Sivu 1/2

Siilin tassusta verta!

ViestiLähetetty: 14 Touko 2010, 07:13
Kirjoittaja Saitsiin
Aamulla kun kurkkasin Keijun kaappiin, verisiä jälkia oli joka paikassa! Juoksupyörä oli myös täynnä verta. Pesin tassut ja yritin etsiä jotain havaa tms, ja toisessa etutassussa oli ihme jälkiä. Ihan kuin tassun pinta olis kulunu. :s Verta ei enää tuu, mutta pitäiskö mun ottaa juoksupyörä pariks yöks pois, että jalka paranee eikä aukea enää uudestaan. Keiju oli tosi kiukkunen ja häntä ärsytti selvästi että herätin aamu seitsemältä, mutta muuten ihan ok... Oon hirmu huolissaa! Enkä oikeen tiiä että mihin se sen tassunsa olisi voinut raapaista. Riittääkö kotihoito?

ViestiLähetetty: 14 Touko 2010, 11:28
Kirjoittaja Issu
Mä ottaisin juoksupyörän pois ja se tassu kannattaa varmaan pestä päivittäin ja putsata esim septidinillä ettei siihen mee likaa ja tassu pääse tulehtumaan.. Onko siellä kaapissa jotai missä se olis voinu loukata sen jalkansa?

Ja jos se jalka ei ala paranemaan näillä eväillä niin sit veisin lääkäriin.

ViestiLähetetty: 14 Touko 2010, 12:16
Kirjoittaja Anitta2
Kannattaa tarkistaa myös juoksupyörän pinta, ettei siinä ole mitään, mikä olis raapinut tassunpohjia.

ViestiLähetetty: 14 Touko 2010, 12:53
Kirjoittaja Kutri
Tarkista myös että onhan veri varmasti peräisin tassusta eikä esim. virtsan mukana tullutta. Pissan mukana tullut veri viittaa virtsatietulehdukseen mikä vaatii heti lääkäriin menoa. Pidä siiliä vaikka sylissä niin että näet sen pissaavan ja kakkaavan.

ViestiLähetetty: 14 Touko 2010, 16:34
Kirjoittaja Saitsiin
Mä luulisin ainakin että se olis tullu tassusta, kun ei sitä verta ollu missään masussa tai pyllyssä... Täytyy nyt tarkkailla tilannetta, ja varmistaa mistä se on peräisin. Kiitos kaikille neuvoista. :)<3

ViestiLähetetty: 14 Touko 2010, 16:44
Kirjoittaja Saitsiin
Joo kyllä se on tassusta tullu... Ihmeellisesti nahka nähteny pieneltä alueelta vasemmasta etutassusta. Keijulla on kyllä ihme tapa "puntata" itsensä pesämökin päälle vaikka vieressä on rappuset. Voi olla että ote on livenny ja hän on sitte siinä loukannu. Mut jätän nyt ton pyörän pariks yöks pois, ni toivotaan et se paranee pian. :)

ViestiLähetetty: 14 Touko 2010, 20:07
Kirjoittaja tini
Betadinessa on hyvä huljutella ja kävelyttää vaikka vadissa sellasessa betadinevedessä. Sen verran betadinea veteen, että vesi on teen väristä. Meillä yks tarmokas myös harrasti tota mökin päälle kiipeemistä, kunnes kynsi repes siinä puuhassa irti ja pesämökki vaihtu pesäpussiin :D

ViestiLähetetty: 15 Touko 2010, 09:47
Kirjoittaja Sam
Betadinessa on Jobia ja sille voi olla allerginen. Jos on Jobille allerginen niin sitä ei tule käyttää. Eläinten hoidossa monesti käytettään mutta täytyy muistaa että sille voi olla allerginen eläin ja ihminen.

Pikku haavat paranee nopeasti ja pelkkä vedellä pesu voi riittää sen hoitoon. Haavalle tekee hyvää ilma ja haava pidetään puhtaana (kuivana).

On hyvä etsiä syy miksi siili on saanut haavan jalkaan ja poistaa se siilin tilasta.

ViestiLähetetty: 15 Touko 2010, 15:53
Kirjoittaja Saitsiin
Betadine on toiminut ja hyvältä näyttää. :)

ViestiLähetetty: 15 Touko 2010, 17:46
Kirjoittaja tini
Sam, tarkoitat varmaankin jodia? :) mille tahansa voi eläin (ja ihminen) olla allerginen, mutta jodiallergia on käsittääkseni lopulta aika harvinainen ihmisilläkin. Ihmisen elimistöhän käyttää jodia mm. kilpirauhashormonien tuotannossa. Jodia löytyy myös aika monista ihan peruselintarvikkeista.
Siili kuitenkin tepastelee omissa aikaansaannoksissaan, joten haavan desinfiointi on hyvä hoitaa :)
Hieno homma Saitsiin, että pikkusen tassu alkaa parantua :)

ViestiLähetetty: 16 Touko 2010, 01:23
Kirjoittaja Sam
Täytyy aina muistaa ennen käyttöä lukea ohjeet. ;)

ViestiLähetetty: 14 Heinä 2010, 17:16
Kirjoittaja mjarru
Mitä teen?! Olimme lomailemassa Helsingissä ja siilini oli mukana. Juoksupyörässä oli kauheasti verta, joten yritin tutkia jalkaa. Jalassa oli myös verta ja puhdistin sen ja desifioin. Tänään ei jalassa enään näkynyt mitään. Siilini muutti eilen uuteen siilikaappiin ja tänään taas katsoin jalkaa ei näkynyt mitään ja kävelee ihan normisti. Sitten pesin siilini ja siili kakkasi kauheasti kylppäriin viimeisen kakan mukana tuli VERTA! PITÄÄKÖ TÄSTÄ HUOLESTUA? odotan pikaisia vastauksia kiitos!

ViestiLähetetty: 14 Heinä 2010, 17:34
Kirjoittaja mjarru
vielä unohdin kysyä, että voisiko tämä johtua virtsaputken tulehduksesta? luin nimittäin,että voisi, mutta mielestäni siili ei ole saanut kylmää.

ViestiLähetetty: 14 Heinä 2010, 18:12
Kirjoittaja iida_
Se voi johtua esimerkiksi erilaisista tulehduksista. Kannattaa soittaa eläinlääkärille ja varata aika. Sieltä saa sitten antibioottikuurin, jos epäillään tulehdusta.

Syökö siili kuitenkin ihan normaalisti? Onko sen paino pysynyt ennallaan?

ViestiLähetetty: 14 Heinä 2010, 18:38
Kirjoittaja mjarru
paino on pysynyt ennalla ja syökin hyvin ei itse edes huomaa, että kakan mukana tulee verta tai ei ainakaan kiinnitä huomiota ja normaalisti käyttäytyy.