Sivu 1/1

Vinkkiä kaivataan!

ViestiLähetetty: 18 Syys 2008, 19:11
Kirjoittaja vasystava
Kertokaahan hyviä vinkkejä kysienleikkuuseen!
Phantom ei tykkää manikyyreistä ollenkaan (mies kun on:P) ja niinpä kynsisessiot on aina yhtä taistelua! Yleensä saan yhden jalan kynnet leikattua ja sitten en "enää viitsi kiduttaa" poloista.
Joten miten kynsienleikkuusta saisi vaivattomampaa, ja kuinka se teillä hoidetaan? :)

ViestiLähetetty: 18 Syys 2008, 19:20
Kirjoittaja Issu
mulla on sama ongelma, yritän rauhotella ja pidellä sylis mut ei se aina oo yhteistyöhaluinen :D

ViestiLähetetty: 18 Syys 2008, 20:15
Kirjoittaja mumisti
Yrittäkääs kokeillä tätä.
Meidän Ava neiti oli aina kynsien leikkuuta vastaan,vaikka neitonen olikin.
Kerran hoksasin, että kokeillaas laittaa neito kylpyyn. No siitä vedestäkään tämä neitonen ei tykännyt, joten sain todella hyvin kynnet leikattua siilin ollessa vedessä. Hän ei viitsinyt laittaa kynsien leikkuuta vastaan vaan suuntasi energiansa vedestä pois pääsyyn.

Näin saatiin meillä kynnet leikattua.
Ei likka edes huomannut kun yhden tassun kerrallaan leikkasin, samalla kun toinen räpiköi vedestä pois.

ViestiLähetetty: 18 Syys 2008, 20:58
Kirjoittaja lafleur
Varoituksen sana tuosta vedessä leikkaamisesta. En usko että tämä on kovin yleistä, mutta jotkut siilit (kuten minun Randani) tunkee nenänsä veteen pelästyessään tai jos siihen yrittää koskea kylvyn aikana. Seurauksena se että se vetää nenäänsä vettä, mikä ei ole kovin hyväksi tietenkään. Ja korvia kannattaa myös varoa.
Jotkut on kokeilleet niin että antavat siilille esim. porkkanasosetta ja leikkaavat sillä aikaa kun piikkiäinen syö. Meillä kyllä tämäkään ei toiminut. Minä otan Randan yhteen käteen niin, että yksi tassu kerrallaan on parin sormen välissä ja naama kaukana saksista. Vaatii vähän mallailua että saa tuon otteen, mutta silloin ei ole vaaraa että tökkäisin sitä mihinkään saksilla, eikä se pääse pallolle.

ViestiLähetetty: 19 Syys 2008, 20:44
Kirjoittaja mumisti
hienoa lafleur!
Otit esille asian mitä en ole hoksannutkaan.

Eli ei kannata kokeilla tuota veden kanssa leikkaamista, jos siili pelkää todella vettä.

En vain hoksannut tätä neuvoa anteassani, että todellakin siilit ovat erilasisia.

Meillä Ava ibhosi vettä, mutta ei mennyt paniikkiin. Joten kynsien leikkuu onnistui näin meillä. Koskaan ei kuono tahi korvat mennyt veden alle. Vettä oli niin vähänkin.

Mutta otan sanani takaisin. Ei ehkä kannata koittaakaan tuota vedessä kynsien leikkuuta, elli sitten ole sata varma, ettei siili tunge nokkaansa veteen.

ViestiLähetetty: 20 Syys 2008, 16:04
Kirjoittaja pirzu
Meillä leikattiin aluksi pikkusen kynnet vedessä, kun se ei ensiksi meinannut millään antaa niitä leikata. Rimpuili se kyllä vedessäkin aika pahasti, joten lopulta sitten aloin leikkaamaan lattialla sanomalehden päällä. Sen takia sanomalehden päällä, kun Lilja aina tykkää tehä hätäkakat ja -pissit kynsien leikkuun yhteydessä :D Ei enää hirveästi rimpuile, voisi joskus kokeilla laittaa sille jotakin syötävää nokan eteen ja leikata kynnet samalla. Luulen, että tepsisi meillä aika hyvin!

ViestiLähetetty: 22 Syys 2008, 20:13
Kirjoittaja Jessica
meillä yayah yleensä antaa nätisti leikata kynnet, välillä se ei meinaa pysyä kumminkaan paikallaan joilloin olen peittänyt sen pään fleecekankaalla se selkeästi rauhoittaa ainakin yayahia ja leikkaus on onnistunut..

ViestiLähetetty: 22 Syys 2008, 23:25
Kirjoittaja laululintu
Meillä toimii hyvin kanssa veden avulla. Neito vaan veteen kylpemään ja tassusta kiinni ja naks. Yleensä rauhottuukin tai sitten shokista soikeena on muutenvaan ihan jähmee :D Mutta sen jälkeen, kun on tassusta saanut kiinni ei neito hievahda mihinkään ennenkun kaikki kynnet on saatu leikattua. Peukalon kynsiä ei onneks ole meillä edes tarvinut leikata kun ei ne tunnu kasvavan edes pitkäksi.

ViestiLähetetty: 23 Syys 2008, 08:20
Kirjoittaja Tapis
Tapoja näköjään monia. Meillä saa vaihtelevasi leikata. Joskus suostuu nätistikin, mutta joskus täytyy turvautua muutamaan jauhikseen.
Nevia on sylissä selällään ja minä valmiina leikkureiden kanssa. Tytär heiluttaa jauhomatoa nenun edessä. Kun siili haistaa sen - se ikäänkuin unohtaa tassunsa kokonaan. Sillä aikaa kun se saa muutaman madon mahaansa, mä ehdin katsoa kynnet ja leikata. Täytyy tosin myöntää, että joskus saa ehkä takakynnet ja seuraavana päivänä ehkä etukynnet - joskus jopa kaikki jos on hyvä ilta.
Eli vähän sama kuin tuo porkkanasose - meillä toimii muutaman madon kanssa.

ViestiLähetetty: 23 Syys 2008, 15:12
Kirjoittaja vasystava
Kiitos kiitos ideoista, pistetään noi madot vielä kokeiluun:)
Toi vesijuttu ei toimi meillä, sillä Phantom lähtee kiipeämään käsiä pitkin! Muutenkin pysyy hyvin huonosti paikallaan vielä, ehkä sitten vanhemmiten..

ViestiLähetetty: 24 Syys 2008, 08:48
Kirjoittaja Suolahden Pampula
Meillä sama ongelma xD
Kiitos vinkeistä =))