APUA!

Offtopic-keskustelualue

APUA!

ViestiKirjoittaja AE_siilarit » 10 Kesä 2015, 14:51

Ollaan uusia siiliharrastajia ja mietittiin että onko siileilläkin rotuja että minkä rotuisia lemmikkisiilejä on ja millä tavoin rodut eroavat toisistaan :D ? Ja mietittiin kyllä sitäkin että jos kotona on siili niin pitääkö silloin kasvattaa myös siilien ruoka ötököitä vai voiko niitä ostaa esim: pakkaseen johonki purkkiin :?: tottakai meille saa kertoa myös yleistä tietoa siileistä ja niiden hoidosta häkistä, pesusta yms...?!
AE_siilarit
New member
 
Viestit: 2
Liittynyt: 10 Kesä 2015, 14:44

Re: APUA!

ViestiKirjoittaja AE_siilarit » 10 Kesä 2015, 15:21

Myös haluttiin kysyä siitä että jos lähtee lomamatkalle niin onko siilille helppo löytää hoitajaa ja jos se ottaa mukaan niin täytyykö raahata koko vitriini (siilin häkki) mukanaan vai voiko siili asustella vaikka koiran matkakopissa sen aikaa ja sen päästäisi sitten aina käpöttelemään huoneeseen!?
AE_siilarit
New member
 
Viestit: 2
Liittynyt: 10 Kesä 2015, 14:44

Re: APUA!

ViestiKirjoittaja Yuuki » 11 Kesä 2015, 10:27

Tällä hetkellä Suomessa kasvatetaan ainoastaan afrikkalaisia kääpiösiilejä.

Hyönteisiä ei ole pakko kasvattaa itse jos ei halua (vaikka se onkin vähän halevmpaa). Hyönteisiä saa myös säilykkeenä ja kuivattuna, ja elävät voi laittaa pakkaseen ja ottaa sieltä sitten sopivan annoksen sulamaan joka ilta.

Siili voi majailla lomalla esim. koiran pentuaitauksessa. Näitä on eri kokoisia, eli kannattaa valita tarpeeksi iso johon mahtuu hyvin minimissään pesämökki, hiekkalaatikko, juoksupyörä sekä ruoka- ja juomakuppi. Matkalla pitää myös muistaa huolehtia että siilin asumuksessa on tarpeeksi lämmin. Jos on lähdössä pidemmälle reissulle johon siiliä on vaikea ottaa mukaan, siilille löytyy kyllä yleensä joku hoitopaikka jonkun muun siilinomistajan luota. Riippuu toki hieman omasta asuinpaikasta ja miten pitkälle on valmis kuljettamaan siilin hoitoon.

Perustietoja siilistä lemmikkinä, asumuksesta ym. kannattaa käydä lukemassa: http://www.suomensiiliyhdistys.fi/tietoa-siileista/
Avatar
Yuuki
Member
 
Viestit: 154
Liittynyt: 23 Touko 2010, 15:46
Paikkakunta: Helsinki


Paluu Vapaa sana