Uusi siili ja piikinlähtö

Siilien terveyteen, hyvinvointiin ja sairauksiin keskittyvä keskustelufoorumi

Uusi siili ja piikinlähtö

ViestiKirjoittaja Millavr » 30 Huhti 2010, 11:25

Meillä on siili ollut nyt viikon verran ja neiti on 8vk iältään, eli piikinvaihto on käynnissä. Neidin iho syyhyää siihen malliin että koppi on valkosena hilseestä :( ostin humilaccia jos vähän helpottaisi mutta vielä ei ole merkkiä paremmasta. Suurin ongelma tässä on se että siili ei tykkää meistä yhtää. Syliin ei tulla millään, karkuun juostaan ja tuhisemalla hypitään. Syliin kun saa kaapattua niin sellanen ralli alkaa että ei meinaa siili sylissä pysyä ollenkaan, silittelyä ei siis paljoa meillä olla harrasteltu.. Voiko tästä syyttää vain piikinlähtöä ja vain odottaa parempaa viikkoa vai mikä avuksi siilin kesytykseen? vai onko tämä ihan normaalia kun siili ei meillä kovin pitkään ole ollut vielä?
Millavr
New member
 
Viestit: 4
Liittynyt: 24 Huhti 2010, 17:11
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja Marianne » 30 Huhti 2010, 11:38

Siilin iho on piikinlähdön aikaan kutiava ja arka. Siilille voi tulla myös ns. murrosikä tässä vaiheessa ja se voi muuttua kesystä sylilällystä puhisevaksi palloksi, joka vaatii uuden kesytyksen.

Kannattaa odotella nyt muutama vko ja antaa siilin tottua ihan rauhassa uuteen kotiin, hajuihin yms. Stressi uudessa kodissa voi myös pistää siilille kiukun päälle. Kaikki siilit eivät myöskään ikinä viihdy sylissä, siihenkin pitää varautua. Mutta käsittely kyllä aina yleensä onnistuu.

Rauhallinen käsittely, matalalla äänellä puhuminen ja heiluttelu hitaasti ylös alas (kun siili on pallossa kädessä) saa yleensä siilin aukeamaan ja rauhoittumaan. Kiire ei saa olla. Matoja yms ötököitä voi tarjota kädessä ja heti kun siili näyttää, että käsittely riittää, niin antaa sen mennä.
Marianne
Member
 
Viestit: 3990
Liittynyt: 17 Elo 2003, 23:04
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja tini » 30 Huhti 2010, 11:46

Laittakaa kylpyveteen helokkiöljyä. Sitä voi lisätä myös ruoan päälle :)
Onneksi piikinvaihto ei kauaa kestä, Marianne antokin hyvät ohjeet yllä.
tini
Member
 
Viestit: 1788
Liittynyt: 21 Elo 2004, 05:14
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Millavr » 30 Huhti 2010, 11:46

noniin tämä selvensi hyvin, kiitos kovin avusta :)
Millavr
New member
 
Viestit: 4
Liittynyt: 24 Huhti 2010, 17:11
Paikkakunta: Finland


Paluu Terveys & sairaudetcron