Tarkastakaa siilien jalat!!!

Siilien terveyteen, hyvinvointiin ja sairauksiin keskittyvä keskustelufoorumi

Tarkastakaa siilien jalat!!!

ViestiKirjoittaja Pirjo Y » 06 Loka 2003, 12:00

Luin Esitelkää itsenne-osastolta, miten joku kertoi, että siili oli pitänyt lopettaa jalkakuolion takia. Syynä jalan ympärille kiertynyt hius tai lanka. Ja tahdon muistuttaa kaikille siilisteille, että on erittäin tärkeää tarkastaa usein siilin jalat!! Ottakaa tämä vakavasti. Meidän Siriuksella on sen sorttiset karvajalat, että ne oikein imaisevat ympärilleen hiukset ja langat yms. Eilen taas oli tiukka operaatio leikata siilin takajalan ympäriltä hius! Jalassa oli jo punoittava haava. Kamalaa hommaa. Tyttösiileillä eikä Amonilla ole tätä ongelmaa ollut. Jos emme tarkkailisi Siriusta säännöllisesti, sillä pojalla olisi jalkakuolio ihan varmasti. Niin hiuksettomaksi ei asuntoa saa millään, ettei karvat löytäisi tietään sen herran jalkaan!!
Pirjo Y
Member
 
Viestit: 1781
Liittynyt: 27 Elo 2003, 19:36
Paikkakunta: Järvenpää

ViestiKirjoittaja Iida » 06 Loka 2003, 14:15

Juu Ellillä oli kerran kanssa hius jalan ympärillä.. Siihen ei ollut mitään haavaa vielä ehtinyt tulemaan, mutta aika operaatio oli tou irrotus, Elli kun meinasi että saa hius olla siinä ja juoksi karkuun, potki ja puri! Ne hiukset ja langat voi myös piikkeihin sotkeutua ikävästi..
Iida
Member
 
Viestit: 179
Liittynyt: 28 Elo 2003, 18:06
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Virpi » 06 Loka 2003, 15:02

Kiitos huomautuksesta! <br>En olekkaan tullut aiemmin miettineeksi moista. Kerran olen siilin piikeistä poiminut pitkän hiuksen, joka olisi voinut jäädä jalkoihin. Tästä lähtien tarkkailen paremmin siilin jalkoja.
Virpi
Member
 
Viestit: 109
Liittynyt: 19 Elo 2003, 16:40
Paikkakunta: Etelä-Suomi

ViestiKirjoittaja Pullapossu » 06 Loka 2003, 18:46

Muski-parka oli se siili joka kuoli jalkaan hiertyneeseen lankaan. <img src="http://www.suomensiiliyhdistys.fi/forum/img/smile/sad.gif" border="0" align="" alt=""> <br>Aten jalkaan hiertyi vähän aikaa sitten hius, mutta se saatiin puukolla pois. Jalkaan ehti tulla pieni haava mutta se on jo parantunut.
Pullapossu
Member
 
Viestit: 225
Liittynyt: 06 Loka 2003, 01:13

ViestiKirjoittaja Severi » 07 Loka 2003, 14:19

Tarkastan siilini jalat yms. aamuin illoin, mutta sellaisen tilanteen eteen sattuessa käytännön puoli arveluttaa.. <br> <br>Herra Piikkiläistä on melko hankala pitää paikallaan, se on niin kovin utelias kaveri! Ja kun olen yksin paikalla siiliäni huoltamassa, niin herran paikallaan pitäminen ja toisaalta jonkin asian leikkaaminen saman aikaisesti vaikuttaa aika mahdottomalta yhtälöltä! <br> <br>Miten nämä leikkauspuuhat toimivat muilla siileillä? Kynsien leikkaamisenkin aika lähestyy, enkä osaa kuvitella tekeväni sitä yksin!
Severi
Member
 
Viestit: 40
Liittynyt: 03 Syys 2003, 16:28
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Anne » 07 Loka 2003, 14:43

Meillä kynsien leikkaaminen on välillä työn ja tuskan takana. Nuuhku on myös vikkelä ja eloisa kaveri, joten paikallaan pysyminen vaatii hermoja kaikilta osapuolilta. Suosittelisin hankkimaan kaverin kynsienleikkaamiseen. <br> <br>Yleensä yritämme leikata kynsiä illalla Nuuhkun juuri herättyä, jolloin herra on vähän rauhallisempi. Minä otan Nuuhkusta napakan, mutta hellän otteen ja puhelen rauhoittavasti (toisinaan auttaa, toisinaan ei). Varsinaisen leikkamisen hoitaa Pekka. Hän yrittää ottaa hellän otteen jalasta, jotta se pysyisi paikallaan. Kynsiä saadaan yleensä leikattua 1-2, jonka jälkeen pidetään rauhoittumis- ja kehumistauko. Tauolla palkitsemme Nuuhkua jollain hyvällä.
Anne
Member
 
Viestit: 24
Liittynyt: 04 Syys 2003, 15:50
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja Antsu » 11 Loka 2003, 16:54

Kuinka monta varvasta siilin jalassa on? Tuli vaan mieleen etten tiedä ja oma siili tulossa...tosin tuskin se mitään merkitsee, mutta silti. Hyvä että huomautatte tällaisista asioista niin tietävät sitten tulevatkin siilien omistajat<img src="http://www.suomensiiliyhdistys.fi/forum/img/smile/grin.gif" border="0" align="" alt="">
Antsu
Member
 
Viestit: 27
Liittynyt: 09 Loka 2003, 17:53

ViestiKirjoittaja Tiina » 13 Loka 2003, 09:26

Pääsenpähän nyt kertomaan siilin varvasluvun suoraan oikein <img src="http://www.suomensiiliyhdistys.fi/forum/img/smile/wink.gif" border="0" align="" alt=""> <br> <br>Afrikkalaisella kääpiösiilillä eli nelivarvassiilillä (Atelerix Albiventris) on etukäpälissä viisi varvasta ja TAKAkäpälissä neljä varvasta, muilla siileillä kaikissa käpälissä viisi varvasta. Vaikka siilillänne olisi viisi varvasta takakäpälissäkin, ei se silti ole mutantti <img src="http://www.suomensiiliyhdistys.fi/forum/img/smile/wink.gif" border="0" align="" alt=""> Jalostuksessa on käytetty algerialaista siiliä (Atelerix Algirus), joten tällainen ominaisuus periytyy sieltä. Samoin siilin suurempi koko periytyy algerialaiselta.
Tiina
Member
 
Viestit: 1333
Liittynyt: 17 Elo 2003, 11:08
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja kaisah » 13 Loka 2003, 21:20

Vilkku oli saanut takajalkansa ympärille jostain hiuksia ja pölyä. Tätä kiertymää poistaessa havaitsimme pinsetit ja ohutkärkiset sakset oivallisiksi apuvälineiksi. Niin ja tietysti näppärät sormet ja kärsivällisyyttä tarvitaan! <img src="http://www.suomensiiliyhdistys.fi/forum/img/smile/grin.gif" border="0" align="" alt="">
kaisah
Member
 
Viestit: 18
Liittynyt: 06 Loka 2003, 22:32
Paikkakunta: Kälviä


Paluu Terveys & sairaudet



cron