Voiko siilin vuorokausirytmi seota?

Siilien terveyteen, hyvinvointiin ja sairauksiin keskittyvä keskustelufoorumi

Voiko siilin vuorokausirytmi seota?

ViestiKirjoittaja tanjakuu » 20 Loka 2007, 10:27

Heips!
Onko teillä kokemuksia siilin vuorokausirytmin sekoamisesta?

Meillä kävi näin:
Sakarin huone on meillä tavallinen ikkunallinen huone, jossa hän menee auringon noustessa nukkumaan. Sakari oli hoitopaikassa toissayön, jossa asuinpaikkana oli sauna, joka on ikkunaton. Myös lämpötila saunatilassa oli ainakin 5 astetta lämpimämpi kuin meillä. Hain Sakarin eilen päivällä klo 15 ja poika oli hereillä saunassaan. Kotona Sakke meni nukkumaan ja itse menin nukkumaan niin aikaisin, etten herättänyt Sakaria vielä. Tänä aamuna nousin klo 8 ja menin katsomaan meidän piikkipalloa. Sakke oli hereillä, mutta ei ollut syönyt, ulostanut eikä kylpenyt - päättelin tästä, että se ei ollut ollut hereillä pitkään. Annoin Sakarille uutta ruokaa ja se söi ne tyytyväisenä, kakkasi ja pissasi ja meni nukkumaan.
Olisikohan voinut käydä niin, että Saken rytmi olisi seonnut ja se tosiaan olisi nukkunut aamuun asti? Valaistus- ja lämpöolosuhteiden ero oli kuitenkin kahden vuorokauden sisällä jopa siiliä ajatellen radikaali.

Sakke oli aamulla myös hyvin kiukkuinen ;) mutta terveen oloinen (juoksi virkeästi, puhisi ja uloste oli normalia). Eli mitään sairautta en lähtisi edes pohtimaan.

Eli onko teillä vastaavia kokemuksia?
tanjakuu
Member
 
Viestit: 241
Liittynyt: 22 Joulu 2004, 08:17
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja tanjakuu » 21 Loka 2007, 07:47

Itse asiassa Saken kohdalla taisin olla vähän väärässä diagnoosini kanssa. Huomasin pojalla eilen valtavan märkivän haavan etutassun juuressa. Samantyylinen oli vuosi sitten, joten toivomme ettei se ole vakavampaa. Voipi siis olla, että Sakke oli ollut sen vuoksi edellisenä yönä apaattinen - onhan sellainen kamala märkivä juttu jo kipeäkin! Nyt sitten vaan odottelemaan ja hoitamaan haavaa, tosin taitaa mennä lääkekuuriksi, koska se on selvästi jo tulehtunut :(
tanjakuu
Member
 
Viestit: 241
Liittynyt: 22 Joulu 2004, 08:17
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Memma » 27 Loka 2007, 18:01

Nyt vasta huomasin tämän kirjoituksen. Miten Saken haavan kanssa kävi? Toivottavasti Sakke paranee näin synttäreiden alla. :)
Memma
Member
 
Viestit: 1342
Liittynyt: 28 Joulu 2004, 15:26
Paikkakunta: Paimio


Paluu Terveys & sairaudet