Kasvaimista

Siilien terveyteen, hyvinvointiin ja sairauksiin keskittyvä keskustelufoorumi

ViestiKirjoittaja Nea » 01 Huhti 2008, 13:53

Mitä itse olen Royal Caninin pussien kylkiä tihrustellut, niin muistaakseni ihan kaikissa ei BHA:ta ole, mutta juurikin tuossa Lightissa ja Kittenissä ainakin (joita meillä syötettiin) sekä myös kissanmaidonvastikkeessa. Muutenkaan en tykkää siitä, että RC on lisännyt tuotteisiinsa vehnää ja soijaa (jotka eivät tietenkään lihansyöjille tarkoitettujen raksujen laatua paranna) eikä RC:n väki myöskään suostu paljastamaan raksujensa lihapitoisuutta, mikä herättää hieman epäilyksiä. Jos se olisi kovin korkea, sitä kyllä varmasti markkinoitaisiin suureen ääneen. Joissain RC:n <em>eläinlääkärisarjan</em> raksuissa maissi ja viljat ovat jopa ensimmäisenä raaka-ainelistalla eli pääraaka-aineena ! Itse olen siis monien muiden tapaan tullut siihen tulokseen, että RC ei valitettavasti taida olla hintansa väärti.

Mitä tulee Acanasta esitettyihin kysymyksiin, niin aika moneen löytyisi vastaus tuolta heidän omilta sivuiltaan, esim.

"ONKO NATRIUM PAHASTA?
Natrium on välttämätön kivennäisaine. ACANA- tuotteet sisäl-tävät suunnilleen 0.4 % natriumia. Tämä määrä täyttää AAFCO:n natriumin minimivaatimukset koirilla ja kissoilla ja se on huomattavasti alle maksimin."

"MITÄ ON TUOTESELOSTEESSA ILMOITEITUT KANAJAUHO JA KANA?
Kanajauho (chicken meal) sisältää kanan lihan, nahan ja luut, jotka on keitetty, kuivattu ja lopuksi jauhettu.
Kana (chicken) on lihaa ja ihoa, ilman sisäelimiä tai höyheniä."

Nämä ja monta muuta juttua löytyvät siis täältä: <a href="http://www.acanafin.com/main22.asp?sid=17" target="_blank" rel="nofollow">http://www.acanafin.com/main22.asp?sid=17</a>

Pusseissa on juu sellainen minigrip-tyyppinen sulkija ja mitä nyt omia pussejamme kävin kurkkimassa, niin parasta ennen päiväystä näyttäisi olevan noin vuodeksi eteenpäin ostohetkestä (tietysti riippuu siitäkin, kauanko pussit ovat seisseet kaupan hyllyssä, eli nämä jutut kannattaa itse aina ennen ostoa tarkistaa). Acanassahan säilöntäaineena on luontainen E-vitamiini, jolla ei välttämättä saada yhtä pitkiä säilyvyysaikoja kuin "pahemmilla myrkyillä", mutta itse lukisin sen kyllä ennemmin eduksi kuin haitaksi.

Täydellistä raksua tuskin on olemassakaan, mutta Acana osuu kuitenkin lähimmäksi omia ihanteitani. Itselleni on tärkeää, että eläimeni syövät lihapitoisia raksuja, eivätkä viljaa tai teurasjätteitä. Samoin turhia lisäaineita haluan vältellä. Myös Orijenin raksut ottaisin varmasti heti kokeiluun, jos Light-version kissoille kehittäisivät. Jollain muulla voi olla erilaiset ihanteet (helppo saatavuus, sopivat pakkauskoot jne), joihin nämä merkit eivät yksinkertaisesti sovellu :)

Mitä tulee Acanan tilaukseen, niin itse olen kokeillut monia reittejä, esim. yksityiseltä lähellä asuvalta välittäjältä (koirankasvattaja) tilaaminen (pussi toimitettiin nopeasti ja ystävällisesti suoraan kotiovelle), nettikaupasta tilaaminen (pussit toimitetaan lähimpään postikonttoriin) sekä eläinkaupoista ostaminen. Nykyisin saan Acanaa helpoiten paikallisesta eläinkaupastamme, jonka valikoimiin sitä toivoin. Tampereella tosiaan on myös useampia Acanaa myyviä eläinkauppoja ja todennäköisesti Helsingissäkin. Kaikkia paikkoja ei valitettavasti lue tuolla listassa - ilmeisesti sitä ei ole hetkeen päivitetty.

BHA:sta, BHT:stä ja etoksikiinista (Ethoxyquin, "E") vielä sekin muistutus, että nämä aineet piilotetaan usein myös lauseen "Sisältää EU:n hyväksymiä lisäaineita/säilöntäaineita" taakse. Tuo lausahdus löytyy esim. useista halvoista kissojen ja koirien nameista...

EDIT. Typo taas vaihteeksi...

MUOKSMUOKS. Kävinpä täällä Anitta2:n linkittämällä sivulla <a href="http://www.lemmikkiparatiisi.com/Acanat/Kitten.htm" target="_blank" rel="nofollow">http://www.lemmikkiparatiisi.com/Acanat/Kitten.htm,</a> kun rupesin ihmettelemään, mistä olit nuo natriumin ja suolan määrät löytänyt, niitä kun ei Acanan sivuilla eikä edes pussin kyljessä ole eritelty.

En tiedä, mistä tuonne on nuo arvot ja raaka-aineet repäisty, mutta ainakaan tämän Acana Kitten-pussini mukaan ne eivät pidä paikkaansa. Todennäköisesti tuo on joku vanha luettelo. Kittenissä kun ei ole lohta, riisiä, kananmaksaa, kuivattua kananmunaa eikä montaa muutakaan tuolla mainittua. Oikea raaka-ainelista löytyy siis Acanafin-sivuilta <a href="http://www.acanafin.com/main.asp?sid=14" target="_blank" rel="nofollow">http://www.acanafin.com/main.asp?sid=14</a> ja sama on tässä pussin kyljessäkin niin suomeksi kuin englanniksi. Sama pätee Lightiin.
Nea
Member
 
Viestit: 830
Liittynyt: 25 Elo 2005, 00:37
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja Kutri » 16 Kesä 2008, 13:20

Lauantaina oli oiva mahdollisuus keskustella siilipäivässä eläinkaupan henkilökunnan kanssa siilien ravinnosta ja siileistä yleensäkin. Koko päivän kyselivät siileistä oma-aloitteisesti ja ottivat myös "neuvoista vaareja". Jäi todella hyvä mieli! :)

Selvittivät myös heti acanan saatavuutta ja nyt ihan tampereen alueen siilejä varten hankkivat loppukuusta acanan kitteniä ja lightia myymälään (Turtolan Faunatar).
Avatar
Kutri
Member
 
Viestit: 1293
Liittynyt: 01 Elo 2007, 14:40
Paikkakunta: Tampere

Edellinen

Paluu Terveys & sairaudet



cron