Sivu 1/1

Kala-allergian oireet?

ViestiLähetetty: 26 Tammi 2012, 09:16
Kirjoittaja Misty88
Heissan! Yritin käyttää hakua, mutta en löytänyt tästä aiheesta mitään oleellista.

Kokeilin eilen antaa ensimmäisen kerran siililleni "meren antimia". Exo Terran pikkuisia katkarapuja n. puoli teelusikallista, ja sellaisia kuivattuja kanakala kissanherkkuja pari. Aamuyöllä kuulin, että siili rapsutteli itseään ihan armottomasti, oli myös mielestäni jotenkin epätavallisen kiihtynyt. Se meni myös nukkumaan pesään myöhemmin kuin yleensä, ja kun valot oli päällä aamulla, se juoksi yhtäkkiä pesästään, teki kierroksen häkissä ja meni takaisin. Kakkaa oli myös suhteellisen vähän, mutta se voi johtua myös siitä että siili kakkasi päivällä, ja menuu oli aika proteiinipitoista.

Voisiko tuo rapsuttelu olla kala-allergian oire? Siilillä on kyllä kuiva iho ja on rapsutellut kovasti jos olen koittanut pitää taukoa helokkiöljystä.

Lisäksi, antaako joku siililleen Nekton Rep vitamiinivalmistetta? Tilasin Petshopista, tuotekuvauksessa luki että siilille annetaan puoli mittalusikallista päivässä, mutta se mittalusikka on tosi iso, pitääkö tosiaan antaa niin paljon?

ViestiLähetetty: 26 Tammi 2012, 14:36
Kirjoittaja Tapis
Hei

Kuulostaa siltä että kyseessä voisi tosiaan olla kala-allerigaa.
Itselläni on kala-allerginen siili, jolla ilmeni se jo poikasena. Kainaloihin tuli ihan rupea ja kutisi. Parani heti kun jätin katkat pois. Sen koommin en ole mitään kalaa antanut siileilleni. Minulla oli myös kissa joka allergisoitui aikuisena kalalle. Eläinlääkäri sanoi, että suurin allergian syy kissoilla on kala.
Tästä olen tullut siihen tulokseen, että ei kalaa yhdellekkään siililleni.
Itse en tuota vitamiinia ole käyttänyt, joten en osaa siihen vastata. Kuulostaa kyllä aika isolta annokselta tosiaan.

ViestiLähetetty: 26 Tammi 2012, 18:54
Kirjoittaja Bella
Luulen että tota nekton repiä annetaan saman verran kuin nutrobalia eli teelusikan kärjellisen verran, ei varmana puolta mittalusikkaa, sehän on hirmu suuri O.o

Nutrobal on samantapainen vitamiinivalmiste mutta parempi vaihtoehto siilille kuin tuo nekton rep, joten laita se teelusikan kärjellinen, maalaisjärjellä mennään ;)

ViestiLähetetty: 27 Tammi 2012, 20:16
Kirjoittaja Kutri
Komppaan Bellaa..en laske yleensä mitenkään, ripottelen vitamiinia vaan vähän ruuan päälle. Nekton Rep on yhtä hyvä kun Nutrobal. Sopii oikein hyvin siilille.

Meillä katkat ja kala aiheuttaa siilillä rupea, ihottumaa, rapsuttelua ja pahin oire: naaman turpoamisen. Tuohan on sikäli vähän vaarallinen oire kun pelkään että turpoaa pian hengitystiet mutta ei onneksi niin pahasti silloin käynyt, lähinnä silmien ympärys oli turvonnut. Meni onneksi heti seuraavana päivänä ohi eikä ole sen jälkeen kaloja tai katkoja syöty. Kalaa syötiin varmaan puolitoista vuotta säännöllisesti ilman oireita ja sit ne vaan yks päivä puhkesi kun oli saanut sillä viikolla toisenkin kerran kalaa eli useammin kuin normaalisti.