Sivu 1/1

Siili ei avaudu pallostaan, outo käytös

ViestiLähetetty: 07 Maalis 2012, 20:30
Kirjoittaja Misty88
Kirjoitin tästä tuonne Outo käytös ketjuun, mutta huolestuttaa kovasti ja haluaisin vastauksia!

Muutama tunti sitten siili alkoi tuhista mökissä itsekseen, otin syliin, se vaikutti jostain syystä hyvin pelokkaalta. Syötin sille yhden jauhiksen, minkä piti rauhoittaa herra, mutta hänpäs meni vielä tiukempaan palloon. Jätin sen pesään rauhaan, katsoin puolen tunnin päästä niin ei ollut vaihtanut asentoa ja vieläkin pallossa! Koitin sylissä rauhoitella ja kun silitin selkäpiikeistä, tuli naama vähän näkyviin, kun lopetti silittämiseen niin siili meni taas tiukalle kerälle. Koitin laittaa sen mahalleen, mutta se vaan makasi liikkumatta. Mistä moinen outo käytös on voinut tulla? Käytiin juuri pari viikkoa sitten eläinlääkärissä ummetuksen takia, yleiskunto oli ihan hyvä, ei loisia.

ViestiLähetetty: 07 Maalis 2012, 21:27
Kirjoittaja Sasoleil
Voisi olla pientä horrosyritystä, oletko yrittänyt lämpötyynyn/kuumavesipullon avulla lämmittämistä? Reagoiko siilisi lämpöön? Voit myös laittaa pienen määrän lämmintä vetta altaan yms pohjalle, ja varovasti yrittää saada siiliäsi avautumaan. Saisit ainakin tutkittua onko siilillä esim. jotain kietoutunut tassujen ympärille. Miten tuon ummetuksen kanssa, millaisella ruokavaliolla siilisi on nyt?

ViestiLähetetty: 07 Maalis 2012, 22:22
Kirjoittaja Misty88
Ummetus saatiin hoidettua eläinlääkärin jälkeen. Voisiko tosiaan olla horrostusyritys, siilillä kun on ollut asumuksen vieressä lämpöpatteri, viikko sitten laajensin tilaa aitauksella ja lämpöpatteri siirtyi n. puolisen metriä, tänä aamuna laitoin sen myös vähän myöhemmin päälle kuin normaalisti. Koitin siirtää siilin pesän ihan patterin viereen, kovasti tuhisi ja avautui pallosta, mutta oli kuitenkin jotenkin pelokas.
Aikaisemmin se oli niin tiukassa pallossa, ettei naamaa näkynyt ollenkaan, piikit pystyssä. Kylläpäs orjalta meinas tulla vellit housuun!

ViestiLähetetty: 07 Maalis 2012, 22:45
Kirjoittaja Tapis
Kuulostaa kyllä horrostamisyritykseltä. Sillon ovat hyvin tiukoissa palloissa. Jos menee uudelleen samanlaiseksi, lämmitä sitä ja kun se aukeaa kokeile sormilla vatsaa. Vatsa tuntuu selvästi kylmältä/viileältä jos on yrittänyt horrostaa.
Toiset on herkempiä kuin toiset ilman lämpötilalle. Joskus ihan kesälläkin vaikka on lämmintä jos lämpötila laskee yhtäkkiä helteistä norm. kesäsäähän voi saada aikaan horrostamisyrityksen.
Silloin saattaa kävelläkin kuin humalainen vähän heiluen puolelta toiselle.
Yritä lämmitellä sitä tosiaan vaikka lämpötyynyn/fleecien avulla sylissä kuitenkin niin kuin Sasoleilkin neuvoo jos menee uudelleen.

ViestiLähetetty: 08 Maalis 2012, 07:24
Kirjoittaja Misty88
Hmm ei kyllä tainnut olla horrostamisesta kyse. Yöllä siili oli käynyt juoksupyörässä, syönyt yms normaalisti, aamulla kun yritin ottaa sen syliin - taas vihaista tuhinaa ja tiukka pallo. Ei tuo ole sellainen hellä sylisiili koskaan ollutkaan, mutta yleensä on avautunut pallosta viimeistään sylissä, usein jo nostaessa. Mahtaako siileillä olla muuten kiima-aika keväällä? Voisiko olla sen tuomaa ärhäkkyyttä?

ViestiLähetetty: 08 Maalis 2012, 07:25
Kirjoittaja Misty88
Lisäys - mahaa ehdin kokeilla, oli ihan lämpöinen.

ViestiLähetetty: 08 Maalis 2012, 12:31
Kirjoittaja Misty88
Jos samanlaista käytöstä jatkuu vielä tänään, niin perjantaina taitaa olla lääkärireissu edessä... Siilukka kun on rapsutellut itseään todella paljon yöllä, vaikka iho ei nyt näytä kuivalta (käytössä humilac ja helokkiöljy), epäilen nyt mahdollisia ulkoloisiakin. Aivan kauhistuttavaa käytöstä siililtä :( Eilen, kun yritin saada sen avautumaan silittelemällä selkäpiikkejä, niin näytti siltä että se avautuu hyvin vastahakoisesti/vaikeasti, otsatukka oli tiukasti silmillä ja piikit ihan pystyssä, ja heti kun lopetti piikkien silittelyn takaisin tiukaks palloks.

ViestiLähetetty: 08 Maalis 2012, 16:49
Kirjoittaja Tapis
Mulla oli kerran yksi huonompilaatuinen fleece käytössä ja siitä oli irronnut nukkaa ja jäänyt siilin piikkeihin alas ihan iholle siis kiinni. En heti huomannut sitä koska nukka oli harmaata eli siilin nahan väristä. Siili oli tosi kiukkuinen silittäessä koska se tietty kutitti sitä silloin.
Otin niitä pinseteillä sieltä väleistä pois ja kiukuttelu loppui. Katso vielä tarkkaan sinne piikkien väliin ettei siellä ole mitään ylimääräistä kiinni.

ViestiLähetetty: 09 Maalis 2012, 10:05
Kirjoittaja Misty88
Hei Tapis, huomasin että minun siilillä on myös vähäsen nukkaa kertynyt fleecestä piikkien sekaan! En ole vielä ottanut pois, kun annoin herran eilen olla ihan rauhassa. Toivottovasti kiukuttelu johtuu vain noista eikä mistään vakavammasta!

ViestiLähetetty: 09 Maalis 2012, 12:52
Kirjoittaja Tapis
Hei Misty88!
No toivottavasti se olisi tuo nukka vaan. Mulla meni kanssa pitkän aikaa ennenkuin hiffasin sen nukan. Ihmettelin myös muuten niin kiltin siilin suuttumusta yhtäkkiä. Sitä totisesti kutittaa se aivan valtavasti juuri silitellessä.
Sitä oli aika tiukassa siellä piikkien juuressa. Sitä ei tarvitse edes olla kovin montaa nukkapalloa kun alkaa häiritsee siiliä.
Pidän peukkuja että se olisi ollut vain se :)

ViestiLähetetty: 09 Maalis 2012, 14:12
Kirjoittaja Misty88
Kiitos vastauksesta, se rauhoittaa :) Ehdin jo epäillä ties mitä tauteja. Tänään vapautetaan siili kutkuttelevista fleecepalleroista :)

ViestiLähetetty: 10 Maalis 2012, 05:35
Kirjoittaja Marianne
minkä ikäinen siilisi on? Onko sillä ollut jo kaikki piiikinvaihdot?
Välillä siilejä myös ärsyttää käsittely, ne protestoi kiukuttelemalla :)

ViestiLähetetty: 12 Maalis 2012, 09:49
Kirjoittaja Misty88
Siili on 3 vuotias, eli piikinvaihdot takana. Mietin tässä, jos huoneessa on liian kuiva ilma, niin vaikuttaako se siilin ihoon hilseilynä vai pelkästään kutinana?

ViestiLähetetty: 13 Maalis 2012, 10:30
Kirjoittaja Misty88
Tarkkailen ehkä liiankin huolella mahdollisia käyttäytymisoutouksia, mutta kai parempi näin kuin olla välinpitämätön. Eli uusi kysymys kuuluu - onko normaalia jos siili nukkuu häntä "ojossa"? Pari aamua huomasin että se on mennyt nukkumaan samaan asentoon, hieman kyljellään, toinen jalka pitkällä ja takapuoli/kylki hieman koholla ja häntä hieman nostettuna. Siili nukkui ihan samalla tavalla kun sillä oli kova ummetus, nyt kakkii kuitenkin kuten pitääkin.

ViestiLähetetty: 13 Maalis 2012, 16:31
Kirjoittaja Tapis
Mulla on ihan poikaskuvakin missä on häntäkoholla ja täys uni päällä. Kyljellään ja koivet sojottaa.
Kyllä ne taitaa niinkin nukkua :)