Siili meinasi oksentaa..

Siilien terveyteen, hyvinvointiin ja sairauksiin keskittyvä keskustelufoorumi

Siili meinasi oksentaa..

ViestiKirjoittaja Issu » 14 Huhti 2009, 21:18

Niin. Meidän siili on ollut vähän kipeänä n. 3 viikkoa. Annoin siilille uusia sirkkoja silloin ja sitten vatsa meni sekaisin. Soitin tuolle Einar Eriksonille joka on parkanon eläinlääkäri ja tietää siilistä jotain niin se sano sitte, että en saa antaa enää niitä sirkkoja. Lopetin sitten niiden antamisen. (siili ei myöskään ollut saanut etanoita n.2 viikkoon ja sitten aloin antaa niitä taas niin epäilin senkin olevan syy kakan löysyyteen). Nyt kun annoin siilille sen taapertaessa lattialla yhden bambumadon niin se alkoi n.5 minuutin kuluttua kyökkimään? Siis se meinasi oksentaa, mutta ei ainakaan mitään tullut ulos (sen suuhun taisi tulla jotain kun se pureskeli sen jälkeen sitten jotain suussaan)? ja nyt olen hirveän huolissani että mikä neidin voisi olla. Siilillä on ikää 1v. Huomenna aion soittaa eläinlääkärille uudelleen. (Luulin myös että syynä voisi olla se, että olen nostellut siiltä tänään aika paljon ja sillai nopeasti, että sen olisi sitten vaan tullut paha olo ja kyökkiminen olisi johtunut siitä,mutta en sitten tiedä.) Siili näyttää kyllä hyväkuntoiselta ja painokin on sitä normaalia luokkaa. Onko kellään muulla ollut samaa?

Apua!

Niin ja vielä sellainen tuli mieleen että ehkä n. kerran viikossa siili sillai tärisyttää itteensä?
Issu
Member
 
Viestit: 191
Liittynyt: 15 Syys 2008, 19:31
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja Tapis » 15 Huhti 2009, 11:35

Mulla on muutaman kerran siili yökkinyt kun on selvästi ahneuksissaan vetänyt juuri jotain isoa matoa kiduksiin. Mutta kun on ollut muuten terve ja näytti vain tosiaan siltä että ahneella voi olla kakkinen loppu en ollut huolissani sen enempää.
En osaa sanoa voiko olla jotain sellaista kyseessä vai onko jotain muuta siilullasi.
Avatar
Tapis
Member
 
Viestit: 557
Liittynyt: 27 Marras 2005, 22:36
Paikkakunta: Nurmijärvi

ViestiKirjoittaja Wawa » 15 Huhti 2009, 12:33

Siis siitä täristyksstä. Että tuksuttaako se siilleen harvakseltaan, vai TÄRISEEKÖ ihan?
Wawa
Member
 
Viestit: 375
Liittynyt: 27 Helmi 2008, 20:12

ViestiKirjoittaja Issu » 15 Huhti 2009, 13:00

Se sillai niinku tavalla "hypähtelee" se on niin vaikea selittää. Ettei se nyt ihan kirjaimellisesti tärise. Varmaan sitä "tuksutusta" juuri mikäli tarkoitat samaa asiaa kun minä.

Niin ja kannattaako tosta mahasta mennä lääkäriin? Siililtä tulee siis välillä pötköä, todella pehmeää kylläkin. Jos siis sitä siivoo niin se on sellasta pehmeetä ja "hajoaa" kasaksi. Mutta jos se on ehtiny kuivua niin ei sitte oo. Ja aina kun päästän sitä lattialle iltaisin niin kakka on pehmeä kasa, ei pökäle muodossa. Tätä on jo kumminkin jatkunut muutamia viikkoja ja kakka ei ole samanlaista kuin ennen.
Issu
Member
 
Viestit: 191
Liittynyt: 15 Syys 2008, 19:31
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja Kutri » 15 Huhti 2009, 13:39

Jos uloste ei ole samanlaista kuin ennen ja vaiva on jo noin kauan jatkunut niin mars lääkäriin! Meillä kun oli pitkään löysää ulostetta vaikkei ripulia silti niin kysymyksessä oli suolistotulehdus joka ei kuitenkaan näkynyt kokeissa. Antibiootti kun aloitettiin niin seuraavana päivänä oli jo täysin normaali. Jos on oireita myös oksentamisesta samanaikaisesti niin ilman muuta kannattaa tarkistuttaa. Siili ei normaalisti oksentele.
Avatar
Kutri
Member
 
Viestit: 1293
Liittynyt: 01 Elo 2007, 14:40
Paikkakunta: Tampere


Paluu Terveys & sairaudetcron