Sivu 1/1

Siili ei nää kunnolla (näki ennen paremmin!)

ViestiLähetetty: 18 Maalis 2008, 19:39
Kirjoittaja Inku
Mun siilillä on ollut viime aikoina hieman ogelmia. Mutta nyt oon vähän kyl hämilläni. Mun siili ei enää nää niin hyvin kun ennen. Sen pikkusen liikkeet on epävarmat ja tuntuu ettei se oikeen näkis kunnolla. Se ei reagoi ees siihen jos sen silmien edestä vilistää nopeasti vaikkapa käsi. Ennen se heti tuhahti. Siis tää itse kysymys saattaa olla aika hölmö, mutta ku itelläni ei oo minkäänlaista aatetta niin.. Elikä huononeeko siilien näkö niiden vanhetessaan? (siilini on kylläkin vasta 3-vuotias, mutta eihän sitä koskaan tiedä..)

ViestiLähetetty: 18 Maalis 2008, 19:45
Kirjoittaja kiag
Musta tuntuu että meidän elmerivainaalla oli sama juttu. Se ei enää syödessään löytänyt matoja vaan yritti käpälöidä sitä matoa sieltä ja täältä kunnes tuurilla vihdoin viimein löysi sen madon. Eihän ne niin tarkasti kyllä näe vissii muutenkaan mutta..?

ViestiLähetetty: 18 Maalis 2008, 19:47
Kirjoittaja Inku
Kiva tietää et muillakin on tämmösii juttui..:)

ViestiLähetetty: 18 Maalis 2008, 20:08
Kirjoittaja Wawa
Me mentiin lääkäriin, kun luultiin Lolalla olevan
virtsatietulehdus, mut ei ollu.

Teidän siilillänne saattaa olla pahimmassa tapauksessa kasvain. Kyllä 3 vuotta siilillä jo aika vanhalta kuulostaa, koska siilien keski-ikä on 4 vuotta. Ehkä kannattaisi käydä lääkärissä. Toivottavasti käy hyvä tuuri ja se johtuu vain siilin vanhuudesta.

ViestiLähetetty: 19 Maalis 2008, 01:02
Kirjoittaja Natsuko
Voi hyvinkin olla, että siilin näkö on heikkenemässä. Näkö ei kuitenkaan ole siilin pääaisti muutenkaan, joten se varmasti tottuu elämään muidenkin aistien perusteella. Sokeutuvalle siilille (tai mille tahansa eläimelle) on tärkeää säilyttää sen ympäristö muuttumattomana. Tavaroiden järjestystä ei kannata muuttaa, koska melko varmasti siili tällöin törmäilee ja stressaantuu turhaan. Ruoka kannattaa jättää helposti saataville siten, että se löytää sen pelkän hajun perusteella.

Lääkärissäkin kannattaa käydä. Vaappuva kävely voi johtua monesta muustakin kuin huonosta näöstä. Vanhuus tuo siileilläkin oireita mukanaan, mutta sokeutuminen ei ole onneksi pahimmasta päästä, kunhan huolehtii "saattohoidosta" ja tekee ympäristön helpoksi liikkua ilman näköä. Siili tottuu kyllä näön huonontumiseen ja oppii käyttämään muita aistejaan enemmän.

ViestiLähetetty: 19 Maalis 2008, 15:09
Kirjoittaja Inku
Kiitos paljon vastauksista!! Pitääkin varmaan taas sitten käydä eläinlääkärissä. Käytiin nimittäin just vähän aikaa sitten kun sillä oli lohjennut kynsi, ja se piti poistaa. Kun ei se anna sitä leikata muutakun humautuksen kautta. Joten me joudutaan aina sitten käymään eläin lääkärissä jos jotain tälläistä käy, kun eihän se siili muuten anna edes katsoa!:DD

ViestiLähetetty: 20 Maalis 2008, 13:16
Kirjoittaja Natsuko
Eläinlääkärissä käyntikin on joskus tosi turhauttavaa, kun oireita on, muttei tautia löydy. Varsinkin, jos oireet ovat vähän epämääräisiä eivätkä liity selkeästi toisiinsa. Valitettavasti tarkimmat vastaukset saadaan vasta ruumiinavauksessa, mutta onneksi se on vasta se viimeinen vaihtoehto. Toivotaan, että nyt selviäisi syy vaivoihin vähän helpommin :)

ViestiLähetetty: 21 Maalis 2008, 21:32
Kirjoittaja Inku
juu!!;D