Siilin lihotuskuuri

Siilien terveyteen, hyvinvointiin ja sairauksiin keskittyvä keskustelufoorumi

Siilin lihotuskuuri

ViestiKirjoittaja seep » 23 Marras 2010, 14:09

Olen huomannut, että täällä on paljon hyviä vinkkejä laihdutuskuuriin, mutta en löytänyt yhtään lihotuskuuri vinkkejä.
Onko kukaan joutunut laittamaan siiliään lihotuskuurille ja miten se onnistuisi mahdollisimman terveellisesti, aiheuttamatta mitään rasvamaksaa tai vastaavaa? :) Ihan mielenkiinnosta vain.
seep
Member
 
Viestit: 29
Liittynyt: 07 Elo 2006, 12:56
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja Katinka » 23 Marras 2010, 14:28

Jos on kyse poikasesta jonka paino ei tahdo nousta tai jopa putoaa niin silloin kannattaa lisätä ruokavalioon rasvaisempia hyönteisiä, pikkumatoja, silkkitoukkia ja ruusukuoriaisen toukkia.

Aikuisista siileistä moni on pienikokoinen ja kevyt pirpana. alle 300-grammaisiakin löytyy. Jos siili syö hyvällä halulla ja saa riittävästi ruokaa, eikä paino nouse niin se mitä luultavimmin vaan liikkuu ja juoksee pyörässä runsaasti. Silloin mikään lihotuskuuri ei ole hyvä idea.

Silloin jos aikuinen siili on hyvin kevyt, parisataa grammaa niin se saa liian vähän ruokaa tai saattaa olla sairas. Tässäkin edelleen kannattaa lisätä rasvaisten hyönteisten määrää. Ja aina lääkäriin jos siilin paino on laskujohteinen!

Siilin ruokinta on välillä aikamoista hollaamista. Kokemusta on :D
Katinka
Member
 
Viestit: 1132
Liittynyt: 06 Loka 2004, 20:41
Paikkakunta: PK-seutu

ViestiKirjoittaja Kutri » 23 Marras 2010, 15:14

Jos siili on aktiivinen ja tuntuu että painoa saisi olla enemmän niin tekisin tuossa tapauksessa niin että lisäisin ruuan määrää! Silloinhan se meinaan tarkoittaa sitä että ruoka-annoksen koko on liian pieni suhteessa kulutettuun energiaan eli siilin aktiivisuuten nähden. Eli siis terveellisiä hyönteisiä reilusti enemmän kuten erilaisia ja kokoisia sirkkoja!!! Parasta olisi aina että paino nousee hitaasti eikä yhtäkkiä kuten myös laihdutuksessakin..

muoks: laittaisitko tänne esimerkin siilisi ruoka-annoksesta niin voidaan neuvoa paremmin että mitä lisää ja kuinka paljon..paljonko siili painaa tällä hetkellä?
Avatar
Kutri
Member
 
Viestit: 1293
Liittynyt: 01 Elo 2007, 14:40
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja seep » 23 Marras 2010, 16:51

Meidän siili painaa sen 410 grammaa, mutta en tarkoittanut, että haluaisin lihottaa sillä se on sopivan kokoinen, aktiivinen, syö hyvällä ruokahalulla. Siilithän on yksilöitä.
Mutta voin sen laittaa muuten vaan, jos vaikka siinä saattaisikin olla jotain vikaa:

2-3 sirkkaa
3-4 jättijauhista
5 jotain tosi minimini jauhista (purkki)

yleensä lisukkeena kanaa tai jauhelihaa + raksuja saatavilla

olen koittanut siilillä etanoita, muttei tainnut hirmuisesti maistua, silkkitoukkia ja bamboomatoja haluaisin koittaa, mutta ne ovat valitettavasti lähes aina loppu petshopista.
seep
Member
 
Viestit: 29
Liittynyt: 07 Elo 2006, 12:56
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja Kutri » 23 Marras 2010, 20:28

Tuo ruokavalio on vähän liian yksipuolinen ja rasvaisia hyönteisiä on selvästi enemmän kuin terveellisiä. Kuulosta siltä että tuolla hyönteismäärällä ja painolla lihan ja raksujen suhde on vähän suurempi kuin mitä hyönteisten. Ruokalautasen tulisi koostua niin että vähintään 60% eli yli puolet olisi erilaisia hyönteisiä. Suhde voi olla myös 70-80% tai vaikkapa 100% hyönteisiä. ;)
En antaisi ihan noin paljoa sekä matoja että jättiksiä. Sirkkojakin voisi olla yli tuplasti enemmän ja vähemmän matoja. Raksuja max pari kappaletta ja lihaa 1tl tai sitten ei kumpaakaan ja tilalle sirkkoja joinain päivinä. Eri kokoisia, kuivattuja tai säilöttyjä. Bamboo-matoja, silkkitoukkia ja pillarsseja saa kyllä petshopista..vaikkakin nyt voi olla katkos jossakin. Etanoitakin kannattaa sinnikkäästi tarjoilla sillä usein voi kulua jonkun aikaa kunnes siili suostuu ottamaan uuden ruuan listalleen. :) Voit myös tarjoilla joskus siilille vaihtelua antamalla sille jauhiksen koppiksia tai vaikkapa torakan. :D
Avatar
Kutri
Member
 
Viestit: 1293
Liittynyt: 01 Elo 2007, 14:40
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja seep » 23 Marras 2010, 20:55

hö, ja minä kun luulin että annan hyvin ruokaa! No onneks tuli tää nyt sitten ilmi! kiitos kovasti!
seep
Member
 
Viestit: 29
Liittynyt: 07 Elo 2006, 12:56
Paikkakunta: Finland


Paluu Terveys & sairaudetcron