Sivu 1/1

Mihin ovat siilit kadonneet ?

ViestiLähetetty: 10 Tammi 2014, 14:36
Kirjoittaja Ykä
Hei,
olemme perheen ja kaverien kanssa kovasti ihmetelleet, mihin siilit ovat kadonneet täältä Imatra-Lappeenranta-alueelta. Vielä pari v sitten niitä näki verraten usein - valitettavasti myös yliajettuina. Liikumme paljon jalan ja pyörällä emmekä ole niihin esim viime kesänä törmänneet lainkaan.
Tähän liittyen seuraava kysymys: asumme maaseudulla, keskellä metsää, parinsadan m päässä Saimaasta. Pihapiirissämme pyörivät kaikki muut eläimet (myös kyykäärmeet) mutta eivät siilit. Olisiko jotenkin mahdollista "siirtää" joku siilipopulaatio tänne jostain ? Voisimme pykätä niille jonkinlaisen pesän jos tarve vaatii.

Terveisin
Ykä

Re: Mihin ovat siilit kadonneet ?

ViestiLähetetty: 10 Tammi 2014, 15:48
Kirjoittaja Auron
Itsekään en nähnyt viime kesänä kuin yhden siilin kipittelemässä iltasella tien yli täällä Lappeenrannan länsialueella. Mukavahan noita tuhisijoita olisi saada tänne lisää. Voihan noita pesiä rakentaa siileille muutenkin jos vain on mahdollisuus siihen ja eihän sitä tiedä jos sinne vaikka asukki jostain kipittelisi.

Re: Mihin ovat siilit kadonneet ?

ViestiLähetetty: 10 Tammi 2014, 16:14
Kirjoittaja Yuuki
Siilien häviämiseen voi olla monia syitä: Ihmisen toiminta (rakentaminen, liikenne jne.), muut eläimet (kuten mäyrät), yms. Parhaiten mahdollisen siilipopulaation olemassaolon saa tarkistettua laittamalla niille kissan- / koiranruokaa tarjolle keväällä. Jos alueella liikkuu muitakin syöjiä niin ruoalle voi rakentaa laatikon johon muut kuin siilit eivät pääse.

Siilithän ovat rauhoitettuja, eli niitä ei saa siirtää paikasta toiseen. Jos alueella ei ole siilejä, siihen on todennäköisesti joku syy, eiväkä uudetkaan siilit siellä pärjäisi. Lisätietoa löytyy täältä: http://siilikiikarissa.fi/siilien-siirtaminen

Siili kiikarissa -sivustolta löytyy muutenkin paljon hyvää infoa pihasiileistä kiinnostuneille :)

Re: Mihin ovat siilit kadonneet ?

ViestiLähetetty: 15 Loka 2016, 21:38
Kirjoittaja Little Hedgie
Hei! Onko Lapissa, suunnilleen Kemijoen varrella enää näkynyt siilejä? Haluaisin auttaa omalta osaltani pikku siilejä, mutta en ole itse pitkään aikaan nähnyt sillejä näillämain ja pelkään siilien hävinneen jo täältäpäin. :(

Re: Mihin ovat siilit kadonneet ?

ViestiLähetetty: 16 Loka 2016, 10:01
Kirjoittaja Tapis
hei, facebookissa on ryhmä siilien ystävät, siellä on paljon keskustelua luonnon siileistä. Kannattaa pyytää pääsyä siihen ryhmään :)