Sivu 1/1

paino-ongelma

ViestiLähetetty: 27 Kesä 2007, 15:52
Kirjoittaja Aurora
Suffeli on noin 6kk eikä sen paino ole kamalasti noussut katsoin sen painon vaaasta ja se oli 280g 3 viikkoa myöhemmin paino oli sama mikä olisi siilin keskipaino noin 6 kuukautiselle siilille?

ViestiLähetetty: 27 Kesä 2007, 18:55
Kirjoittaja mumisti
Hei!

Meillä Ava on jo 1v 2kk, ja painaa vain nippa nappa 300g. Hän nyt vaan sattuu olemaan pien kokoinen "pippuri"

ViestiLähetetty: 27 Kesä 2007, 18:59
Kirjoittaja Kaisa
Siileillä ei voida sanoa olevan keskipainoa, ulkoinen olemus on painoa tärkeämpi mittari. Mikäli siili on sopivasti "pyöreän" oloinen olematta selvästi kuitenkaan lihava, niin se on mitä ilmeisimmin sopivan painoinen.

Oma edesmennyt kääpiö kääpiösiilini Viltsu (epävirallisesti pienin aikuinen siili Suomessa) ;) oli sopivan painoinen 250 grammaisena, 270 grammaisena se oli jo liian pulskassa kunnossa, kun sille ilmaantui allit etujalkoihin.

ViestiLähetetty: 28 Loka 2008, 20:02
Kirjoittaja lafleur
Minua huolestuttaa meidän Randan paino.

Kun hän tuli meille 8 vk ikäisenä, paino pysyi usean kuukauden ajan siinä 350g tienoilla. Sitten pikkuhiljaa huomasin että se alkoi nousta.
Kun Randa painoi jo 420g tutkiskelin sitä silmämääräisesti ja huomasin että sen pakarat on läskihköt. Muuten se ei näyttänyt tippaakaan ylipainoiselta. Vähensin hieman ruokamäärää sekä rasvaisten matojen osuutta. No, paino laski n. 410g missä pysyi suht vakiona taas pari kuukautta. Läskipakarat katosivat.
Kuitenkin nyt kahden kuukauden ajan sen paino on noussut koko ajan, huolimatta siitä että ruokamäärää on vähän pienennetty ja vähennetty rasvan määrää ihan kunnolla. Nyt neiti painaa jo n.510g! Veli on kuitenkin aivan normaalipainoinen, eikä iskä tai äitikään mitään kovin isokokoisia ole.

Voiko olla mahdollista että sillä olisi kasvain joka kerää nestettä tms? Onko kokemuksia tai ideoita mistä voisi johtua tai mitä pitäisi tehdä?

ViestiLähetetty: 28 Loka 2008, 21:27
Kirjoittaja Kutri
Jaa että Randa 510g?? Kuulostaa aika isolta painolta Randalle..Onko ihan varma että vaaka näyttää oikein? Kyllä mä jotensakin luulen että kun ovat Nallen kanssa kuin kaksi marjaa ja ihan siiamilaiset kaksoset muutenkin niin painokin olisi suht. sama kummallakin. Tosiaan se 410-420g on meillä Nallelle sopiva paino..

Mites, onko sulla pyörässä matkamittaria tai pystytkö yhtään seuraan kuinka paljon Randa juoksee pyörässä tai on muuten aktiivinen? Jos tää pimeä ja hieman kylmennyt ilma vaikuttaa aktiivisuuteen eikä Randa kuluta sen vuoksi niin paljon kuin ennen..meillä ainakin tällä hetkellä menossa semmonen vaihe että pyörässä juostaan huomattavasti vähemmän kuin normaalisti jne. minkä vuoksi asennettiin just taasen lämpömatotkin.

Mutta minkäslaisia ruoka-annoksia/menuja on Randalla? Kasvaimista en osaa sanoa mitään..jotenkin en jaksa uskoa että semmoisesta olisi kyse. Ajatellaan ensin niitä muita vaihtoehtoja..

ViestiLähetetty: 28 Loka 2008, 22:01
Kirjoittaja lafleur
Oon testannut sitä vaakaa kaupan ruokapaketeilla joissa on painot merkitty ja se näyttää oikeaa lukua.

Matkamittaria ei tosiaan ole meillä kotona, vain poikakaverillani olevassa siilipyörässä se on, eikä se kyllä ole ikinä kovin pitkiä matkoja näyttänyt, enimmillään jotain 5km. Toisaalta, siellä Randa ei ole kotonaan eikä liiku niin paljon muutenkaan.
Hankin pian sen mittarin, se varmasti auttaisi asiaa, kun tietää että paljonko neiti kuluttaa.

Ruoka annos oli alkuun 20g monipuolisesti siilille sopivia ötököitä ja vähärasvaista jauhelihaa ym. lähes rasvattomia lisukkeita. Nykyään olen antanut 16-17g jotakuinkin näin:

6g vähärasvaista kanan jauhelihaa
4g muutama herne, vähärasvaista raejuustoa, acanan raksuja n.5kpl
loput koostuu sirkoista, etanasta/shrimpseistä/silkkitoukan koteloista ja matoja ja koppiksia saa omasta farmista n. 10kpl. Jättiksiä annan silloin tällöin herkuksi muutaman.

Tuntuisi kamalalta vähentää tuota annosta, kun Randalla on niin ääretön ruokahalu.. Se tuntuu olevan koko ajan nälkäinen. :(

ViestiLähetetty: 28 Loka 2008, 22:24
Kirjoittaja vasystava
Meillä Phantom painaa alle 300g ja on nyt 7kk ikäinen ja oikein soman"pyöreähkö" poju:) Tosin se oli jo syntyessään huomattavasti muita pienempi, joten eipä mikään ihme olekaan, ettei ole kovin suureksi kasvanut.

ViestiLähetetty: 28 Loka 2008, 22:37
Kirjoittaja Tapis
laufleur. Musta tuo ruoka-annos sulla kuulostaa ihan hyvältä.
Ainoa mitä tulee mieleen että jos vaihtais noi jättikset esim. bamboowormseihin jotka on vähärasvasempia. Nevia ainakin tykkää niistä tosi paljon ja olen siirtynyt niihin herkkuina. Niin ei tarvitsisi pientää annosta tavallaan mut rasva vähenisi kuitenkin.
Muuta en nyt osaa neuvoa :(

ViestiLähetetty: 29 Loka 2008, 12:26
Kirjoittaja Tarja T ja Siiri
Meillä muutama siili syksyllä pyrkii ensin nostamaan painoaan ja sitten jonkun ajan kuluttua laskemaan lämpöään. Episodi näyttäisi toistuvan samoilla siileillä aina vuoden pimeimpään aikaan. Itse olen yhdistänyt tämän siilien horrostamistarpeeseen, jonka pimeä vuodenaika laukaisee.

Syksypimeällä meillä pidetään nykyään siilihuoneessa kirkkaat valot päällä päivisin.

ViestiLähetetty: 31 Loka 2008, 12:07
Kirjoittaja vinkka
Tuonne sairasosasto-ketjuun jo kirjoitinkin, mutta siilin painonnousulle voi olla syynä tosiaan myös nesteen kertyminen ruumiseen, ja sen syy ei ole koskaan kuulemma mikään hyvä. En toki tarkoita maalailla piruja seinille, mutta näinkin voi siis käydä.

ViestiLähetetty: 31 Loka 2008, 13:35
Kirjoittaja Marianne
Mun siileillä on ollut myös ihmeellisiä painonnousuja/laskuja. Tosi radikaalejakin. Syyt ei ikinä selvinneet, mutta toinen kuoli kasvaimiin ja painoa oli silloin n. 700g, myös maksa oli rasvoittunut, eli ylipainoa ei kannata antaa tulla.

Siilit on myös hyvin eri kokoisia muutenkin kuin painossa mitattuna. Niin ovat ihmiset ja koiratkin, vaikka edustaisivat samaa rotua/lajia.
Silti tuo 500g on aikalailla maksimipaino lemmikkisiilillä lajista riippumatta.

Lemmikkisiilien suurin ongelma, jonka omistaja voi aiheuttaa on juurikin se ylipaino, ja on mahtavaa, että siihen kiinnitetään huomiota. Lemmikille kun tulee annettua aina vähän liikaa herkkuja... ihan hemmottelu tms mielessä. Siili tarvitsee myös erittäin paljon sitä liikuntaa, ja hyvä pyörä / vapaana juokseminen + ruoan etsiminen on hyviä siinä.

Toivottavasti paino-ongelmat selviävät, eivätkä johdu nesteistä, kasvaimista tms inhottavasta!

ViestiLähetetty: 10 Marras 2008, 20:34
Kirjoittaja Siula
Meidän Emilia on noin 6kk ja painaa vain 271 g.Parhaimmillaan neiti on painanut 278 g.Olen kovasti koittanut ruokaa lisätä,mutta paino ei vain nouse. Hyvinhän siilini on kuitenkin pärjännyt :)

ViestiLähetetty: 11 Marras 2008, 09:38
Kirjoittaja Kutri
Jotkut siilit on normipainoisena vaan noin pieniä..