.

Kynnet siis eivät saisi "kiertyä" alaspäin tai mihinkään muuhunkaan suuntaan, muttei kynnen kärki saisi olla aivan verisuonessakaan kiinni.

Takajaloissa muutama "etukynsi" jätetään pidemmiksi, jotta siili voi niillä rapsutella ihoaan piikkien välistä.

ViestiLähetetty: 30 Elo 2009, 02:43
Kirjoittaja lafleur
Meillä on ehkä Randan kanssa kynsiongelma.

Olen jo pitkään katsellut Randan kannuskynsien kehittymistä. Etutassuissa ovat samantapaiset kuin muutkin kynnet eikä ole mitään ongelmaa. Takatassuissa kuitenkin molemmat kynnet kasvavat alaspäin kiertyen ja niin tiukkaan varpaan pintaa pitkin että koen mahdottomaksi leikata.

Olen ajatellut eläinlääkäri vaihtoehtoa, mutta Randa on vähän hankala vieraita kohtaan ja pelkään ettei tuo leikkaaminen lääkäriltä onnistu ilman rauhoittamista.

Kynsi ei näytä ärsyttävän ihon pintaa, mutta pelkään että siitä tulee haittaa koska se kuitenkin kasvaa koko ajan kääntyy ihoon kiinni.

Omituisinta oli se mitä tänä iltana huomasin. Randan toinen takajalan kannuskynsi on irronnut! Tämän on täytynyt tapahtua parin päivän sisällä koska olen kynnet lähes joka ilta tarkistanut.

Iho entisen kynnen kohdalla näyttää täysin terveeltä, ei tulehdusta, ei punoitusta eikä mitään muutakaan epämääräistä. Onko kenelläkään kokemusta/arvauksia mistä moinen johtuu ja miten pitäisi toimia?

ViestiLähetetty: 30 Elo 2009, 10:32
Kirjoittaja Tuitzu
Mulla on sitten varmaan ihan outo tapa leikata Lyylin kynnet...
tassupesun jälkeen laitan tytön olohuoneen pöydälle tepastelemaan (tumma pinta ) ,siinä näkyy hyvin miten paljon tarvii leikata. Lyyli on alun arkuuden jälkeen varsin suostuvainen kynsienleikkuuseen, kunhan sen hoidan minä eikä kukaan muu.
Muuten tulee tuhahdus ja Lyyli aloittaa rallin pitkin pöytää. Toki olen koko ajan vieressä ettei *mamman mussukka* putoa .Että näin meillä.

Aluksi yritettiin paikallisessa lemmikkieläin liikkeessä leikata Lyylin kynsiä, mutta siellä se ei onnistunut.

Yleensä palkitsen Lyylin pienellä herkkupalalla kynsien leikkuun jälkeen :)