Sivu 1/1

Villi siilin punkit

ViestiLähetetty: 25 Heinä 2006, 10:47
Kirjoittaja bug81
Ruokin takapihallani villisiilejä..antavat koskea itseään ja ottaa syliin...eilen huomasin yhdellä kaulassa jotain ylimääräistä ja katsoessani tarkemmin huomasin että siilillä oli punkkeja mahanaluksessa! <br>Onko kenelläkään tietoa onko niistä suurta haittaa siiliile ja voiko/pitääkö niitä poistaa? <br>En haluaisi että uudet ystäväni joutuvat kärsimään!

ViestiLähetetty: 25 Heinä 2006, 12:04
Kirjoittaja Anitta2
Minulla on mielikuva että villisiileitä olisi poistettu punkkeja. Siis niiltä, jotka on jouduttu ottamaan hoitoon. Haulla saattais löytyä. <br>Hyvä villisiilin hoitosivusto on myös <br><a href="http://www2.eduskunta.fi/kerhot/luonto/eurosiili/index.html" target="_new" rel="nofollow">http://www2.eduskunta.fi/kerhot/luonto/eurosiili/index.html</a><br>Siellä on ohjeita ja mielenkiintoisia kertomuksia hoitoon otetuista villisiileistä. Kannattaa lukea

ViestiLähetetty: 25 Heinä 2006, 14:27
Kirjoittaja Iida
Eläimissä on aina punkkeja. Terveessä eläimessä niitä ei pitäisi olla paljoa. <br> <br>Joskus suuri määrä punkkeja viittaa johonkin sairauteen ja yleiskunnon heikkenemiseen.. <br> <br>Jos siili antaa, voit koitaa niitä punkkipihdeillä irrottaa. Epäilen kyllä suuresti, että kaverit tykkäävät sinusta toimenpiteen jälkeen vähemmän.. ;) Eläinlääkärikin tietenkin poistaa punkkeja..

ViestiLähetetty: 30 Heinä 2006, 21:00
Kirjoittaja bug81
Tarkistin asian tänään ja punkkeja on <br>on ainakin seitsemän mahan alla ja osassa punkkien ympärillä on kellertävää hilsettä... <br>Voinko poistaa punkit itse,ilman että siiliä sattuu paljon? <br>Pelkään että Siilillä on jokin sairaus koska punkkeja on niin paljon! Täällä suunnalla ei ole eläinlääkäriä joka voisi punkit poistaa! <br>Jos jollakin on tietoa tai neuvoja asian suhteen toivon että <br>En haluaisi että Nelli siilini kärsii tai pahimmassa tapauksessa kuolee!

ViestiLähetetty: 30 Heinä 2006, 22:17
Kirjoittaja Kaisa
Siilit tykkäävät kulkea heinikossa, jossa tunnetusti on punkkeja. Luonnollisesti punkit verta imevinä kiinnittyvät heinikossa kulkeviin eläimiin, joten siili on oivallinen kohde. Punkit ovat ikäviä, mutta pääsääntöisesti kuitenkin melko vaarattomia, varsinkin niihin tottuneillle eläimille. <br> <br>Terveelle siilille en usko suurestakaan olevan haittaa siinä kiinni olevista punkeista, joten en lähtisi pelkästään punkkeja siitä irroittelemaan. Eri asia on, jos siili tarvitsee muutenkin hoitoa, niin punkit voi siinä samalla irroittaa. Tarkoitan, että jos eläin on siinä kunnossa, että se tarvitsee eläinlääkärin apua.

ViestiLähetetty: 01 Elo 2006, 23:36
Kirjoittaja Soili
Jep, samoilla linjoilla olen. Punkitkin ovat osa luontoa, niin ällöttävältä kuin ne voivat tuntuakin. Punkit voi tietysti poistaa apteekista saatavalla punkinpoistimella tai punkkilassolla, mutta uusia takuulla tulee.