Sivu 1/2

Rapsuttelija

ViestiLähetetty: 18 Loka 2003, 16:59
Kirjoittaja Virpi
Olen huomannut että Vilperi on koko ajan rapsuttamassa piikkejään sekä vatsaansa. Olemme hankkineet helokkiöljyä, jonka antamisessa ei ole ongelmia. Laitoimme matoon öljyä, ja sitä tietenkin lorahteli muuallekkin astiaan. Vilperi söi madon ja nuoli kaikki öljyt pois <img src="http://www.suomensiiliyhdistys.fi/forum/img/smile/grin.gif" border="0" align="" alt=""> <br>eniten siis luulen että siilillämme on hilse ongelma, sillä korvistakin löytyy aika paljon hilsettä. Mutta tavallaan kyse voisi olla myös loisista, sillä Vilperin valkoisessa vatsassa on näkyvillä hieman ihoa. Ei siis suoranaisesti tyhjiä kohtia, mutta vaaleanpunaista ihoa voi kohtalaisen hyvin erottaa, varsinkin jos Vilperi kääntää päätä. Muiden siilien kuvista päätellen siileillä kuuluisi olla pelkkää valkoista karvaa näkyvissä, vai miten tämä menee? Kumpaa epäilisitte näin "kauko epäilynä"?

ViestiLähetetty: 18 Loka 2003, 17:33
Kirjoittaja Tiina
Molemmat ovat mahdollisia. Tähän aikaan vuodesta siilin iho helposti kuivuu. Loisten mahdollisuus kannattaa myös sulkea pois eläinlääkärikäynnillä.Loiset on helppo testata raaputusnäytteellä.

ViestiLähetetty: 18 Loka 2003, 18:22
Kirjoittaja Pirjo Y
HEH! Raaputusnäytteen helppoudesta voisi esittää eriävän mielipiteen se keravalainen eläinlääkäri, joka joutui ensimmäistä kertaa elämässään kohtaamaan lemmikkisiilejä. Ja tutkimustöydälle läjäytettiin Luna, Musca, Sirius ja Amon!! Voi niitä henkilökunnan ilmeitä... sitten soitin Tiinalle ja annoin luurin eläinlääkärille. Tiina antoi ohjeet näytteen ottamisesta. Ja kaikki siilit olivat erittäin hanlalalla tuulella ja tekivät kaikkensa vastustaakseen. Ja sehän siililtä käy. Kolmeen pekkaan saatiin näytteet kuitenkin otettua. ps. ei ollut loisia. Mutta hyvä on käydä tarkastuttamassa, niin sittenhän sen tietää ja saa rauhan sielulleen sen puolesta.

ViestiLähetetty: 19 Loka 2003, 14:38
Kirjoittaja Manti
Siililläsi voi olla kapi.Vie siis siilusi eläinlääkärille jos se jatkuu.

ViestiLähetetty: 19 Loka 2003, 20:20
Kirjoittaja Virpi
kapi!? Anteeksi tyhmyyteni, mutta mikä se on? *paniikissa* ei kai vaan meidän Vilperillä kapia?? <img src="http://www.suomensiiliyhdistys.fi/forum/img/smile/sad.gif" border="0" align="" alt="">

ViestiLähetetty: 19 Loka 2003, 22:14
Kirjoittaja Tiina
Kaikki loiset myös kapi selviää eläinlääkärillä. Vuodenajan huomioon ottaen epäilen kuitenkin, että kyseessä olisi kuiva iho. Varsinkin, kun öljykin tuntuu maistuvan. <br> <br>Onko Vilperi ollut ulkosalla ja tekemisissä muiden eläinten kanssa? En löytänyt Vilperiä rekisteristä, joten en päässyt tarkistamaan, mistä Vilperi on hankittu ja koska. Jos Vilperi on eläinkaupasta, on tarkistus ehdottomasti paikallaan.

ViestiLähetetty: 19 Loka 2003, 22:18
Kirjoittaja Pirjo Y
Ennen kuin menet paniikkiin, kysyn sinulta, minkä ikäinen Vilperi on? Jos sen ikä on 5-6 kk niin kyse voi olla piikkien vaihdosta. Silloin siili rapsuttaa normaalia enemmän ja voi olla kiukkuinen. Luulisin, että sitä voisi verrata vauvojen hampaiden puhkeamisesta aiheutuneisiin oireisiin. Ei ole silloin kivaa... mutta kyllä ainakin minun siilini rapsuttelevat silloin tällöin vaikka niissä ei tauteja olekaan.

ViestiLähetetty: 20 Loka 2003, 18:54
Kirjoittaja Virpi
Vilperi ei ole vasta kuin n. 3kk, joten tuskin on vielä piikkien vaihdon aika. Öljyä on nyt annettu 3 päivää, ja illalla(tai sitten kun raaskin palleroisen herättää) näen onko tuottanut mitään tuloksia. Vilperi on hankittu kasvattajalta, D-E Olssonilta, joten uskoisin hänen kyllä tietävän kaikki nuo terveys asiat(?) Vilperi ei ole ollut tekemisissä muiden eläinten kanssa. Miten voin tehdä Vilperille rekisterin?

ViestiLähetetty: 25 Loka 2003, 04:11
Kirjoittaja Pirjo Y
Saija S:n Notte oli myös sieltä ja kyllä sillä vaan oli asiaan kuulumattomia ötököitä. Mutta Johanna Raulio antoi niille äkkilähdön!

ViestiLähetetty: 25 Loka 2003, 19:25
Kirjoittaja oliver
Nyt on pitkään ollut juttua kaikenmaailman loisista, punkeista ym...Kertokaa nyt tietäväiset, että mistä nämä kaikki siiliin tulevat, olettean, että siili on ns. sisäsiili. Ruuasta vaiko mistä? Eli mitä voi tehdä pitääkseen ylimääräiset asukit loitolla? Siis muuta kuin tarkkailla ja pistäytyä lääkärillä tarpeen tullen?

ViestiLähetetty: 26 Loka 2003, 10:43
Kirjoittaja Tiina
Taas kerran erittäin hyvä kysymys! Loisia siileihin tulee pääasiassa muista eläimistä ja on tietysti mahdollista, että niitä saa ravinnosta. Eläimet, jotka tulevat eläinkauppoihin ulkomailta, on syytä aina tarkastaa. samoin eläimet, jotka tulevat kasvattajilta, joilla on paljon muitakin eläimiä tai jos siilit ovat olleet ulkona. Raaka ravinto voi olla syynä sisäloisiin, raaka liha ja raaka kala pääasiassa. <br> <br>Kun siili on sisällä ja saa hyvää puhdasta ravintoa, pelko loisien uusiutumisesta on olematon.

ViestiLähetetty: 26 Loka 2003, 11:31
Kirjoittaja Virpi
Kasvattaja kyllä kertoi että heillä on paljon muitakin eläimiä, joten loiset siis saattavat johtua niistä. Katson nyt tuoko se helokkiöljy vielä enempää vaikutusta kuin nyt. Jos ei, marssimme Johanna Raulion puheille!

ViestiLähetetty: 26 Loka 2003, 17:25
Kirjoittaja pupunen
Luin jostain että loisia voisi tulla myös puruista, jos ne ovat saaneet kosteutta ja 'seisoskelleet' varastoissa tms. Vaikka kyllähän sen silmin näkee (kai), milloin ostetut purut näyttäisi kärsineen kosteusvaurioista tms.

ViestiLähetetty: 31 Loka 2003, 16:59
Kirjoittaja Pullapossu
Attekin hankittiin Dan-Eje Olssonilta ja Atella oli ötököitä sekä hilsettä. <br>Kannattaako häneltä siis hankkia siilejä jos ne ovat täynnä ötököitä? <img src="http://www.suomensiiliyhdistys.fi/forum/img/smile/sad.gif" border="0" align="" alt=""> <br>Mutta Johanna Raulio hoiti ötökät ja hilseet pois. Atella on kyllä vielä vähän hilsettä, lähtisiköhän se helokkiöljyllä pois?