Extra väsynyt siili - mut hyvin kävi

Siilien terveyteen, hyvinvointiin ja sairauksiin keskittyvä keskustelufoorumi

Extra väsynyt siili - mut hyvin kävi

ViestiKirjoittaja Hannak » 25 Loka 2006, 11:37

Paha enteisesti perjantaina 13.päivä tätä kuuta, otin kuten tavallista Aramiksen syliini klo.20. Aramis palloili, tuhisi ja silmistä näkyi että se oli erittäin väsynyt. Huolestuin, että nyt on joku tosi huonosti! Ruoka kumminkin maistui, mut heti syötyään takaisin nukkumaan. Aramis heräs vasta kello 2 yöllä! Ja ei ollut oma itsensä (esim. juoksupyörässä ei menty koko yötä putkeen). Päätin, että menemme eläinlääkärin heti aamulla. Aamulla heräsin vähän yli kymmenen hirveään meluun! Naapurissa porattiin, hakattiin ja sirkkelöitiin. Kuulin rapusta kans kolinaa, joten ryntäsin ovelleni. Kurkkasin rappuun ja sielä oli naapurini. Hän kertoi että olivat aloittaneet edellisenä aamuna remontin! Ei muuta kuin lähdin Aramiksen kanssa evakkoon, ja samana iltana Aramis oli taas oma reipas itsensä!
JOTEN Aramis ei ollutkaan sairastunut vaan väsynyt edellispäiväisestä melusta ja enkä ihmettele! Halusin vain informoida muita siilistejä jos Teille käy samalla tavalla!
Hannak
Member
 
Viestit: 19
Liittynyt: 18 Heinä 2006, 08:56
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja Anitta2 » 25 Loka 2006, 11:47

Juuri tuota samaa pelkäsin silloin kun meillä oli talossa parvekeremontti. Onneksi siili ei näyttänyt juurikaan kärsineen, ainakaan ei käytös muuttunut mitenkään.
Kokeilkaapa joskus maata lattialla korva kiinni lattiassa silloin kun jossain porataan. Ääni ja tärinä on aivan toista luokkaa kuin jos istuis sohvalla. Meillä minä nostin siilun päivälaatikon sohvalle päivän ajaksi. Silloin ei runkoäänet päässeet pahimmiten häiritsemään siilin päiväunia. Päivälaatikkoon mahtuu myös juoksupyörä ja hiekkis.
Jos ei satu olemaan missään porausta sopivasti niin hauskan testin voi tehdä niin että ottaa siilin sänkyyn jalkojen juureen peiton alle ja pitää omaa korvaansa tyynyä vasten. Jopa siilin kääntymisen kuulee hyvin.
Anitta2
Member
 
Viestit: 1039
Liittynyt: 29 Marras 2004, 12:26
Paikkakunta: Helsinki


Paluu Terveys & sairaudetcron