Keskustelupalstan ja kuvagallerian netiketti!

Yleinen siilikeskustelufoorumi

Keskustelupalstan ja kuvagallerian netiketti!

ViestiKirjoittaja Marianne » 31 Tammi 2006, 00:36

Netiketti
<strong>Yleistä Suomen Siiliyhdistyksen www-palveluista</strong>

<strong>Keskustelupalsta</strong>
<strong>*</strong> Keskustelupalsta on tarkoitettu tiedon ja kokemusten jakamiseen muiden siiliharrastajien kesken.
<strong>*</strong> Keskustelut ovat vapaita ja edustavat kirjoittajan omia mielipiteitä eivätkä yhdistyksen virallista kantaa.
<strong>*</strong> Palsta on tarkoitettu yleiseen keskusteluun. Yksityiselle henkilölle osoitetut kysymykset, kommentit sekä viestit, jotka eivät sisällä palstan aihepiiriin liittyvää asiaa, tulee lähettää suoraan henkilökohtaiseen sähköpostiosoitteeseen, ei palstan kautta.

<strong>Kuvagalleria</strong>

<strong>*</strong> Kuvagalleria on tarkoitettu jäsenten omien siiliaiheisten kuvien julkaisuun.
<strong>*</strong> Kuvagallerian kuvien katsominen on avointa kaikille, mutta kuvia pääsee lisäämään ainoastaan Suomen Siiliyhdistys ry:n jäsenet. Jäseneksi voit liittyä täältä.

<strong>Yhdistyksen sivut ja yhteystiedot</strong>

<strong>*</strong> Hallituksen jäsenten yhteystiedot vastuualueineen löytyvät kohdasta Yhteystiedot ja hallitus.
<strong>*</strong> Tiedostot -linkin alta löytyy hyödyllisiä lomakkeita.

<strong>Käyttöopas ja etiketti</strong>
Etiketti

<strong>*</strong> Ole kohtelias. Jos sinusta tuntuu siltä, että viestisi saattaa olla liian kärkevä, se hyvin todennäköisesti on sitä, eikä sitä silloin kannata lähettää palstalle. Kritisoida toki saa, mutta loukata ei.
<strong>*</strong> Huomioi, että monilla palstan käyttäjistä on pitkäaikainen kokemus siileistä. Vältä antamasta yksiselitteisiä neuvoja jos sinulla on vähäinen kokemus siileistä tai et ole aivan varma asiastasi. Mielipiteitä voi tietysti ilmaista.
<strong>*</strong> Keskustelupalstalle ja kuvagalleriaan saa lähettää ainoastaan siileihin tai Suomen Siiliyhdistykseen liittyviä viestejä tai kuvia.
<strong>*</strong> Lainatessasi kirjoituksissasi muiden tekemää tekstiä, huomioithan tekijänoikeudet. Palstalle ei siis saa suoraan kopioida tekijänoikeussuojattua materiaalia.
<strong>*</strong> Keskustelupalstalle tai kuvagalleriaan ei saa lähettää sopimatonta materiaalia. Sopimattomat materiaalit poistetaan moderaattoreiden toimesta.
<strong>*</strong> Kuvagalleriaan ei saa laittaa kuvia alle viiden päivän ikäisistä siilinpoikasista, tai kuvia poikasten käsittelystä alle kahden viikon ikäisinä. Tämä sääntö tukee yhdistyksen hyväksymää linjaa siilinkasvatuksesta.
<strong>*</strong> Keskustelupalstalle ei saa laittaa siilinmyynti-ilmoituksia.
<strong>*</strong> Asiattomaan tai sääntöjen vastaiseen käytökseen syyllistyvä voidaan sulkea pois yhdistyksen www-palvelusta.
<strong>*</strong> Moderaattoreilla on oikeus muokata tai poistaa kuvia ja viestejä.
<strong>*</strong> Ethän suoralinkitä kuvia kuin yhdistyksen sivuilta.

<strong>Käyttöopas</strong>

Keskustelupalsta

Miten pääsen kirjoittamaan palstalle?

<strong>*</strong> Keskustelupalstalle kirjoittaminen on avointa kaikille. Kirjoittamaan pääsee rekisteröimällä käyttäjänimen ja salasanan palstan rekisteröitymislinkin kautta. Käyttäjätunnukset ovat henkilökohtaisia, joten ethän jaa niitä muille.

Minulla on kysymys siileistä, mitä teen?

<strong>*</strong> Lue ensin yhdistyksen www-sivujen sisältö kohdasta Tietoa siileistä, sekä selaa läpi aikaisemmat keskustelut.

Miten käytän hakupalvelua?

<strong>*</strong> Valitse "haku" keskustelupalstan ylävalikosta, ja kirjoita hakusanaksi esim. "jauhomato".
<strong>*</strong> Valitse mistä etsitään (vakiona haku tapahtuu "aiheet ja viestit" -järjestyksessä, mutta voit hakea myös esim. kirjoittajan nimen perusteella).
<strong>*</strong> Paina "Etsi!" -painiketta.
<strong>*</strong> Jos hakusanallasi löytyy viestejä, saat nähtäväksesi listan, josta voit valita joko foorumin josta hakusana löytyi, aiheen jossa siitä puhutaan, tai mennä suoraan lukemaan viestiä.

Miten aloitan uuden aiheen?

<strong>*</strong> Tyhmiä kysymyksiä ei ole, mutta tutustu ennen kysymyksesi kirjoittamista jo käytyihin keskusteluihin.
<strong>*</strong> Ennen kuin aloitat uuden aiheen, tarkista onko siitä kirjoitettu aikaisemmin keskustelupalstan haku-palvelun kautta. Voit jatkaa jo aloitettua keskustelua klikkaamalla otsikkoa, ja kirjoittamalla viestisi sivulla olevaan tekstilaatikkoon.
<strong>*</strong> Valitse haluamasi foorumi, johon haluat aiheesi kirjoittaa. Hallitus-foorumiin on pääsy ainoastaan yhdistyksen hallituksen jäsenillä sekä rahastonhoitajalla.
<strong>*</strong> Pidä aiheen otsikko viestin sisältöä vastaavana ja vältä yleisiä otsikointeja (kuten: "Siili", "Apua!" tms). Tarkoituksenmukainen otsikointi helpottaa aiheiden hakua.
<strong>*</strong> Älä käytä otsikoinnissa taikka viesteissä ylenmääräisesti huutomerkkejä taikka muita välimerkkejä. Älä kirjoita kokonaisia viestejä isoilla kirjaimilla.

Miten osallistun keskusteluun?

<strong>*</strong> Kirjaudu sisään keskustelupalstalle käyttäjänimelläsi ja tunnuksellasi.
<strong>*</strong> Palstan etusivulla on kooste viimeisimmistä keskusteluista. Klikkaamalla aiheen otsikkoa, näet aiheesta kirjoitetut viestit, ja pääset kirjoittamaan oman viestisi sivun alaosassa olevaan tekstilaatikkoon. Huomaathan että aiheet, joihin on kirjoitettu enemmän kuin 30 viestiä on jaettu useammalle sivulle.

Miten selaan aiheita?

<strong>*</strong> Uusimmat aiheet ja viestit saat näkyville keskustelupalstan etusivulla olevasta kohdasta "Järjestys: Viimeisimmät aiheet/viestit". Rekisteröityessäsi voit valita, kumman järjestyksen haluat. Voit vaihtaa tätä asetusta myöhemmin Asetukset -kohdasta.
<strong>*</strong> Jos haluat selata aikaisempia aiheita tai viestejä, klikkaa haluamaasi foorumia etusivulla.

<strong>Kuvagalleria</strong>

Miten pääsen lisäämään kuvia kuvagalleriaan?

<strong>*</strong> Pyydä käyttäjätunnus sähköpostitse Marcinilta (marcin.dobrucki@hut.fi). Saat tunnuksen sähköpostiisi yleisesti parin päivän sisällä. Loma-aikoina voi mennä kauemmin.
<strong>*</strong> Kuvagalleriaan saa laittaa ainoastaan itse ottamiaan siiliaiheisia kuvia tai sellaisia kuvia, joiden julkaisemiseen käyttäjällä on lupa.
<strong>*</strong> Kirjaudu sisään palveluun käyttätunnuksellasi.
<strong>*</strong> Aloita luomalla oma albumi. Tämän jälkeen valitse "Lisää kuva" ja täytä tarvittavat tiedot.
<strong>*</strong> Jos sinulla on ongelmia, ota yhteyttä Marciniin.

Kuinka paljon/kuinka isoja kuvia voin laittaa?

<strong>*</strong> Tällä hetkellä jokaiselle käyttäjälle on varattu kuvatilaa 10 MB. Tämä tarkoittaa käytännössä noin 30-40 kuvaa.
<strong>*</strong> Yhden kuvan koko on rajoitettu 1 MB:een, ja kuvien maksimileveys on 2048 pikseliä.

Mitä kuvaformaattia käytän?

<strong>*</strong> Voit käyttää seuraavia kuvaformaatteja: JPG, JPEG, GIF, PNG

Miten kommentoin kuvia?

<strong>*</strong> Käyttäjä voi määritellä jokaiselle tekemälleen albumille käyttäjäryhmät, jotka pääsevät kommentoimaan kuvia ko. albumissa "Muokkaa omaa albumia" -otsikon alla.
<strong>*</strong> Kommentin voit lähettää valitsemalla haluamasi kuvan ja kirjoittamalla kommenttisi sivun alla olevaan tekstikenttään. Kuvakommentin pituus on rajoitettu 2000 merkkiin. Huomaathan, että yhdistyksen etiketin säännöt pätevät täälläkin.
Marianne
Member
 
Viestit: 3990
Liittynyt: 17 Elo 2003, 23:04
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja Marianne » 13 Tammi 2007, 14:44

HUOM

Palstalla ei saa myydä siilejä. Ei poikasia, eikä vanhempia siilejä. Myös keskutelujen yhteydessä myyminen tai poikasten "mainostaminen" on kiellettyä.

Mainostamisella tarkoitetaan myös mainintoja syntyneistä poikasista, tai astutuksista.

Kaikki poikas / siilinmyynti-ilmoitukset lähetetään ensin Merjalle, joka laittaa ne poikasvälitys-sivulle.

Muut ilmoitukset poistetaan.
Marianne
Member
 
Viestit: 3990
Liittynyt: 17 Elo 2003, 23:04
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja Marianne » 16 Kesä 2010, 15:29

Siilien myyntikielto yksityisesti palstalla ja kuvagalleriassa on edelleen kielletty ja kaikki ilmoitukset tullaan poistamaan. Myös epäsuorat myynti-ilmoitukset tullaan poistamaan.

Jos haluat siilisi ilmoittaa myyntiin, otathan yhteyttä Merja Helisteniin, joka siirtää ne palstalle näkyviin. Poikasia voi myydä palstalla ainoastaan SY hyväksymät kasvattajat. Uudelleen sijoitettuja siilejä välitetään palstan kautta siilien hyvinvoinnin vuoksi. Yhdistys ei ota kantaa siilien myyntihintaan tai myyntiehtoihin.

Lisäksi haluamme muistuttaa, että kuvien suoralinkitys keskustelupalstalle on edelleen kielletty muualta kuin kuvagalleriasta. Kuvagalleriaan yhdistyksen jäsen saa tunnukset Marcinilta pyytämällä. Muiden sivustojen ylläpitäjiltä on tullut valituksia suoralinkityksen aiheuttamista tiedonsiirto-ongelmista. Näin myös moderaattoreiden on helpompi valvoa sitä, että kuvat tosiaan eivät tule ns. kielletyiltä sivustoilta (yleensä sivustot kieltävät suoralinkitykset). Mikäli asiasta on kysyttävää, vastaan s-postilla :)

Olemme myös päivittäneet galleriaa ja ne, jotka eivät ole maksaneet viime ja tänä vuonna jäsenmaksuaan menettävät oikeuden kuvien lisäämiseen. Kuvat kuitenkin jäävät edelleen galleriaan. Ne voidaan poistaa, mikäli asianomainen pyytää.
Marianne
Member
 
Viestit: 3990
Liittynyt: 17 Elo 2003, 23:04
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja tini » 09 Heinä 2010, 00:01

Nostetaanpas tätä esille :)
tini
Member
 
Viestit: 1788
Liittynyt: 21 Elo 2004, 05:14
Paikkakunta: Helsinki


Paluu Siilikeskustelucron