Siili menee talvilevolle?!

Siilien terveyteen, hyvinvointiin ja sairauksiin keskittyvä keskustelufoorumi

Siili menee talvilevolle?!

ViestiKirjoittaja Siradus » 23 Marras 2011, 11:49

Toivottavasti joku osaisi neuvoa tässä !:

Muutimme Sira-siilin kanssa uuteen asuntoon, joka on talvisin kylmä, sillä lämmitys ei toimi kovin hyvin, tällä hetkellä öisin on lämpötila
Viikonlopun reissulta (kaverini hoisi Siraa) palatessa Sira ei meinannut sylissä "aueta" pallosta, vaan pysyi kerällä paljon tavallista pidempään ja pallon auettua huomasin, että masu oli tosi kylmä, ei vain viileä, vaan oikeasti kylmä.

Pidin tyttöä lämpimän kankaan sisällä ja omaa mahaani vasten, mutta sen masu lämpeni kunnolla vasta n. tunnin päästä. Sen jälkeen Sira söi ihan hyvin, mutta nyt taas ruoka ei meinaa maistua ja tyttö nukkuu melkein koko yönkin. Olen yrittänyt laittaa sille lämpimän huovan nukkumispaikaksi ja huovan viereen pullon täynnä lämmintä vettä, mutta ei se tietysti auta, kun lattia on muutoin kylmä.
Minusta tuo vaikuttaa siltä kuin siili olisi menossa talvilevolle. Jos se olisi vain huoneilman takia kylmä, se lämpiäisi nopeammin sylissä, mutta nyt maha tuntuu vain hohkavan kylmää.

Yritän hankkia lämpöpatterin aitauksen viereen mahdollisimman pian, mutta en tiedä onko siitäkään hyötyä, sillä eihän sillä saa tasaisesti lämpöä koko aitaukseen.
Kaappiin tms en haluaisi siiltä siirtää, koska ainakin tuo tyttö tarvitsee paljon isomman juoksemistilan!


Eli onko tällaisesta talvilevolle menemisestä kokemuksia? Tiedättekö voiko käydä niin, että lämpöpatterikaan ei auta silloin kun siili on "päättänyt" laskea lämpötilaansa? Ja jos näin voi käydä, niin mitä pitäisi tehdä?

Kiitos vastauksista jo etukäteen!:)
Siradus
New member
 
Viestit: 3
Liittynyt: 23 Marras 2011, 11:32
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Siradus » 23 Marras 2011, 11:50

korjaus: eli tällä hetkellä lämpötila on öisin n.16-18 astetta..
Siradus
New member
 
Viestit: 3
Liittynyt: 23 Marras 2011, 11:32
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja merjah » 23 Marras 2011, 14:12

Lämpötila on siilille aivan liian alhainen. Siiliä ei saa päästää horrostamaan! Monet käyttävät sähkökäyttöistä matelijoille tarkoitettua lämpömattoa. Kokemukseni mukaan tehokkain keino saada siili äkkiä lämpenemään/virkoamaan on kuumavesipullo. Sen kun käärii pyyhkeen sisään ja ottaa siilin syliin kuumavesipullon päälle makaamaan, se virkistyy melko nopeasti. Tämä on siis vain ensiapu. Siili ei missään tapauksessa voi asua noin viileässä. Huoneen lämpötilan täytyy olla vähintään 21 - 22 astetta.
merjah
Member
 
Viestit: 829
Liittynyt: 27 Loka 2004, 10:10
Paikkakunta: Kuopio

ViestiKirjoittaja Bella » 24 Marras 2011, 20:23

Juu nyt on kyllä aivan liian alhainen lämpötila, minun tytölleni ei edes riitä 22 astetta vaan pitää olla 23 muuten yrittää horrostaa, jos siili horrostaa liian kauan voi seuraukset olla kohtalokkaat! Suosittelen kans isoa lämpömattoa jonka voi ostaa eläinkaupasta. Lämpöpatteri auttaa kyllä myös, että huone lämpenee, sitten lattialle nuo lämpömatot yksi vaikka nukkumapaikan alle ja toinen sinne missä siili viihtyy eniten.
Minä käytän myös kauratyynyjä lämmittämiseen mutta kuumavesipullo pysyy kauemmin lämpimänä, voisit ostaa sellaiset ja laittaa sellainen asumukseen iltaisin niin se pysyy kyllä tunteja lämpimänä ja sitten on lämpömatot ja patteri apuna. On kyllä huono kun ei ole lattialämmitystä jos siili lattialla juoksee :/ voisit myös vuorata aitauksen sanomalehdellä ja sanomalehden päälle vielä fleeceä, se eristää sitä kylmää.
Toivottavasti saat lämmön ylös pian!
Bella
Member
 
Viestit: 133
Liittynyt: 02 Syys 2009, 11:03
Paikkakunta: Turku / Tukholma

ViestiKirjoittaja Lizette » 25 Marras 2011, 16:16

Jos siilillä on aitaus, voisiko aitauksen päälle virittää (turvallisesti ja tukevasti!) fleecehuopia tai muita vilttejä? Aitauksen alle vielä Bellan mainitsemat eristeet niin tilan koko pienenee korkeussuunnassa ja lämpö pysyy siellä paremmin.
Jos Sinulla kuitenkin on kaappi niin onko kaappi kuitenkin aitausta lämpimämpi? Olisiko siilillä mahdollista mennä vapaasti kaapista aitaukseen ja takaisin eli pääsisi kaappiin lämmittelemään tarvittaessa? Tai jokin muu lämmin pesä nukkumapaikaksi?
Lizette
Member
 
Viestit: 172
Liittynyt: 07 Maalis 2006, 17:25
Paikkakunta: Finland


Paluu Terveys & sairaudetcron