Tulehtunut korvalehti

Siilien terveyteen, hyvinvointiin ja sairauksiin keskittyvä keskustelufoorumi

Tulehtunut korvalehti

ViestiKirjoittaja Marja » 02 Elo 2006, 17:26

Muutama ilta sitten tulimme myöhemmin kotiin. Ja näky oli kamala, verta lattialla! Pikainen tarkistus siileille ja tuloksena oli, että Artemis oli saanut pienen reiän leukaan ja Yrjänä kunnon nitarijäljen korvaan. Kumpaakin varovasti käsittelin puhdistusaineella. Pari päivää meni hyvin, mutta sitten Yrjänän korvalehti tulehtui ja turposi ihan käsittämättömästi. Käytiin näyttämässä korvaa eläinlääkärille ja tuloksena oli antibioottikuuri. Mutta turvotus ei vaan korvalehdestä laske. Viikko on jo kuurilla oltu, mutta korvalehti ei ole muuttanut muotoaan yhtään paremmaksi, ei tosin pahemmaksikaan. Korvaa saa hiplata sen verran kun Yrjänä nyt korviinsa antaa koskea eli ei se ilmeisesti ole kosketusarka, eikä muutenkaan vaikuta Yrjänän siilin eloa haittaavasti. <br> <br>Onko kenelläkään vastaavasta kokemusta? Tai muistaako sellaista? Hakua käyttäen kun ei silmiini osunut ihan vastaavan kaltaista tapausta.
Marja
Member
 
Viestit: 559
Liittynyt: 06 Marras 2003, 13:01
Paikkakunta: Kouvola, Finland

ViestiKirjoittaja miia » 02 Elo 2006, 20:19

mulla simosiilillä turos aikoinaan korva kun se oli saanu siihen sieni infektion jostain siihenhän ei antipiotit tehoa. voisikohan siihen olla menny joku muu pöpö tai kertynyt verta joka nyt on hyytynyt eikä halua poistua.
miia
Member
 
Viestit: 1274
Liittynyt: 20 Elo 2003, 18:46
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja Marja » 02 Elo 2006, 21:16

Kiitos vastauksesta ^^ <br> <br>Hyytynyttä verta se turvotus tuskin on, koska noin kolme päivää haaverin jälkeen korva oli vielä ihan tavallisissa mitoissaan. Ei kai se nyt itsekseen rupea jälkeenpäin vuotamaan? Joten joku muu pöpö tai sieni kai sitten on kyseessä. Ei auta kun nauttia lääkekuuri loppuun ja mennä uudelleen lekuriin jos kuurin loputtuakaan ei korva palaudu ennalleen.
Marja
Member
 
Viestit: 559
Liittynyt: 06 Marras 2003, 13:01
Paikkakunta: Kouvola, Finland

ViestiKirjoittaja Nocturnal » 06 Elo 2006, 17:49

Huh, Yrjänä-parkaa :( Toivottavasti korva paranee. Onneksi Nipsulle ei käynyt kuinkaan silloin kun Artemis nappasi sitä kuonosta... Kyllä niillä hampailla saa tuhoa aikaan o_o
Nocturnal
Member
 
Viestit: 236
Liittynyt: 20 Tammi 2004, 19:43

ViestiKirjoittaja Marja » 07 Elo 2006, 16:28

Yrjänä-ressukkaa kun sille sattuu ja tapahtuu ^^; Ja Aatsi on kyllä niin ärhäkkä neiti, että ei todeksi uskoisi. Olen myös hyvin onnellinen että Nipsun suloinen kuono (ja Nipsu ynnä omistajansa ^.~) selvisi pelkällä säikähdyksellä. <br> <br>Eläinlääkäri ei suositellut uutta antibioottikuuria. Joten tilanne on nyt, että ihmetellään ja seuraillaan tilannetta. Epäili, että kenties tila korvassa on samanlainen kuin koirilla esiintyvä verikorva.
Marja
Member
 
Viestit: 559
Liittynyt: 06 Marras 2003, 13:01
Paikkakunta: Kouvola, Finland


Paluu Terveys & sairaudet