Sivu 1/1

aivastelu ja kaapin puhdistus

ViestiLähetetty: 23 Helmi 2014, 17:47
Kirjoittaja siilinystävä
onko normaalia, että siili välillä ikäänkuin aivastelee? ei tee sitä kovin paljon, mutta välillä aina kuulostaa kuin se aivastaisi.
entä mitähän puhdistusainetta siilin kaappiin olisi hyvä käyttää ettei haisisi niin paljon? putsaan kaapin päivittäin, mutta haju tulee kaapista nenään toisinaan..tuskin mitään vahvoja hajusteita olisi hyvä käyttää, mutta olisiko jotain miedon hajuista, joka peittäisi kuitenkin pahat hajut?

Re: aivastelu ja kaapin puhdistus

ViestiLähetetty: 24 Helmi 2014, 12:36
Kirjoittaja Yuuki
Satunnainen aivastelu on normaalia, mutta kannattaa toki tarkkailla ettei kehity pahemmaksi (hengitystietulehdukseksi).

Siilithän pitävät omasta hajustaan (vaikka se ihmisen nenään hieman saattaakin haiskahtaa :wink:), joten mitään kovin tuoksuvaa ainetta en käyttäisi. Itse käytän asumuksen puhdistukseen vettä johon on liotettu pienenpieni tilkka astianpesuainetta. Pesun jälkeen pyyhin vielä vedellä, jotta pintoihin ei jää pesuainetta. Pyyhin pinnat aika harvoin, ehkä kerran kuukaudessa. Päivittäin keräilen paskat pois ja tarpeen mukaan vaihdan fleecejä ja pesen pyörää. Meillä on pyörän alla eräänlainen hiekka-alue, joten pissat imeytyvät hiekkaan.

Millaisia alusia käytät siilin kaapissa? Kenties niitä lisäämällä kaappia ei tarvitsisi pestä päivittäin? Oikea ruokinta vaikuttaa muuten myös ulosteen hajuun, mitä ötökkäpitoisempi ruokavalio sitä vähemmän haisee.

Re: aivastelu ja kaapin puhdistus

ViestiLähetetty: 24 Helmi 2014, 12:49
Kirjoittaja Tapis
Mulla sama juttu ku Yuukilla, vedellä pesu on riittänyt meillä. Harvoin pesuaineita.

Re: aivastelu ja kaapin puhdistus

ViestiLähetetty: 24 Helmi 2014, 18:58
Kirjoittaja mPetri
Täällä siili on avolaatikoissa ja laatikoissa on pohjalla sanomalehtipaperia. Paperit vaihdetaan vain kerran viikossa ja kikkareet kerätään joka päivä sekä imuroidaan papereiden päältä. Mitään pesua ei tarvitse. Siilihän itse tuoksuu muuten hyvältä 8) Hajuhaittoja ei kyllä ole ollenkaan...lisäksi ilmanpuhdistin on tosin päällä lähes jatkuvasti. Toimiva laite muuten jos vaan hankkii kunnollisen.

Re: aivastelu ja kaapin puhdistus

ViestiLähetetty: 25 Helmi 2014, 01:15
Kirjoittaja siilinystävä
meillä tuo tyyppi on niin kova kakkimaan että varsinkin tuo alin kerros, missä juoksupyörä sijaitsee, on pakko pestä päivittäin. kokeilin sielä sanomalehtiä, mutta ne oikeastaan vaan vaikeutti puhdistamista kun sulo ryömii niitten alle. Alusena tällä hetkellä on vain vahakangasta.

Sulo syö kyllä aika paljon ötököitä, mutta kyllä kaappi haisee aina voimakkaasti kun sen aukaisee.

oletteko muuten onnistuneet opettamaan siilin tekemään tarpeet hiekkalaatikkoon? meillä ne on yleensä kaikkialla muualla paitsi siellä =)

Re: aivastelu ja kaapin puhdistus

ViestiLähetetty: 25 Helmi 2014, 17:33
Kirjoittaja Auron
No meillä toinen tekee hiekkalaatikkoon aika näpsäkästi, mutta toinen sitte millo minnekin... välillä on hiekkalaatikossakin, mutta juoksupyörä on pääsääntöinen paikka.

Re: aivastelu ja kaapin puhdistus

ViestiLähetetty: 25 Helmi 2014, 19:56
Kirjoittaja Yuuki
Voisit kokeilla laittaa aluseksi jotain hieman vahvempaa paperia (esim. rautakaupan sellaista remonttipaperia) tai sitten pyörän alle alueen hiekkaa (esim. jonkun muovilaatikon kannen päälle). Pelkässä vahakankaassa on se huono puoli, että pissa ei imeydy mihinkään ja siilu joutuu tassuttelemaan omassa pissassaan.

Siiliä voi kokeilla opettaa käyttämään hiekkalaatikkoa siirtämällä sinne ulosteita, mutta kaikki eivät tosiaankaan opi. Ja juoksupyörään tehdään yleensä tarpeita joka tapauksessa :)