Salmonella

Siilien terveyteen, hyvinvointiin ja sairauksiin keskittyvä keskustelufoorumi

Salmonella

ViestiKirjoittaja Sira » 14 Helmi 2010, 19:21

Kuinka monta ihmistä vuodessa saa lemmikki-siililtä salmonella tartunnan? Voiko siilille antaa salmonellalääkekuurin varmuuden vuoksi tai onko salmonellaan yleensäkään olemassa lääketta? Kuinka kauan salmonellabakteeri elää pinnoilla?
Sira
Member
 
Viestit: 23
Liittynyt: 26 Loka 2009, 19:17

ViestiKirjoittaja PIRRE » 14 Helmi 2010, 23:36

Ei taida olla mitään tilastoa olemassa onko kukaan koskaan saanut salmonellaa siilistä. Mun käsittääkseni siihen ei ole lääkettä (korjatkaa toki jos olen väärässä) vaan se on joko olemassa tai ei. Siili saattaa sairastua siihen yleiskunnon laskiessa tms. Yleensä salmonellasta löytyy varmaan googlettamalla tietoa paljon :) Meillä on ollut 15 vuotta ensin maakilppareita ja sitten siilejä ja kukaan ei ole sairastunut kun käyttää ihan maalaisjärkeä ja muistaa normaalin käsienpesun :)
PIRRE
Member
 
Viestit: 200
Liittynyt: 22 Huhti 2005, 21:49
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja 3mma » 07 Elo 2010, 12:49

Hei kysyisin nyt täällä tätä kun en viitsi uutta ketjua aloittaa ja samaan aiheeseen kuuluu kuitenkin.
Eli siis, jos siili juoksee lattialla, tarttuuko lattiaan salmonellabakteeri ja kuinka kauan se pystyy siinä elämään? Ja jos tämän jälkeen vaikka paita on kys. lattialla, ja sen laittaa päälle, voiko paidasta saada tartunnan? Tai jos siili on sylissä? Eli yleensäkin, elääkö bakteeri siis pinnoilla? Googlettamalla en löytänyt varsinaista vastausta, tarttuuko se vain ulosteen kautta vai muutenkin, ja kuinka kauan se elää?
3mma
Member
 
Viestit: 63
Liittynyt: 10 Tammi 2009, 01:11
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja Anitta2 » 07 Elo 2010, 15:40

Yleisin samonellan tartuntalähde Suomessa taitaa olla salaatti.

Googlettamalla löytyy salmonellasta paljon tietoa.

"Elintarviketurvallisuusvirasto Evira rauhoittelee kuluttajia kananmunatiloilta löydetyn salmonellan terveysriskistä. Eviran mukaan löydetty bakteeri on tyyppiä Salmonella Tennessee, joka ei pääse kananmunan sisään"

"Teoriassa on mahdollista, että munankuoreen on jäänyt kanan ulostetta, josta tartunnan voi saada. Eviran mukaan Suomessa on erittäin puhtaat munat, mutta halutessaan kuluttaja voi mielensä rauhoittamiseksi pestä kädet sen jälkeen kun on koskenut munankuorta. "


Eviralla on myös salmonellasivut

<a href="http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/salmonellatietoa/" target="_blank" rel="nofollow">http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/salmonellatietoa/</a>
Anitta2
Member
 
Viestit: 1039
Liittynyt: 29 Marras 2004, 12:26
Paikkakunta: Helsinki


Paluu Terveys & sairaudetcron