Sivu 1/2

Virtsatientulehdus?

ViestiLähetetty: 21 Elo 2006, 06:51
Kirjoittaja suffeli
Huomasin toissapäivänä, että meidän Suffelilla oli jäänyt kissanhiekkaa kiinni alapäähän. Kun puhdistin sitä pois, huomasin, että alapää oli punainen. Näin myös vessassa vähän verta. Olisiko kyseessä virtsatietulehdus vai onko alapäähän tarttunut hiekka vaan hangannut? Voinko tehdä itse mitään, vai pitäisikö viedä eläinlääkärille?

ViestiLähetetty: 21 Elo 2006, 08:17
Kirjoittaja Siru
Kuulostaisi ainakin virtsatulehdukselta. Kannattaa ehkä käyttää Suffelia lääkärillä niin saatte tietää varmemmin, ja sieltä saisi sitten antibioottikuurin (luultavasti) jos kyse oli virtsatulehduksesta.

ViestiLähetetty: 21 Elo 2006, 17:13
Kirjoittaja suffeli
Kiitos, varaankin heti ajan eläinlääkäriin!

ViestiLähetetty: 22 Elo 2006, 15:01
Kirjoittaja suffeli
Sain ajan vasta perjantaille :( .Onko mitään mitä voisin tehdä ennenkuin pääsen eläinlääkärille?

ViestiLähetetty: 22 Elo 2006, 15:38
Kirjoittaja Kaisa
Kannattaa pitää Suffeli ja sen elinalue mahdollisimman puhtaana. Koko kylpyä ei varmaankaan tarvita, mutta pissavehkeiden alue kannattaisi yrittää huuhdella/pyyhkiä kostealla ihan päivittäin.

ViestiLähetetty: 23 Elo 2006, 21:19
Kirjoittaja Siru
Kannattaa ehkä kokeilla kissanhiekan sijasta hiekkapuhallus hiekkaa. Sitä on ainakin kehuttu, eikä se tartu urosten sukupuolielimiin :) Itsekin kokeilen heti kun tuo mukaani saama kissanhiekka loppuu. Kaisa tuossa jo antoikin hyviä neuvoja! :)

ViestiLähetetty: 22 Syys 2006, 20:58
Kirjoittaja suffeli
Viime kerralla eläinlääkärissä todettiin, että veri oli tullut alapäähän tulleesta hankauksesta. Haavaa on nyt hoidettu ja se on parantunut.

Toissapäivänä löysin kuitenkin taas Suffelin vessasta verta, mutta en löytänyt alapäästä haavaa. Myös eilen hiekassa oli vähän verta. Tänään Suffelin alavatsan karvat olivat kuitenkin aivan veressä. Puhdistin veren pois, mutta en kuitenkaan nähnyt mitään haavaa. Verta näytti olevan erityisen paljon hännässä. Voisiko nyt olla kysessä virtsatietulehdus tai voiko joku vaiva suolistossa aiheuttaa verenvuotoa?

Lääkäriin on luultavasti taas mentevä, mutta ajan voi varata vasta maanantaina. Onko kellään samanlaisia kokemuksia? Verta on nyt tullut jonkin verran, joten alkaako se varaallista näin pienelle eläimelle? Suffeli näyttää kuitenkin tällä hetkellä melko pirteältä.

ViestiLähetetty: 23 Syys 2006, 09:49
Kirjoittaja Siru
Kannattaa käydä eläinlääkärillä. Toivottavasti saat pian sieltä ajan ja Suffeli tulee kuntoon :)

ViestiLähetetty: 23 Syys 2006, 16:25
Kirjoittaja suffeli
Toivon ihan samaa. Toivottavasti maanantai tulee kohta :) (jotain mitä en kyllä yleensä toivo)

ViestiLähetetty: 24 Syys 2006, 21:41
Kirjoittaja maarit
Meillä on tuttuakin tutumpaa nuo pissatulehdukset... Ellen Kristiinalla on lähes krooninen tulehdus, eli veripissoja kun alkaa tulla, tietää, että jaahas, taas ... En edes enää muista miten monta kuuria Ellen on syönyt. Ellenin virtsarakko kuvattiin ja eläinlääkäri totesi kystiitinkin, eli paksuuntunut virtsarakon seinämä, joka kertoo jotenkin kroonisuudesta. Ellenin olosuhteet on muutetu, eli en voi enää antaa juosta lattioilla tai ms, ja hyvin lämpimänä pitää tytyä, mutta... Nyt parhaillaan on menossa Kevafet vet antibiotti, joka aina hetkeksi auttaa, kovasti tsemppiä Suffelille!

ViestiLähetetty: 27 Syys 2006, 17:40
Kirjoittaja suffeli
Ikävää, että teidän siilillä noin :( No käytiin tänään eläinlääkärissä ja lääkäri antoi antibioottikuurin ja sanoi, että oireilua ei saisi olla enää kahden vuorokauden kuluttua, muuten joudutaan takaisin lääkäriin :( Peukut pystyssä, että kuuri tehoaa :)

ViestiLähetetty: 03 Loka 2006, 21:12
Kirjoittaja tanjakuu
Mites Suffeli jakselee?

ViestiLähetetty: 03 Loka 2006, 21:41
Kirjoittaja tanjakuu
Ja itse asiassa voisin samantien todeta, että myös Sakarin kakka/pissapapereissa oli tänään pari verikohtaa - vaikea hahmottaa, onko kyse virtsatulehduksesta vai jostain haavasta. Verta ei näy itse siilissä missään, mutta kaipa sitä tarvitsee soittaa Danielalle huomenna, jos yöllä vielä ilmestyy verta. Olen jotenkin ajatellut, että pissataudit on enempi naisten vaiva, mutta Sakarilla se näyttäisi olevan jo toistamiseen... Huoli tuli taas ikävästi päälle, veri on aina jotenkin niin draagista ja minä olen välillä vähän draama-queen :( Yritän päästä huolestani ja rentoutua BB:n parissa...

ViestiLähetetty: 04 Loka 2006, 08:22
Kirjoittaja suffeli
Suffeli voi nyt ihan hyvin. Viimeinen lääkeannos kuurista olisi tänään annettavana. En ole huomennut, että vessassa olisi enää verta. Tämän viikon maanantaina (jos nyt oikein muistan) Suffelin karvoissa oli kuitenkin verta, mutta vessassa ei kuitenkaan näkynyt mitään. Pitää nyt seurata ja katsoa kuitenkin mitä tapahtuu.

ViestiLähetetty: 07 Loka 2006, 18:49
Kirjoittaja suffeli
No nyt sitten pitää taas lähteä eläinlääkäriin :( Eilen illalla oli erta karvoissa ja huomasin myös, että Suffeli ei ole oikein juonut vettäkään... ruoka toki aina maittaa. Maanantaina soitto eläinlääkärille ja kunnon tutkimuksiin mahdollisimman pian. Toivottavasti vaiva on sellainen, että sen pystyy parantamaan...