Siili vinkuu

Siilien terveyteen, hyvinvointiin ja sairauksiin keskittyvä keskustelufoorumi

Siili vinkuu

ViestiKirjoittaja HraNiilo » 29 Loka 2010, 17:23

Meidän kaksivuotias pikkusiili vinkuu mökissään nukkuessa..
Ei tee sitä lattialla juoksennellessaan/sylissä..
Mikähän herraa vaivaa? Mökissä kuitenkin lämpöä 23 astetta aina, eikä veto osu sinne.. Kuono on viileä, mutta mielestäni se on aina ollut..
Eli mikähän ongelma on?

Ja sitten toinen.. Niilolla on aika reippaasti painoa, melkein 700 grammaa, mutta pääsee nätisti kerälle ja vaahdottamaan, ei tosin enää selkään asti mutta kylkiin. Mitenkä laihdutuskuuri onnistuisi, juoksee paljon jo nyt pyörässä ja rasva on jätetty minimiin ruokavaliossa.

Kiitos avusta!
HraNiilo
New member
 
Viestit: 2
Liittynyt: 29 Loka 2010, 17:16

ViestiKirjoittaja Marianne » 30 Loka 2010, 15:04

Mitä Niilo syö? Raksut ainakin kokonaan pois, rasvatonta jauhelihaa ja sit kevyempiä hyönteisiä kehiin :) Meillä yksi siili lihoi yllättäen 800 grammaiseksi, ja (en nyt halua pelotella), mutta kuoli sitten yllättäen useisiin eri kasvaimiin... Lisäksi sillä oli rasvamaksa.

Vinkuminen on yleensä ihan ok, riippuu vähän äänen laadusta. Jos sillä on joku tulehdus, se pitää tietysti lääkitä.
Marianne
Member
 
Viestit: 3990
Liittynyt: 17 Elo 2003, 23:04
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja HraNiilo » 31 Loka 2010, 12:45

Niilon ruokavalioon kuuluu n. ruokalusikallinen/ puolitoista naudanjauheliha-kananjauheliha sekotusta, vettä aina, laktoositonta ja rasvatonta maitoa n. sentti kupin pohjalle, kissanraksuja ja jauhomatoja, välillä kaksi tai kolme jättijauhomatoa.

Yritetty syöttää myös heinäsirkkoja (kuivattuja) ja muita öttiäisiä, mutta tuhisee ja kiertää kaukaa..

Ideoita miten sen saa syömään myös niitä?
HraNiilo
New member
 
Viestit: 2
Liittynyt: 29 Loka 2010, 17:16

ViestiKirjoittaja Katinka » 31 Loka 2010, 17:06

Maitoa ei tarvitse antaa jatkuvasti, tämä on minun mielipiteeni :) Ja vähemmän kerrallaan. Jauhelihan nautaosuuden voisi vaihtaa kokonaan kanaan/kalkkunaan. Raksuja vain muutama päivässä, periaatteessa niitä ei tarvitse ollenkaan.

Hyönteispuolta on liian vähän. Sen yhden tai kahden jättiksen lisäksi vaikka eläviä sirkkoja, ne voi kätsysti myös pakastaa. Eläinkaupoista saa paljon erilaisia tölkkiötöjä. Sirkkoja, bambumatoja, ruusukuoriaisen toukkia, silkkitoukkia. Kuivattuja sirkkoja kannattaa kokeilla kunnolla liotettuina.
Katinka
Member
 
Viestit: 1132
Liittynyt: 06 Loka 2004, 20:41
Paikkakunta: PK-seutu

ViestiKirjoittaja Tapis » 31 Loka 2010, 22:51

Pienet purkkisirkat on ollut mun kaikkien siilien lempiruokaa.
Kuivatut ei mene edes liotettuina kaikille, mutta noi purkkisirkat menee ku kuumille kiville. Niillä saa myös hyvin painoa alaspäin, koska on paljon proteiinia muttei juurikaan rasvaa.
(Mulla oli Puksu-siili yli 600 grammaa, mutta sirkkapainotteisen ruokavalion myötä siilin paino on nyt 340 hujakoilla pysynyt :)
Raksuja annan vain yhden silloin tällöin.
Avatar
Tapis
Member
 
Viestit: 557
Liittynyt: 27 Marras 2005, 22:36
Paikkakunta: Nurmijärvi

ViestiKirjoittaja Siradus » 23 Marras 2011, 11:36

Sirkoista:
Munkaan piikkipallo ei suostu syömään purkista otettuja sirkkoja, enkä ihmettele, kun ainakin omaan nenään ne haisevat kauheilta..:D
Mutta sen sijaan eläviä syö. Siili ei saa itse niitä kovin helposti kiinni, koska sirkat osaavat "huijata" ihmeellisen hyvin, mutta tapan sirkat litistämällä pään rikki ja laitan suoraa siilin nenän eteen tuoreeltaan -hyvin maistuu!:)
Parilla ekalla kerralla syötin sirkat ennen kun annoin muuta ruokaa, niin nälkäisenä uskalsi paremmin maistaa. Kuitenkin aluksi söi vain yhden tai pari kerrallaan ja myöhemmin turvalliseksi ruoaksi todettuaan söi jo oikein herkkuruokana.

Toivottavasti alkaisi teilläkin sirkat maistumaan!:)
Siradus
New member
 
Viestit: 3
Liittynyt: 23 Marras 2011, 11:32
Paikkakunta: Helsinki


Paluu Terveys & sairaudetcron