Sivu 1/1

Mikä siiliä vaivaa?

ViestiLähetetty: 27 Heinä 2008, 20:53
Kirjoittaja Limbbu
Pihallani käy syömässä siili. Siili on iso, se "leviää" maahan. Olen käynyt pihalla katsomassa sitä ja välillä siili käyttäytyy oudosti. Siili nukkuu ruokailunsa välillä tai sitten se yrittää mennä kerälle muttei pääse lihavuuden takia. Olen huolissani tästä. Näyttää kuin siili ei jaksaisi edes nostaa itseään jalkojen päälle. Onko tavallista että esim. vanha siili lepää ruokailun välillä vai eikö siili pääse kerälle?

ViestiLähetetty: 27 Heinä 2008, 21:13
Kirjoittaja Tiinuski
Ylipaino lienee yleinen syy myös siileillä, joten jonkinlainen laihdutuskuuri lienee paikallaan.. syötätkö itse siis siiliä? minkälaisella ruualla?

kyllä meilläkin siili nukkuu ruuan välillä, mutta ei jää kuitenkaan siihen kupille.. ja kyllä vanhakin siili pääsee kerälle halutessaan.

ViestiLähetetty: 27 Heinä 2008, 21:35
Kirjoittaja Limbbu
Annan iltaisin pihasiileille koirani raksuja. Tämä siili ei ole ennen käynyt syömässä pihallani kuin nämä kaksi päivää, joten ylipaino ei voi johtua minun antamastani ruoasta. Mutta vähennän siis ruokaa, että siili laihtuu.

ViestiLähetetty: 27 Heinä 2008, 22:08
Kirjoittaja tini
Ei noita pihasiilejä välttämättä kannata kauheesti laihdutella. Ne kun tarvitsevat rasvaa talven aikana!

ViestiLähetetty: 27 Heinä 2008, 22:41
Kirjoittaja Tiinuski
Ei siilikään voi hyvin, jos on ihan liikaa ylipainoa, vaikka rasvaa tarvitseekin.. ja eihän sitä miltään voi suojautua, jos ei edes palloksi pääse..

ViestiLähetetty: 27 Heinä 2008, 23:44
Kirjoittaja tini
Noh voin vakuuttaa, ettei suomessa kyllä luonnonvaraset eläimet liikalihavuuteen kuole. Ja siili kyllä löytää kymmenien kilometrien päivittäisen kulkunsa aikana muitakin ruoka-apajia (luonnosta ruokaa tai ihmisten antamaa). Suurin uhka siileille nykypäivänä on autot eikä siinä paljon palloilut auta, kun sellasen alle jää. Siilillä saattaa olla joku muukin vialla kuin vain liikalihavuus, mutta eipä noille luonnonelukoille oikeen kukaan mitään voi ellei ole onnettomuudessa itseään loukannut.

ViestiLähetetty: 28 Heinä 2008, 01:05
Kirjoittaja Tiia
Luonnonvaraiselle siilille ei todellakaan tee pahaa olla liian iso kun miettii että kuinka kauan talvihorros kestää ja siilihän syö mahdollisimman paljon selvitäkseen talven yli. Keväällä sitte taas voi avustaa siilin painonkeräystä antamalla niille sapuskaa..

ViestiLähetetty: 28 Heinä 2008, 22:58
Kirjoittaja Limbbu
Mutta pitäisikö minun silti vähentää ruokaa, koska siili ei näytä minusta hyvin voivalta vai jatkanko samaan malliin?

ViestiLähetetty: 29 Heinä 2008, 00:19
Kirjoittaja Natsuko
Jos vähennät ruokaa, siili syö vastaavan määrän enemmän muualta. Kuten todettu, se liikkuu useita kilometrejä yössä ruoan perässä. Eli teetpä kuinka vain, siili ei siitä hetkahda :)

Paras ratkaisu on perehtyä villisiilille annettavaan monipuoliseen ruokaan vaikkapa tämän palstan kautta. Siten voit tarjota ainakin omalta osaltasi monipuolista ja terveellistä ruokaa pihasiileillesi, vaikket määrään vaikuttaisikaan.

ViestiLähetetty: 29 Heinä 2008, 22:20
Kirjoittaja Limbbu
Vielä yksi kysymys lihavasta siilistä :) Onko normaalia, että siili nostaa piikit ylös ilman että se menee kerälle? Tarkkailin siiliä ja se teki näin, joten mietin että yrittikö se mennä kerälle vai onko tälläinen piikkien nostaminen normaali varoitus tapa?

ViestiLähetetty: 29 Heinä 2008, 23:00
Kirjoittaja Natsuko
On täysin normaalia, joskaan ei varoitus muille vaan varotoimi siilille itselleen. Siili nostaa piikit pystyyn tuntiessaan olonsa uhatuksi. Kovat äänet, kosketus tms. voi saada siilin nostamaan piikit pystyyn nopeasti ja vetämään "otsapiikit" pään suojaksi, vaikkei se menisikään heti kerälle. Piikkien nosto on refleksi, joka voi näkyä rauhoitetullakin lemmikkisiilillä, joskus hyvinkin voimakkaana.

ViestiLähetetty: 02 Elo 2008, 20:13
Kirjoittaja Limbbu
Saako pihasiileille antaa tällaista kissan ruokaa: Latz - Kala sis. lohta, tonnikalaa ja vihanneksia? Itse en osaa katsoa onko siinä jotain sellaista mitä ei siileille saa antaa.

ViestiLähetetty: 03 Elo 2008, 14:39
Kirjoittaja tini
Marketin kissan ruoat on aika huonotasosia, korkean tuhkausjäännöksen ym vuoksi, mutta kelpaavat kyllä luonnon siilille ihan hyvin. Jos oikein haluaa satsata, niin täältä löytyy ihan hyvät ruokuntaohjeet <a href="http://www2.eduskunta.fi/kerhot/luonto/eurosiili/ravinto.htm" target="_blank" rel="nofollow">http://www2.eduskunta.fi/kerhot/luonto/eurosiili/ravinto.htm</a> :)