Kuinka usein siili on kylvetettävä?

Siilien terveyteen, hyvinvointiin ja sairauksiin keskittyvä keskustelufoorumi

Kuinka usein siili on kylvetettävä?

ViestiKirjoittaja Miiy » 26 Tammi 2007, 16:11

En löytänyt tästä keskustelua. Olen nyt puolentoista viikon aikana kylvettänyt minuutin siiliä (halusi pois ja ois pahimmillaan hypännyt likaiseen keittiön pesualtaaseen). Tassut sillä on aika puhtaat, kävelee yleensä kakkojen yli tai vierestä koskematta niihin.
Miiy
Member
 
Viestit: 150
Liittynyt: 27 Marras 2006, 13:59
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Katinka » 26 Tammi 2007, 16:45

Meillä siili kylvetetään vain jos se on likainen tai haiskahtaa kakkelbergille. Kovin usein ei kannata kylvettää, siilin iho voi ruveta kuivumaan. Ja olen huomannut, että Muska nuolee usein tassunsa itse.
Katinka
Member
 
Viestit: 1132
Liittynyt: 06 Loka 2004, 20:41
Paikkakunta: PK-seutu

ViestiKirjoittaja Kati_O » 26 Tammi 2007, 20:12

Kokeilin hakea sanalla kylvetys, ja löytyi mm. tämä heti. Paljon muutakin löytyi.
<a href="http://www.suomensiiliyhdistys.fi/forum/index.php?&action=search&loc=1&forum=1&topic=3019&page=51586" target="_blank">http://www.suomensiiliyhdistys.fi/forum/index.php?&action=search&loc=1 &forum=1&topic=3019&page=51586</a>

Meillä EP Dino eli tahmatassujen sankari ja olohuoneen kakkarappauksen mestari pestään viikon kahden välein sellaisessa määrässä vettä että mahakarvat kastuvat mutta piikistö ei. Siis sellainen pestään mikä on pakko. Sitten kun koko siili alkaa haiskahtaa liian 'luonnolliselle' niin valuttelen vettä piikeillekin ja suihkauttelen humilac-suihketta sitten kylvyn jälkeen. Humilacia lorautan joskus hiukan kylpyveteenkin jos tuntuu etta Dino on rapsutellut itseään enemmän lähiaikoina.

Kylpy on yleensä siilille ikävä kokemus, eli moni yrittää kiivetä lavuaarista ulos. Tee siitä siksi mahdollisimman rauhallinen tapahtuma, laske vesi valmiiksi lavuaariin tai vatiin (veden kohina voi olla tosi pelottava ääni!) ja juttele rauhassa siilille kun kylvetät sitä. Meillä Dinokin pelkää hiukan pesua, vaikka muuten on rohkea poika. Nykyisin ei tosin ole ongelmaa, kun keksin sirotella kylpyveteen tyhjiä madonkuoria (siis niitä pikkujauhisten ohuita nahkoja mitä matofarmiin kertyy), niin Dino ei muista enää pelätä kun haukkailee niitä madoilta haisevia kuoria koko kylvyn ajan :) Tähän konstiin päädyin siksi että tavallinen jauhis ei kellu :D
Kati_O
Member
 
Viestit: 153
Liittynyt: 25 Syys 2004, 13:06
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja Miiy » 27 Tammi 2007, 12:58

Okei, kiitos. Humilacia varmaan pitäisi hankkia, poju hilseilee iloisesti ja välillä rapsuttelee. Paljonkohan se maksaisi?
Miiy
Member
 
Viestit: 150
Liittynyt: 27 Marras 2006, 13:59
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Ruuti » 30 Tammi 2007, 13:50

Meillä mennään pesulle kun tarve vaatii. Nyytillä on aitauksessa alusinaan (sottapaikassa juoksupyörän alla ja edessä) vanhaa puuvillalakanaa suurehkoina paloina. Hitsin kätevää; lakanat vaan pesukoneeseen muutaman päivän välein ja tassut pysyy kuivina kun niillä tallustelee. Lakanapalojen alla on sanomalehteä, jotka sitten vaan vaihtoon. Muovitettu frotee toimii varmaan samalla tavalla, mutta ohut lakana kuivuu lämpimässä ihan hetkessä.

Alustuksesta siis asiaan ; jalat pestään tarpeen vaatiessa, mutta keskimäärin joka kolmas tai neljäs päivä. Olen huomannut, että Nyytin iho punoittaa helposti, jos pisut on tehty kintuille, joten näin ei saa ärtymystä siilu, eikä kukaan orjista. (Mulle tulee likaisesta siilistä hirmunen kutina, puhtaasta ei koskaan mitään)

Lämmintä vettä ja varpaiden kuivaus noihin upeisiin kuluneisiin puuvillakankaisiin. Toimivat hienosti. Humilacia tarvittaessa, mutta sitä ei voi laittaa veteen, kun tyyppi saattaa maistella vettä..

Meillä kintunpesu ei aiheuta hirmusti stressiä siilille ainakaan, joten tuo on ollut meillä hyvä käytäntö. Isompi pesu vain silloin jos siili haisee.

Lisäisin vielä, että siilikohtaista on tääkin. Touhutessa löytää kyllä omalle siilulle parhaan pesutavan ja -rytmin. Ihoa kantsii tarkkailla.
Ruuti
Member
 
Viestit: 29
Liittynyt: 07 Syys 2006, 18:56
Paikkakunta: Finland


Paluu Terveys & sairaudetcron