Sivu 1/1

siilin suupielet!

ViestiLähetetty: 30 Loka 2008, 22:50
Kirjoittaja pimpe
hei vaan! nyt tarvittaisiin taas teen viisaampien neuvoja:)Meillä Pippaneiti on tosi nirso (ei syö kuin jauhelihaa, pillarseja,babumatoja,kissanraksuja ja porkkanasosetta! sirkkoja ja jauhomatoja on oikeastaan kokoajan tarjolla mutta ei kelpaa. nyt on kokeilussa etanat!ja kaikkea laidasta laitaan ollaan kokeiltu ja kokeillaan edelleen!) vitamiineista oon vähä ollu huolissani ja nyt sitten huomasin että suupielissä on "haavat/haavaumat" eli kysymys kuuluu :mikä puutostila tai mikä vikana? ja mitä vitamiinejä suosittelette näinkin nirsolle siilille?

ViestiLähetetty: 31 Loka 2008, 09:06
Kirjoittaja Kutri
Suupielen haavaumien kanssa en juuri kyllä osaa neuvoa mitään, meillä ei moista ole koskaan ollut. Onko ne haavaumat isotkin?
Vitamiineista voin sanoa kuitenkin sen verran että siileille tulee syöttää vitamiineja ruuan mukana. Vitamiineista hyvänä esimerkkinä on esim. Nutrobal vitamiinijauhe. Sitä ripotellaan ruuan päälle aina joka päivä pikkusen. Jos siili on nirso niin voithan toki tehdä siten että pyörittelet jonkun ötökän tai muun ruuan palasen jauheessa ja annat siilille, näin varmistat että siilisi syö varmasti vitamiinin.
Nirsoudesta voi neuvoa nopsaan semmosen vinkin että pilko pieniksi paloiksi niitä ruokia joita siili ei suostu syömään ja sekoita aina hyvin muun ruuan joukkoon. Joskus siili oppii kyllä syömään jotain tiettyä ruokaa vaikka aluksi nirsoileekin kun vaan sinnikkäästi tarjoaa. Tosin kärsivällisyyttä pitää olla koska siinä saattaa mennä kauankin ennekuin siili alkaa ko. ruokaa syömään.

ViestiLähetetty: 31 Loka 2008, 09:06
Kirjoittaja Natsuko
Omista suupielihaavaumistani muistelen niiden kuvaavan B-vitamiinin puutetta. Ei ole kuitenkaan mitään virallista tai lääkärin toteamaa :) Osta Nutrobal-jauhetta elukkakaupasta siilillesi, siitä se saa tarpeellisia vitamiineja ja hivenaineita. Omia sörsseleitä ei kannata tehdä, ettei tule annettua yliannostusta mitään vitamiinia.

Oletko kokeillut siilillesi eläviä hyönteisiä? Ottaa aikansa, että siili innostuu niistä, mutta yleensä liikkuva kohde tuppaa herättämään vietin. Kannattaa aloittaa jauhomadoista ja edetä vaikeammin kiinniotettaviin. Jos saisit siilisi siten syömään vaikka muutamankin sirkan, se voisi alkaa syömään niitä myös kuolleena. Tölkkisirkkojen lisäksi kannattaa myös ehdottomasti kokeilla joko lämpö- tai pakastekuivattuja sirkkoja. Jauhomatoja voi kasvatella kotona ja antaa elävänä (jos et siis jo anna). Myös silkkitoukat ovat proteiinipitoisia ja ainahan ovat torakat ;) Jos saat siilisi innostumaan metsästämisestä, kannattaa ehdottomasti kokeilla torakoita. On aika mainio näky nähdä oma pieni pallero ison torakan kimpussa kuin paraskin petoeläin. Ja ne ovat myös äärettömän hyvää ruokaa siilille.

ViestiLähetetty: 31 Loka 2008, 11:11
Kirjoittaja Marianne
Haavaumat voivat olla muutakin kuin vitamiininpuutetta. Kannattaa tarkistaa, ettei siilillä ole liian kuiva iho, tai mahdollisia ulkoloisia, joita siili raapii sitten verille asti. Iholla olevista haavaumista saattaa levitä salakavalasti ihotulehdus ihon eri puolille, ja se vaatii lääkärikäynnin ja antibiootit.

ViestiLähetetty: 01 Marras 2008, 21:38
Kirjoittaja pimpe
kiitos taas neuvoista! nutrobalia ny kokeillaan! missään muualla ei ole minkäänlaisia haavoja ym. ollut! pikkusen kuiva iha jota suihkuttelen aika ajoin humilac suihkeella! helokkiöljyä ajattelin kanssa hakea ja koittaa jos se ois sitten jokapäiväsessä käytössä helpompi:) eläviä matoja ei ole kiinnostunut syömään, luulin jo kerran et ois syöny muutaman jauhomadon ja kun otin lautasta pois ni madot oli vaan päässy karkaamaan lautaselta sen alle. Sama juttu kuivattujen öttiäisten kanssa! :( mutta nyt sille oli kelvannut herne ja maissi, jee nii ja meinas iha unohtua, myös kaksi etanaa oli menny viimeyönä kaupaksi! siis parannusta tapahtuu! hitäästi mutta varmasti!

ViestiLähetetty: 02 Marras 2008, 17:38
Kirjoittaja Natsuko
Mä en nyt ihan noin avoimesti iloitsisi herneiden ja maissin kelpaamisesta, vaikka onkin hienoa, että siili suostuu syömään uusia juttuja. Herneet ja maissi eivät kuitenkaan sisällä mitään siilille tarpeellista, joten kannattaa ottaa ne pois täyttämästä siilin vatsaa ja laittaa tilalle hyönteisiä. Kyllä ne alkavat kelvata, kun vaan sinnikkäästi yrittää :)

ViestiLähetetty: 03 Marras 2008, 22:37
Kirjoittaja pimpe
iloitsin lähinnä siitä että joku uus kelpas! meinaa välillä mennä usko tuohon syömiseen:) hyönteisiä kokeillaan kokoajan, ja ny saattaa tosiaan se etana mennä mutta vaan yks yössä! jos on saanu nirsolle siilille mielenkiinnon ylle johonkin ruokaan poppakonstein, ni vinkkejä saa laittaa:)

ViestiLähetetty: 03 Marras 2008, 23:31
Kirjoittaja Natsuko
Juu, kuten sanoin, on hienoa että siilillesi maistuu uusi juttu. Joskin olisi tietty hienompaa, jos se olisi mehukas ötökkä ;)

Meillä joskus saatiin vähemmän maistuvien ötököiden syönti lisääntymään sotkemalla kaikki (sekä syödyt että ei-syödyt ötökät) viilin sekaan. Ja tuota elävää ruokaa on pakko suositella edelleen. Kaksi vuotta kissannaksuilla elänyt siilikin löysi sitä kaikki jauhikset, jättikset, vahakoisat, sirkat ja jopa torakat! Aluksi siilisi luultavasti tuhisee ja palloilee hyönteisille, joten esim. sirkkojen tarjoilu pinseteistä voi olla tarpeen. Kyllä se metsästäjän luonto sieltä kuitenkin lopulta löytyy :)

ViestiLähetetty: 14 Marras 2008, 12:10
Kirjoittaja pimpe
da daa! elävät ei ole kiinnostanut ollankaan mutta nyt on neiti kelpuuttanut jo minisirkat! eli eteenpäin mennään... viili oli hyvä idea, ekana yönä oli menny muutama ötökän puolikas viilin mukana mutta nyt osataan jo nuolla ötököistä viili ympäriltä:) et ei mikään tyhmä siili ollenkaan. haavaumatkin on jo lähteny eikä ole tullu takasin.

ViestiLähetetty: 14 Marras 2008, 12:31
Kirjoittaja Kutri
Hieno homma.. :)