Intialainen punkkari

Yleinen siilikeskustelufoorumi

Intialainen punkkari

ViestiKirjoittaja Markku » 21 Loka 2003, 12:19

Olipas toiveita herättävää eilen huomata kun meidän intialainen siilimme osoitti ensimmäisen kerran kesyyntymisen(?) merkkejä. Tai sitten se oli vain tavallista rauhallisemmalla päällä.. <br> <br>Joka tapauksessa kuukauden se on jo riehunut, mutta kahtena viime iltana se on ollut vähän rauhallisempi. Jännittävää seurata lähipäivät, että olisiko ihme todellakin tapahtumassa. Peukut pystyyn..
Markku
Member
 
Viestit: 231
Liittynyt: 25 Syys 2003, 08:14

ViestiKirjoittaja pupunen » 21 Loka 2003, 12:58

Kerropas Markku, onko sinulla siis toinen niistä Helenan lemmikkipuodin siileistä? (Ehkäpä jopa se joka pääsi lehteen <img src="http://www.suomensiiliyhdistys.fi/forum/img/smile/grin.gif" border="0" align="" alt=""> ) Onko se yhtään kasvanut? Se saksalainen mies joka toi ne siilit, kertoi minulle että ne olisivat jo täysikasvuisia, mutta kovin olivat pieniä (veikkaan max 300g), kun vertaa esim Pirjon Giovanniin. Kertoilehan Pirjokin siilin kesytyksen edistymisestä!
pupunen
Member
 
Viestit: 1175
Liittynyt: 12 Syys 2003, 21:52
Paikkakunta: Kuopio, Finland

ViestiKirjoittaja Tiina » 21 Loka 2003, 13:51

Tuo intialainen punkkari kuvaa kyllä meidänkin Ripaa loistavasti <img src="http://www.suomensiiliyhdistys.fi/forum/img/smile/biglol.gif" border="0" align="" alt=""> Ripalla itsellään ei ole lävistyksiä, mutta parhaansa mukaan yrittää tehdä niitä isäntäväkeensä! <br> <br>Kyllä Ripakin riehuu, tällä viikolla meilläkin on nähty kesyyntymisen elkeitä. Ruokakupille Ripa tulee kutsumalla ja haistelee sormia, huom. ei pure <img src="http://www.suomensiiliyhdistys.fi/forum/img/smile/grin.gif" border="0" align="" alt=""> Taitaa tämä tästä onnistua, kai Ripa on havainnut, ettemme sittenkään ole vaarallisia ja pelko on turhaa. <br> <br>Ripa muuten painaa 535g. Tuo pupusen kertoma paino puhuu kyllä micropusin puolesta. Minuakin kiinnostaa Markku siilisi koko. Meidän micropusit taitaa olla macropuseja <img src="http://www.suomensiiliyhdistys.fi/forum/img/smile/wink.gif" border="0" align="" alt="">
Tiina
Member
 
Viestit: 1333
Liittynyt: 17 Elo 2003, 11:08
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja Markku » 21 Loka 2003, 13:53

Juu, meillä on toinen niistä siilistä. <br>Ei se kyllä täysikasvuinen vielä ostettaessa ollut, vaan kasvaa pikku hiljaa. Sen jälkeen kun se "sairasteli" meillä se painoi 300 g. Nyt jotain 450 g. Kyseessä on siis naaraspuolinen siili. <br> <br>Tuossa aikaisemmin taisi Tiina mainita siitä, että nyt tiedetään kaikki muut intialaiset siilit, että kenellä ne ovat paitsi yksi. En tiedä, että tarkoititko Tiina sitä toista Kuopiosta ostettua siiltä, mutta tiedän sen tytön, joka sen siilin osti. En siis kuitenkaan tunne häntä.
Markku
Member
 
Viestit: 231
Liittynyt: 25 Syys 2003, 08:14

ViestiKirjoittaja miia » 21 Loka 2003, 14:43

klaara on rauhottunut pikkuisen et ei enää yksinään riehu niin pahasti. kyllä lävistyksistä ei meillä ole puutetta ja niitä kyllä löytyy. klaara painaa 510g.
miia
Member
 
Viestit: 1274
Liittynyt: 20 Elo 2003, 18:46
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja Markku » 21 Loka 2003, 15:00

Mistä Miia ostit siilisi?
Markku
Member
 
Viestit: 231
Liittynyt: 25 Syys 2003, 08:14

ViestiKirjoittaja Tiina » 21 Loka 2003, 15:05

Nythän sitten kaikki micro-macropusien omistajat on tiedossa <img src="http://www.suomensiiliyhdistys.fi/forum/img/smile/grin.gif" border="0" align="" alt=""> Missäs tavataan? <br> <br>Miian siili on Malmilta 4Petsistä. Sieltä on lisäksi Tarjan Repe, Pirjon Giovanni, Petran tyttö, Pekko ja meidän Repa.
Tiina
Member
 
Viestit: 1333
Liittynyt: 17 Elo 2003, 11:08
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja Pirjo Y » 21 Loka 2003, 15:10

Varmasti pidän porukan tilanteen tasalla Iso-G:n tilanteesta. Mutta vain mikäli minulla on sormia jäljellä. Tänään taas vasemman käden nimetön... siitä on purtu jo kerran läpi, kerran tehty mustelma ja kaksi kertaa verinaarmut. Näin kai taivas kostaa kun olen rehvastellut sillä Kaitsun ostamalla upealla sormuksella.. Mutta lyhyesti Giovannin tilanne. Katsokaa sitä Apollon siilikavereista. Kuva on otettu eläinkaupassa reilut 5 viikkoa sitten, eli juuri kun se oli tullut. Se oli rauhallinen ja mukava. Katsokaa sen ilmettä. Herttainen, vähän arka. Mutta entäs tilanne nyt. kun haettiin se lopulta (eli liian myöhään) kotiin, se oli kuin eri yksilö. Emme edes tunteneet sitä ennen kuin kysyimme Mantilta, joka sattui paikalle. Sen silmien siniset reunukset vain muljahtelevat ja se iskee kiinni kaikkeen mikä eteen tulee. Paitsi ruokaan. Se kyllä juo, mutta syöminen on lähes nolla. Ei syö matoja, ei marjasoseita, ei hedelmiä, ei juustoa. Vain muutaman raksun on syönyt. <br>Se ei tosiaan riehu. Kun ei se liiku mihinkään. Vapaaksi kun sen päästää, se saa mentyä piiloon ja sinne jää. Kerran yöllä kuulin kun se pyörähti hiekassa. Kärsivällisyyttä tarvitaan, sen toki tiedän. Syömättömyys vain huolestuttaa. Vaan on se liikuttavan pelottavan näköinen kullanmuru isoinen korvineen, joita se on pari kertaa erehtynyt näyttämään...
Pirjo Y
Member
 
Viestit: 1781
Liittynyt: 27 Elo 2003, 19:36
Paikkakunta: Järvenpää

ViestiKirjoittaja Markku » 21 Loka 2003, 15:54

Ajatteles Tiina miltä se näyttäisi kun kaikki siilit olisivat ähisemässä ja puhisemassa samassa huoneessa?<img src="http://www.suomensiiliyhdistys.fi/forum/img/smile/grin.gif" border="0" align="" alt=""> Se olisi aika huvittavan näköistä, jos joku olisi saanut oman micro-macronsa kesytettyä ja se vaan katseli tyynesti kun muut siilit sovittelevat piikkitukkaa silmille.. <br> <br>Tuo Pirjon kuvaama käytös kuulostaa aika tutulta, kun kelaa niitä minun parin viikon takaisia viestejä meidän siilistä. Varmuutta en saanut, että mikä sitä silloin vaivasi. Minähän tein sille silloin kaiken voitavan loishäädöstä lähtien (Tiinalle kiitos avusta sen suhteen). Siilimme meni aika heikkoon kuntoon juuri tuon syömättömyyden takia. Sittenhän sitä piti suurin piirtein pakkosyöttää eli tarjota nenän alle koko ajan ruokaa, että se söisi. Siitä se sitten pikku hiljaa piristy, mutta paria päivää aiemmin oli kyllä annettu se loishäätökin. Yksi vaihoehto sille meidän siilin syömättömyydelle oli kyllä mielestäni myös uuteen ympäristöön sopeutuminen. Se vaikutti niin äärettömän aralta tuolloin (ja on sitä kyllä vieläkin melko paljon). Kaikki nämä, jokin näistä tai ei mikään voi tulla kyseeseen Pirjonkin kohdalla (kylläpäs tämä oli selventävää!). <br> <br>Tuo Pirjon kuvaama käytös puremisesta ja muusta on kyllä tuttua. Arvatkaa vain kuinka palkitsevaa oli eilen katsella siiliä kun se ei siliteltäessä ärhennellyt juuri lainkaan. Vaimea tuhahdus ja pienet näykkimiset olivat ainoat mitä se viitsi tehdä. Muuten loikoili ja katseli suht´ levollisen näköisenä. Katsotaan nyt sitten, että mitä tänä iltana..
Markku
Member
 
Viestit: 231
Liittynyt: 25 Syys 2003, 08:14

ViestiKirjoittaja pupunen » 21 Loka 2003, 18:03

Huh, onpas Markun siili saanut painoa, ei tainnut olla ihan täysikasvuinen... Ajatelkaa jos Giovannikin kasvattaisi painoaan samassa suhteessa nälkälakon loputtua. <img src="http://www.suomensiiliyhdistys.fi/forum/img/smile/biglol.gif" border="0" align="" alt=""> Semmoinen 1100g:n 'micropus' voisi herättää jo kauhun sekaisia tunteita <img src="http://www.suomensiiliyhdistys.fi/forum/img/smile/biglol.gif" border="0" align="" alt="">
pupunen
Member
 
Viestit: 1175
Liittynyt: 12 Syys 2003, 21:52
Paikkakunta: Kuopio, Finland

ViestiKirjoittaja Manti » 22 Loka 2003, 13:09

JOo ehkä vähäsen...!MICROPUS!
Manti
Member
 
Viestit: 85
Liittynyt: 30 Elo 2003, 18:39
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja Kaisa » 22 Loka 2003, 13:17

On muuten suloisen ja hellyyttävän näköinen tuo Iso-G <img src="http://www.suomensiiliyhdistys.fi/forum/img/smile/grin.gif" border="0" align="" alt=""> vaikka Pirjon puheiden mukaan pojalta tuntuu luonnetta löytyvän vaikka muille jakaa. Tsemppia Pirjo kesytystyöhön! Toivottavasti sinulle jää edes muutama rikkipurematon sormi jäljelle <img src="http://www.suomensiiliyhdistys.fi/forum/img/smile/tongue.gif" border="0" align="" alt=""> niin pystyt jatkossakin pitämään meidät muut ajantasalla teidän siiliyhdyskunnan kuulumisista, niitä on aina kiva lukea.
Kaisa
Member
 
Viestit: 3367
Liittynyt: 27 Elo 2003, 15:11
Paikkakunta: Laukaa

ViestiKirjoittaja Tarja » 23 Loka 2003, 10:16

Meidän Repa repsukalle kuuluu ihan hyvää. Hän on tosin laihtunut 50 grammaa sen jälkeen mun muutti terrasta koko alakertaan, n.70 neliöö. <br> <br>Hänen täytyy nykyään käydä keittiössä syömässä, missä ruokakupit ovat. Matkalla keittiöön on ilmeisesti liian mielenkiintoisia asioita, ja sitten se syöminen välillä vähän unohtuu. <br> <br>Kaveri on kuitenkin aktiivinen ja iloisen oloinen, joten en ole vielä huolissani tilanteesta. <br> <br>Sylissäolo maistuu koko ajan paremmin ja Repe laskee piikit jo ihan kokonaan ja menee sellaiseksi löysäksi vatkulaksi kun sitä silitää ja antaa selkähierontaa.
Tarja
Member
 
Viestit: 741
Liittynyt: 29 Elo 2003, 09:23
Paikkakunta: Finland


Paluu Siilikeskustelu