Apua, mikäs meidän pikku-ukon silmässä??

Siilien terveyteen, hyvinvointiin ja sairauksiin keskittyvä keskustelufoorumi

Apua, mikäs meidän pikku-ukon silmässä??

ViestiKirjoittaja Tiuhti » 20 Elo 2011, 23:22

Hei!

En löytänyt haulla sellaista aihetta, jossa olisi enemmän pohdiskeltu siilin silmätulehdusta tai muita silmäsairauksia..

Huomasimme äsken ettei 1,5 vuotiaan siilipoikamme oikea silmä näyttänyt terveeltä.. Eläinlääkärille ollaan soittamassa aikaa heti maanantaina, mutta nyt ennen sitä kiinnostaisi kuulla teidän arvioitanne siitä mikä pojan silmässä voisi olla. Lähinnä siksi että tiedämme kuinka pahasti yöunet tulee menetettyä asian takia..

Meidän siilillä ei ikinä ennen ole ollut silmissä tai muutenkaan mitään sairauksia, joten olemme tässä asiassa aivan ummikkoja ja hieman säikähdettiin tilannetta. Emme ole uskaltaneet itse ollenkaan lähteä silmää puhdistamaan, ettemme vain pahenna asiaa varsinkaan kun emme tiedä mikä silmässä on vialla. Pojun pirteys tai käytös ei näytä kuitenkaan tästä vaivasta huolimatta muuttuneen tavallisesta.

Eli oirekuvausta:
Silmä näyttää "ehjältä" mutta on samentunut ja rähmii. Emme siis nähneet siinä olevan naarmua tms.. Myös "kyynelkanava" silmän sisänurkassa on turvonnut ja punoittaa normaalista poikkeavasti.

Vaiva on tullut todennäköisesti parin viime päivän aikana, koska aiemmin emme ole asiaa huomanneet. Pari viime päivää poika on joutunut olemaan kaapissa, eikä sitä siis ole käsitelty niin kuin normaalisti joka ilta, joten tilanteen kehittyminen on jäänyt huomaamatta. Siilimme kaapissa tai muuallakaan kodissamme ei pitäisi olla mitään sellaista johon se olisi voinut silmänsä loukata.. Mietimmekin että onko siilimme saanut silmäänsä jotain likaa ja kyseessä on silmätulehdus? Vai voiko kyse olla jostain vakavammastakin? Mitä te viisaammat arvelisitte?

Kiitos vastauksista :).

- Tiuhtinen
Tiuhti
Member
 
Viestit: 10
Liittynyt: 21 Maalis 2010, 23:33

ViestiKirjoittaja Bella » 22 Elo 2011, 20:59

Samentuma voi kieliä siitä että silmä on tulossa sokeaksi tai sairastaa harmaakaihia, toivottavasti pääsette pian lääkäriin näyttämään silmää!
Bella
Member
 
Viestit: 133
Liittynyt: 02 Syys 2009, 11:03
Paikkakunta: Turku / Tukholma

ViestiKirjoittaja Bella » 22 Elo 2011, 21:01

edit: toki ei tarvitse olla mitään niin vakavaa, toivotaan parasta!
Bella
Member
 
Viestit: 133
Liittynyt: 02 Syys 2009, 11:03
Paikkakunta: Turku / Tukholma

ViestiKirjoittaja devi » 24 Elo 2011, 13:46

Siili pärjää melko hyvin sokeanakin.
devi
Member
 
Viestit: 15
Liittynyt: 22 Helmi 2010, 19:53
Paikkakunta: Jyväskylä


Paluu Terveys & sairaudet