Tarvitseeko Nelli apua!!!!???

Siilien terveyteen, hyvinvointiin ja sairauksiin keskittyvä keskustelufoorumi

Tarvitseeko Nelli apua!!!!???

ViestiKirjoittaja bug81 » 31 Heinä 2006, 13:28

Otan asian nyt uudemman kerran esille kun se tuntuu minua edelleen vaivaavan ja en tiedä mitä pitäisi tehdä. <br>Takapihallani käy kolme villisiiliä syömässä,ovat kesyyntyneet ja antavat silittää ja ottaa syliin. <br>Yhdellä siileistä huomasin punkkeja mahan aluksessa..muilla niitä ei ole yhtään. <br>Nellillä on ainakin seitsemän punkkia ja minusta määrä tuntuu suurelta.Osassa punkeista on ympärille tullut kellertävää hilsettä ja peräpäät ovat jo isoja pulleita mustia mollukoita! <br>Nelli kulkee välillä myös päivisin pihallamme ja tulee hakemaan ruokaa sisältä. Siksi epäilenkin ettei Nelli ole aivan kunnossa koska kulkee myös päivällä!?? <br>Uskallanko poistaa punkit itse ja pitääkö ihoa sen jälkeen putsata jollain? Sattuuko toimenpide siiliä? <br>Täällä päin ei ole eläinkääkäriä joka voisi poistaa punkit! <br>Punkit näyttävät inhottavilta ja suuren määrän vuoksi pelkään että Nelli kärsii niistä! <br>En halua että Nelli kärsii ja kaipaan neuvoja kipeästi!
bug81
New member
 
Viestit: 3
Liittynyt: 25 Heinä 2006, 10:42
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja Anitta2 » 31 Heinä 2006, 13:47

Voisitko vaikka soittaa eläinlääkäri Johanna Rauliolle ja kysyä hänen mielipidettään. Hän varmaan on paras kertomaan siilin hoidosta ja tietääkseni neuvoo ihan puhelimessa. <br> <br>Johanna Raulio <br>Vantaanrinne 14, 01730 Vantaa <br>p. (09) 874 5653 <br>p. 0400 619985
Anitta2
Member
 
Viestit: 1039
Liittynyt: 29 Marras 2004, 12:26
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja zoozoo » 31 Heinä 2006, 22:22

Jos siilillä ei ole mitään akuuttia hätää sitä ei saa koskea! Jos taas siillillä on punkeja, ja kun sitä on joka tapauksessa pidelty, olisi varmasti hyvä jos punkit saisi asianmukaisesti punkkipihdeillä poistettua ja vaikka pumpulitupolla ja petadinella puhdistettua. Pihasiilejä ei saa pidellä, ne eivät ole lemmikkejä eivätkä kesyjä vaikka siltä vaikuttaisivatkin. Eli älä koske niihin, ruoki ja katsele mutta älä koske. Koskeminen ja "kesyttäminen" saattaa aiheuttaa että niiden talvehtiminen tms. häiriintyy. Kiva kun hoitelet Nelliä, mutta Nelli on villisiili ja sellaisena sen tarttee pysyäkin luonnossa selvitäkseen.
zoozoo
Member
 
Viestit: 1499
Liittynyt: 07 Touko 2004, 09:36
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja Iida » 31 Heinä 2006, 23:51

Kuten jo siihen edelliseen ketjuun vastasin: <br> <br>"Eläimissä on aina punkkeja. Terveessä eläimessä niitä ei pitäisi olla paljoa. Joskus suuri määrä punkkeja viittaa johonkin sairauteen ja yleiskunnon heikkenemiseen.." <br> <br>Olen zoozoon kanssa kyllä samaa mieltä, että se on villieläin, eikä näinollen siihen pitäisi turhaan koskea. Mutta tosiaan kun olet sitä muutenkin tutkinut, niin kai ne voisi siinä samalla poistaa. <br> <br>Voi kuulostaa julmalta, mutta.. Jos sillä on joku sairaus josta punkit ovat seurausta, se kuolee luultavasti talvella, poistat ne punkit tai et. Jos se on muuten suht terve siili, punkit putoavat ajallaan itse.
Iida
Member
 
Viestit: 179
Liittynyt: 28 Elo 2003, 18:06
Paikkakunta: Turku


Paluu Terveys & sairaudetcron