Sivu 1/1

Siilin kohdunpoisto, kokemuksia?

ViestiLähetetty: 08 Loka 2015, 17:56
Kirjoittaja Siilien mami
Siilityttöni ryhtyi yllättäen vuotamaan runsaasti verta, ja eläinlääkäri suositteli ultraäänikuvausta, koska veikkasi että ongelma on kohdussa. Ultrassa näkyi, että kohtu oli täynnä verta, ja tänään siilini leikattiin ja kohtu poistettiin. Kohdusta löytyi jonkinlainen kasvain (ei kovin iso), tosin siitä ei ole tietoa, minkälaatuinen se on. Onko kellään kokemusta tällaisesta operaatiosta ja sen jälkihoidosta? Mitä pitäisi ottaa huomioon? Siilini asuu yhdessä tyttärensä kanssa, ja olen miettinyt, pitäisikö heidät erottaa toisistaan toipumisen ajaksi? Toivottavasti siilityttöni toipuu operaatiosta. Hän täyttää helmikuussa kolme vuotta.

Re: Siilin kohdunpoisto, kokemuksia?

ViestiLähetetty: 09 Loka 2015, 09:38
Kirjoittaja JenniEr
Yhdellä siileistäni poistettiin kohtu sektion yhteydessä, kun siihen olisi jäänyt niin paljon arpikudosta, että uusi tiineys olisi voinut olla vaaraksi. Leikkauksesta on nyt parisen vuotta ja ko tyttö, Wanda, täyttää joulukuussa 4 v ja on edelleen elämänsä voimissa :) Leikkauksen jälkeisenä toipumisaikana piti rajoittaa sen liikkumista ja rasittumista, että arpi pääsee umpeutumaan, ja lisäksi pitää tilat erityisen puhtaana. Ratkaisin sen niin, että laitoin Wandan kankaiseen pentuaitaukseen ja pohjapaperiksi kertakäyttöisiä vuodesuojia, joissa siis valkoinen pinta, niin näki heti kun piti vaihtaa. Lämpömaton laitoin aitaukseen lisäksi, kun toipilaille yleisesti ottaen paras paikka on lämpöinen ja rauhallinen. Sitten lisäenergiaksi Nutriplus-geeliä ja viikon verran muistaakseni meni lääkärin määräämä kipulääkitys kahdesti päivässä, ja muutamassa viikossa Wanda oli taas oma itsensä. Niin ja juoksupyörää en laittanut ensimmäisiin päiviin aitaukseen, koska Wanda ei saanut rasittua, mutta oli kyllä niin voipunut, että tuskin siinä olisi jaksanut silloin juostakaan.

Kannattaa tosiaan erottaa tytöt toisistaan ainakin toipumisajaksi, koska helpompi se on pitää toipilaan tilat puhtaana, kun on vaan yksi sotkija. Ja ei sitten tarvitse rajoittaa toisen liikkumista. Jos tyttöjen suhtautuminen toisiinsa ei ole muuttunut, kun toinen on rauhassa saanut toipua leikkauksesta muutaman viikon, niin voi varmaan antaa palata yhteen :) Vaikka siili onkin pääsääntöisesti erakko, niin kunhan tilaa vaan on reilusti, niin varsinkin vanhat naaraat monesti pystyy jakamaan reviirinsä ja jopa hakeutumaan toisen seuraan. Ainakin mitä ulkomailta olen kuullut ja omien siilien kanssa seurannut, kun ovat vapaana saaneet juosta yhtäaikaa. Itseasiassa juuri Wanda on muuttunut steriloinnin jälkeen sellaiseksi yltiösosiaaliseksi, että hakeutuu toisten siilien lähelle, eikä muut tytöt ota sitä uhkana eikä pojat tahdo ymmärtää sen päälle, että onko kissa vai kala..

Tsemppiä toipumisaikaan!

Re: Siilin kohdunpoisto, kokemuksia?

ViestiLähetetty: 20 Loka 2015, 12:47
Kirjoittaja Tapis
Viime vuonna Tuffareilla kuulin että 5 vuotiaalla siilillä oli poistettu kohdusta kasvain 4 vuotiaana.
Rouva voitti vielä veteraanien palkinnonkin näyttelyssä. Eli taitaa olla ihan hyviä ennusteita noissa kohdunpoistoissa nykyään.

Re: Siilin kohdunpoisto, kokemuksia?

ViestiLähetetty: 21 Loka 2015, 12:18
Kirjoittaja Maru
Hei, ensiksi todella todella paljon paranemisia siilillesi.

Meillä Sohvi 2vee, alkoi valuttamaan verta. Käytiin lääkärissä ja kuulemma pissatulehdus. Lääkkeet saatiin ja helpotti hetkeksi, mutta tiputtelu alkoi taas. Ensiksi en meinannut saada lääkäriä, koska kukaan ei halunut hoitaa noin vakavaa ongelmaa siilillä, koska ei ollut tietoa. Otettiin röntgenkuva eikä mitään. Oli torstai yö, olin tullut juoksemasta ja pidin Sohvia hetken sylissä ennen suihkuun menoa. Mietin että olempas hikinen kun ihan paita märkä. Ehei, verta valui niin paljon siilistä että olin verestä märkä, lattialla meni noro kun kiikutin pientä kylpyhuoneeseen. Laitoin lämpimään veteen tytön kun en muuta keksinyt. Yö meni valvoessa, aamulla sain heti ajan Raision Univetille jossa todettiin kohtusyöpä. Maanantaille varattiin leikkausaika, mutta lääkäri oli sitä mieltä ettei Sohvi pakosti selviä viikonlopun yli, hätäleikkaus suunniteltiin Tuhatjalkaan minne lääkäriä jo varoiteltiinkin. Tuhatjalassa lupasivat olla valmiina. Lääkäri myös varoitti että leikkaus on kallis opiskelijalle ja siili ei pakosti selviäisi.

Valvottiin viikonloppu vuorotellen miehen kanssa Sohvin kaapin vieressä ja vähän verta valutti. Muistan kuinka paniikissa olin ja kun maanantaina vein Sohvia eläinlääkäriin, tuntui kuin olisin vienyt lopetettavaksi. Itketti kamalasti, onneksi siellä oli ihana henkilökunta ja lohdutti. Olisin saanut pitöä Sohvia sylissä rauhoituksen ajan mut tärisin niin paljon et suukotin vain toista ja sanoin, et kohta nähdään. Se tilanne oli tosi jännä, Sohvi tuijotti oudosti ja kevyesti näykkäsi sormea. Tajusin et se tulee ehjänä takaisin.

Kymmenen tunnin kuluttua about haettii uninen siili kotiin. Vahdittiin 24h/vuorokausi vielä torstaihin asti vuorotellen kunnes uskallettiin nukkua. Osaan olla neuroottinen tämmöisissä asioissa.. Kahteen viikkoon ei saanut juosta pyörässä eikä käyttää kerroksia. Meillä oli käytössä vain kaksi kerrosta ja sohvi oli super kiukkuinen. Suurin ongelma koko leikkausessa oli se, että mahakarvat oli kadonnut ja juoksupyörää ei ollut. Sohvi alkoi siirtelemään sen hiekkalaatikkoa ja ruokakuppia turhautuneena. Haava parani hyvin, tarkkailin sitä ja pidin puhtaana. Viikon ajan kipulääkettä ja antibioottia sekä sitä energiageeliä. Nyt leikkauksesta yli puoli vuotta ja Sohvi voi tosi hyvin. Nyt Sohvin karvat on kasvaneet tosi tuuheana takaisin.

Pitkä viestin, innostuin. Toivon todella että Siilisi toipuu, ne on niin rakkaita.

Re: Siilin kohdunpoisto, kokemuksia?

ViestiLähetetty: 22 Loka 2015, 12:40
Kirjoittaja Siilien mami
Heippa kaikille, kiitos viesteistä. Mun siili on toipunut mahtavasti, heti leikkausta seuraavana päivänä pisteli ruuat reippaasti, eikä lääkkeiden antamisessakaan ollut ongelmia. Kaikki meni siis hyvin. Otin tyttären leikkauksen jälkeen erilleen, koska vaikka yleensä nämä kaksi tulevat toimeen keskenään, olen huomannut että jos toinen on jostain syystä heikkona, niin pientä kiusaamista saattaa tapahtua... Nyt he taas jakavat kodin keskenään. Kohdun kasvain vielä analysoidaan, että tiedän jatkoa varten, oliko kyseessä syöpä. Asun Espanjassa ja siili leikattiin täällä eksoottisiin eläimiin erikoistuneella eläinlääkärillä.

Re: Siilin kohdunpoisto, kokemuksia?

ViestiLähetetty: 25 Loka 2015, 08:32
Kirjoittaja Tapis
Kiva kuulla että teillä molemmilla on siilit toipuneet noinkin isosta leikkauksesta. Hienoa!