Pihasiilin kova kutina

Keskustelua kaikista luonnonvaraisista siileistä, pääasiassa eurooppalaisista siileistä

Pihasiilin kova kutina

ViestiKirjoittaja Tuulenhovi » 04 Touko 2011, 09:11

Meillä on pihasiili, joka jo viime kesänä pysähteli rapsuttamaan vähän itseään aina matkan varrella. Nyt näimme hänet eilen ensimmäisen kerran tänä keväänä ja rapsuttelu on pahentunut huomattavasti. Viime syksynä näimme hänen päällään jotain pieniä mustia itikoita, johtuisiko niistä tuo kutina, vai olivatkohan vaan päätyneet kyytiin jostain pusikosta..? Vai olisko kenties jotain iho-ongelmaa?

Haluaisimme kovasti auttaa pientä ystäväämme, mutta miten? Voimmeko esim. pestä hänet jollain aineella, joka hoitaisi ihoa ja/tai karkottaisi loisia, mutta ei olisi vaarallista siilille? Tai kenties syöttää jotain, mikä auttaisi?
Tuulenhovi
New member
 
Viestit: 2
Liittynyt: 04 Touko 2011, 09:00

ViestiKirjoittaja miia » 05 Touko 2011, 21:26

siililä on melko varmasti kirppuja. ne on hyvin yleisiä pihasiileillä. jos siili tosiaan rpsuttele epaljon voit kysyä eläinlääkäriltä loishätöön tarkottettua ainetta jota laitetaan tippa niskaan. en muista oliko resepti vai ei resepti lääke. lääke karkottaa kirput yms ulkoloiset ja siilin elämän laatu paranee sillä mitään pesemisiä en suosittele siili peseentyy kumminkin kulkiessan märässä urmessa yms. noihin iho ongelmiin en usko. nuo mustat itikat kuulostaa juuri tyypillisille siilin kirpuille.
miia
Member
 
Viestit: 1274
Liittynyt: 20 Elo 2003, 18:46
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja Tuulenhovi » 06 Touko 2011, 12:14

Kiitoksia vastauksesta, selvittelemme, miten saisimme tuollaista ainetta ja toivottavasti saamme helpotusta pihasiilimme elämään... =)
Tuulenhovi
New member
 
Viestit: 2
Liittynyt: 04 Touko 2011, 09:00


Paluu Luonnonvaraiset siilit