sisäänpäin kasvanut kynsi :/

Siilien terveyteen, hyvinvointiin ja sairauksiin keskittyvä keskustelufoorumi

sisäänpäin kasvanut kynsi :/

ViestiKirjoittaja Issu » 23 Helmi 2010, 22:02

Huomasin siilin etutassun loitommaisen kynnen kasvaneen sisäänpäin (niinku toisen varpaan vierestä tuohon ns. väliin kiinni) . Se oli jo kiinni tassun ihossa. Sain sen onneksi leikattua melko hyvin. Huomasin samalla että siinä kynnen vieressä on pieni punainen patti (tod.näk. ärtymyksestä). En vain tiedä että kuin kauan toi patti ja kynsi on ollut tollai :/ putsasin sen tassun nyt betadinella ja laitoin viel pepanthenia lisäksi. Kysymys onki se et pitäiskö mun soittaa eläinlääkärille vai pitäskö vaan katsella ja odottaa et häviääkö toi patti? kiitos !
Issu
Member
 
Viestit: 191
Liittynyt: 15 Syys 2008, 19:31
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja Nea » 23 Helmi 2010, 23:09

Jos kyseessä on vain pieni haavauma, niin voit koittaa hoitaa sitä itsekin. Seuraile pari päivää - jos alkaa parantua ja punoitus häviää, ei hätää, mutta jos patti alkaa kerätä mätää ja kasvaa, niin lääkärille hakemaan antibioottikuuri.

Näissä tassuhaavoissa olisi aina tärkeää huolehtia hygieniasta, eli juoksupyörän voi väliaikaisesti ottaa pois ja sanomalehtiä tms. alustaa vaihdella usein, jotta haavaumaan ei pääse kakkapöpöjä. Huuhtelu ja desinfiointi sillä Betadinella pari kertaa päivässä on myös kannattavaa, kun siilien pikku töppöset aika herkästi kuitenkin likastuvat :)
Nea
Member
 
Viestit: 830
Liittynyt: 25 Elo 2005, 00:37
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja Issu » 23 Helmi 2010, 23:48

Selvä, kiitos neuvoista :) en mä viitsi neidin pyörää viedä kun se niin tykkää siitä, otin hiekkalaatikon pois. pesen sitten tassut vaikka aamuin illoin :)
Issu
Member
 
Viestit: 191
Liittynyt: 15 Syys 2008, 19:31
Paikkakunta: Finland


Paluu Terveys & sairaudetcron