Kuinka hiukset jalasta pois?

Siilien terveyteen, hyvinvointiin ja sairauksiin keskittyvä keskustelufoorumi

Kuinka hiukset jalasta pois?

ViestiKirjoittaja Kuusysi_ » 21 Tammi 2008, 23:30

Hei. Sauli on ollut meillä nyt kaksiviikkoa ja saanut nyt pari päivää tepastella vapaasti makuuhuoneessa. Tänään aamulla huomasin Saulin jaloissa kietoutuneita hiuksia. Toisesta jalasta lähti kiltisti hiusket pois, mutta toisessa takajalassa näyttäisi olevan vähän tiukemmin kiinni. Miten ne saisi helpoiten pois? Tosiaan Sauli on ollut vasta 2 viikkoa ja on tosi ujo vielä kosketukselle..
Kuusysi_
Member
 
Viestit: 12
Liittynyt: 27 Marras 2007, 20:45
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja suvijohanna » 22 Tammi 2008, 00:19

Hiukset täytyy saada mahdollisimman nopeasti pois jalasta. Meillä porkkanasose on niin herkkua, että sitä syödessä saa tehdä jaloille melkein mitä vaan. Jos jalasta ei mitenkään muuten saa kiinni, voi siilin laittaa pesuvatiin, jossa siili ei voi mennä palloksi. Kannattaa varata pari henkilöä tähän operaatioon, yleensä on helpompi jos toinen pitää siiliä ja toinen poistaa hiukset. Itse olen käyttänyt apuvälineinä pinsettejä ja pieniä teräväkärkisiä saksia. Pitää vaan olla varovainen, ettei satuta saksilla siiliä. Jos hiukset ovat ehtineet nirhata ihon rikki niin jalka täytyy puhdistaa kunnolla.
suvijohanna
Member
 
Viestit: 121
Liittynyt: 17 Heinä 2005, 21:34
Paikkakunta: Espoo

ViestiKirjoittaja Kuusysi_ » 22 Tammi 2008, 00:31

Ihan seisomaan pesuvatiin jossa on vähän vettä pohjalla? Ja toinen pitää sitten siilistä kiinni?
Kuusysi_
Member
 
Viestit: 12
Liittynyt: 27 Marras 2007, 20:45
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja suvijohanna » 22 Tammi 2008, 00:43

Latoin Artturin pesuvatiin saadakseni jalasta kiinni ja nostin siilin pois niin, että sain pideltyä tukevasti jalasta kiinni. Tärkeää on, että siilistä ja jalasta on tukeva ote muttei purista niin lujaa, että satuttaa siiliä. Itse käärin siilin fleeceen niin, että sain pideltyä sitä ilman, että siili pääsi puremaan (meillä on ep joten hampaita saakin välillä varoa).
suvijohanna
Member
 
Viestit: 121
Liittynyt: 17 Heinä 2005, 21:34
Paikkakunta: Espoo

ViestiKirjoittaja Marianne » 22 Tammi 2008, 09:18

Jos iho on rikki, pitää siilin tilat siivota kunnolla + desinfioida jalka esim. petadinilla. Juoksupyörä pois, kunnes jalassa iho on terve (ettei tuu mm. verenmyrkytys tai ihotulehdus).
Eläinlääkärille, jos on oikein paha tilanne, niin saa antibiootit.
Tuo pesuvati on kätevä keino, tai sitten tunkee sormen siilin leuan alle, ettei se pääse palloksi. Saa kyllä olla vahva ja nahkahanskat käteen, ettei tule itselle pipejä ;)
Marianne
Member
 
Viestit: 3990
Liittynyt: 17 Elo 2003, 23:04
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja lafleur » 22 Tammi 2008, 12:05

Meillä Randa vetäisee vettä henkeen jos se pelästyy vedessä ollessaan. Se nimittäin pienestäkin äkkiliikkeestä pesun aikana tuhahtaa ja iskee pään veteen. En tiedä onko yleistä mutta ei kyllä ole hyvä jos nenuun/korviin menee vettä.
Meillä ei onneksi ole vielä hiuksia tarttunut jalkoihin (mitä ihmettelen sillä meillä on kaksi pitkähiuksista ihmistä ja kaksi shih-tzua). Aika vaikea varmaan saada irti, ne jalat kun on niin hennotkin ettei vaan satuta liiallisella voimankäytöllä.
lafleur
Member
 
Viestit: 376
Liittynyt: 13 Elo 2007, 02:17
Paikkakunta: Vantaa

ViestiKirjoittaja jamppa » 08 Helmi 2008, 14:22

Ehkäpä paras apuväline hiuksien irroittamiseen jalasta on pieni tikkiveitsi jonka sain eläinlääkäriltä kun meidän Allun jalka oli mennyt tosi huonoon kuntoon viime kesänä hiuksen takertumisen takia. Jalka oli silloin aivan sininen ja tuo tapahtui tietysti viikonloppuna jolloin Mikkelissä ei ollut eläinlääkäripäivystystä. Ajoin sitten Pertunmaalle ja siellä lääkäri sai hiuksen irti + antibioottikuurin jota Allu mussutti seuraavan viikon. Jalka parani onneksi täysin vaikka se tosiaan silloin muistutti sinistä palloa. Sain tosiaan silloin tikkiveitsen jolla olemme irroittaneet hiuksia siitä asti. Veitsi on äärettömän teräva ja sen kanssa täytyy olla tosi varovainen. Nykyään Allu antaa hoitaa jalkojaan ilman "palloilua", mikä on hyvä juttu. Se laittaa syliin otettaessa jalat kattoa kohti vapaaehtoisesti ja tarvittaessa antaa katkaista takertuneet hiukset veitsellä :). Ymmärtää varmasti että sen parasta me ajattelemme. Yli vuoden tuo "koulutus" kyllä kesti... Allu onnistuu kyllä keräämään jokaisen irtohiuksen olohuoneen lattialta juoksujensa aikana. Nykyään Allu käy päivällä syömässä raksuja "pesänsä" lähellä olevasta kiposta ja tuolla metrin matkallakin se joskus onnistuu takerruttamaan jotain jalkaansa. Sen kuulee siitä että takaisin pahviputkeen mentyään se aloittaa kovaäänisen raapimisen kun hius kutittaa. Silloin otamme sen samantien syliin ja hiuksen poistamisen jälkeen se saa jatkaa uniaan.
jamppa
Member
 
Viestit: 34
Liittynyt: 29 Marras 2006, 11:02
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja jamppa » 09 Helmi 2008, 16:38

Eilen illalla jouduimme taas hiuksenirroitukseen. Tällä kertaa operaatio onnistui ihan tavallisilla kynsisaksilla. Kuvasin tapahtuman videolle ja laitoin Youtubeen englanninkielisen tekstin kera.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=3E9r8CWUCXw" target="_blank" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=3E9r8CWUCXw</a>
jamppa
Member
 
Viestit: 34
Liittynyt: 29 Marras 2006, 11:02
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja nande » 09 Helmi 2008, 21:57

Hei!

Hyvä video! Allu on tosi söötti.
nande
Member
 
Viestit: 259
Liittynyt: 11 Huhti 2006, 17:19
Paikkakunta: Finland


Paluu Terveys & sairaudetcron