Sivu 1/1

Siilini saa outoja tärinä kohtauksia!

ViestiLähetetty: 14 Tammi 2010, 00:57
Kirjoittaja Nuutti
Siilini oli vielä viimeviikolla täysin kunnossa. Vasta palattuani joululomalta porukoiden luota omaan kotiini sille alkoi tulla kummallisia tärinä kohtauksia (tämä on tapahtunut jo kahdesti tällä viikolla). Oudointa tässä on se että otukseni on aivan kunnossa päiväsaikaan. Illan tullen olen joutunut herättämään, kun nukkuu luonnottoman kauan (normaalisti siilini herää melko aikaiseen)... Ja herättyään se vain tärisee ja mönkii (se on aivan voimaton aluksi) Huomasin myös että pojan maha on melko kylmä. Porukoideni luona on luonnottoman lämmin (n.25-27 C) Kämpilläni lämpö vaihtelee 20-23. Voisiko tämä olla syy tärinään ja epäaktiivisuuteen?

Nyt olisi hyvät neuvot tarpeessa!

ViestiLähetetty: 14 Tammi 2010, 01:37
Kirjoittaja Tarja T ja Siiri
Jos pojan maha on viileä, mutta siilisi virkoaa normaaliksi lämpimässä sylissä tms., tämä vaikuttaisi selvältä horrostamisyritykseltä. Tuo mainitsemasi lämpötilan muutos voi hyvinkin olla syynä tähän. Tarkkaile siiliäsi ja pidä huoli, että se herää joka ilta syömään ja juoksemaan normaalisti.

ViestiLähetetty: 15 Tammi 2010, 17:27
Kirjoittaja Anski
Joo tosiaan on kyseessä horrostamisyritys. Meillä kävi juurikin samoin: oltiin joulu paikassa, jonka sai useita asteita lämpimämmäksi kuin meidän kämpän, ja sitten kun tultiin kotiin niin siili ei illalla jaksanutkaan herätä vaan se piti sylissä lämmitellä ennen kuin edes alkoi syömään. Kun tätä oli pari iltaa jatkunut, niin ensin käytettiin sellasta petshopista tilattua SnuggleSafe lämpötyynyä, mutta se lämmitti majan vähän liian lämpimäksi. Nyt on sitten ylikuumenemissuojalla varustettu lämpömatto pahvisen majan katolla, niin se tuntuu toimivan; siili on illalla virkeä ja valmis öisiin seikkailuihin! :D

Eli lämpömatto kannattaa hankkia. Se riippuu sitten siilin asumuksesta, että miten se otetaan käyttöön: hyvä yleisohje on, että maton päälle laittaa lattiakaakelin, jotta lämpö pääsee kaakelin kautta tasaisesti ulos matosta. Meillä ei tämä onnistunut, kun Leialle ei kelvannut uusi maja johon matto-kaakeli-hommeli viritettiin. Vanhaan majaan sisälle mattoa ei saanut, niin laitettiin se katolle :) Kannattaa tehdä hakuja sanalla "lämpömatto", niin löytää oikeanlaisen asennusratkaisun :)

ViestiLähetetty: 02 Helmi 2010, 13:42
Kirjoittaja Issu
No meillä on kans tuota samaa, paitsi siili on kyllä ihan lämmin :o joskus se vaikka pesun tai leikkimisen yhteydessä sillee tärisyttää itseensä :o

ViestiLähetetty: 02 Helmi 2010, 18:07
Kirjoittaja Marianne
Issu, siilisi tod.näk ravistelee itseään kuten koirat :)

ViestiLähetetty: 02 Helmi 2010, 19:33
Kirjoittaja Issu
Se kyllä ravisteleekin välillä, mutta tää on ihan selvää tärisemistä.

ViestiLähetetty: 13 Helmi 2010, 22:15
Kirjoittaja Nipsu
Anteeks. Ei oo neuvoa antaa, mutta oon "utelias". Onko tilanne edennyt? Miten siili jaksaa? Miten hoiditte tilanteen?

ViestiLähetetty: 14 Helmi 2010, 09:58
Kirjoittaja Issu
Mun siili jakselee ihan normaalisti, välillä kyllä tulee noita tärinöitä mutta se lopettaa heti ku siihen koskee :o

ViestiLähetetty: 05 Maalis 2010, 23:04
Kirjoittaja evvu
onks toi verrattavissa johonkin nopeeseen sydämenlyöntiin?
mulla kun on välillä siili sylissä fleecen sisällä, tuntuu jalkaan, kuin nopea sydämenlyönti parin sekunnin ajan.. mitähän se mahtaa olla? :(

ViestiLähetetty: 07 Maalis 2010, 18:33
Kirjoittaja Sam
Ilmoita siilisi kasvattajalle ja hän voisi sinua neuvoa + katsoa siiliä. Jos epäilet siilin olevan oikeasti sairas niin suoraan eläinlääkärille!

ViestiLähetetty: 07 Maalis 2010, 23:59
Kirjoittaja Kutri
Pienillä eläimillä on aika nopea syke ihan muutenkin mutta kyllähän sen siilin sydän lyö lujaa pienimmästäkin jännityksestä jos on pelottava tilanne. Ihan vaikka olisi oma orja esim. nostamassa siiliä pesästä niin siinä kyllä myös syke nousee siilillä varmasti. Kuulostaisi minun korvaani ihan normaalilta.