Sivu 1/1

Apua, nopeasti! (patti kaulassa)

ViestiLähetetty: 12 Kesä 2006, 19:40
Kirjoittaja Minna L
Tietäisikö kukaan teistä fiksuista mikä meidän Siirille on tullut? <br>Jonkun aikaa ollaan huomattu etujalan alla vähän kaulaan päin ihan pieni patti, minä en sitä ole edes huomannut, vaan äitini joten sitä ei aluksi huomannut jollei ihanihan tarkkaan katsonut. Nyt viime yönä patti oli isontunut ja nyt se on siilin kokoon katsoen todella iso, jos se vaikka juoksee patin näkee ihan siitä. Siiri on kyllä syönyt, juonut, juossut ja käyttäytynyt ihan normaalisti, ihan kuin se ei itse edes tuntisi koko pattia. Eli siis, mikäköhän vaiva voisi olla kyseessä?

ViestiLähetetty: 12 Kesä 2006, 19:52
Kirjoittaja Tiia
jalan alla vai jalan sivussa? <br>Kyseessä voi olla "finni", tulehduspesäke, nivelvamma, pieni kasvain.. <br>tarkkaan en osaa sanoa..lääkärille kannattaa käydä näyttämässä, ainakin saa mielenrauhan, jos patti on vaan harmiton..

ViestiLähetetty: 12 Kesä 2006, 19:54
Kirjoittaja Minna L
Sivussa, kaulaan päin. Tuossa on tuollainen yksi iso "rypylä" kuin äitini sen ilmaisi ja monta pientä ympärillä.

ViestiLähetetty: 12 Kesä 2006, 19:55
Kirjoittaja Nea
Kannattaa varmaan joka tapauksessa käydä näyttämässä eläinlääkärille, joka voi tutkia, onko kyseessä kasvain vai jokin harmiton patti. <br> <br>Kasvaimen lisäksi kyseessä voisi olla finni, mutta jo oman mielenrauhansa vuoksi kannattaa ehkä käydä lekurilla - etenkin jos patti kerran on iso.

ViestiLähetetty: 12 Kesä 2006, 19:55
Kirjoittaja Minna L
Ja lääkärille tilataan huomenna aika.

ViestiLähetetty: 12 Kesä 2006, 19:56
Kirjoittaja Nea
Ja Tiia ehti ensin :P

ViestiLähetetty: 16 Kesä 2006, 19:29
Kirjoittaja hekate
Oletteko jo päässeet käymään lääkärillä? Onko selvinnyt mitään?

ViestiLähetetty: 21 Kesä 2006, 19:13
Kirjoittaja Minna L
Ei olla käyty. Ku soitettiin lääkäri sanoi että soittakaa ens torstaina uuestaan ja kun sitte soitettiin niin siellä oli porukka kesälomalla, ihme hommaa. Tuo patti on nyt vissiin pienentymässä, tai ainaki sieltä tulee jotain nestettä, jospa tuo oli sitte vaan joku rasvapatti tai finni tai muuta, saa nyt tässä nähä. Kyllä me kuitenki tässä parin päivän sisään käytetään sitä siellä lääkärillä.

ViestiLähetetty: 22 Touko 2010, 14:33
Kirjoittaja MariK
Meidän neljä vuotiaalla siilillä sama juttu, patti vasemman etutassun edessä kaulalla. Huomasin tänään asian. Alkoi huolestuttaa...nyt täytyy alkaa seuraamaan tarkkaan mihin suuntaan tilanne menee. Oma itsensä Lysti vaikuttaa olevan, eikä arista yhtään kun pattia tunnustelee. ulospäin ei näy oieastaan yhtään mitään kun on tuuhea karvapeite päällä.

ViestiLähetetty: 22 Touko 2010, 14:59
Kirjoittaja MariK
Korjaan vielä edellistä, kyllä sen patin huomaa selvästi ku katoin sitä alhaalta päin ku se liikkus nii siinä näkyy.. :( pyysin kaveria, joka on pieneläin hoitaja ja paljon kokemusta eläimistä, katsomaan sitä nyt ensi hätään.

ViestiLähetetty: 23 Touko 2010, 04:07
Kirjoittaja tini
Sehän voi olla vaikka oikein turvonnut imusolmuke, jos niikseen (miten nyt käsitin sijainnin). Kannattaa siis käydä lääkärissä näyttämässä, onko kyseessä imusolmuke vai joku muu vaiva :)

ViestiLähetetty: 23 Touko 2010, 08:05
Kirjoittaja MariK
Niinpä. Täytyy toivoo ettei olis vakavaa.. Kiitti vastauksesta, tini :)

ViestiLähetetty: 24 Touko 2010, 15:43
Kirjoittaja MariK
Ihan ku se patti olis vähän kasvanu.. Mitään muita oireita ei ole, syö hyvin ja liikkuu paljon.. Huomenna lääkäriin, sain ajan Daniela Heikelille.

ViestiLähetetty: 24 Touko 2010, 16:27
Kirjoittaja tini
Kerrohan sitten mitä lääkäritäti sanoo :)

ViestiLähetetty: 25 Touko 2010, 16:53
Kirjoittaja MariK
Lääkäritäti oli sitä mieltä, että kyseessä on luultavammin rasvapatti. Toinen mahdollisuus kasvain maitorauhasessa.. Leikkauksen voi tehdä, mutta lääkäri meinasi sen olevan riskipeliä kun kyseessä on jo 4 vuotias siili. Meinasi ensin nukuttaa Lystin, kun oli sen verran tuhina tapaus aluksi, mut sitte kun Lysti hokas että pöytä on hyvän makunen niin se piristys niin et lääkäri pääsi hyvin pattiin käsiksi kun oli tyttönen niin keskittynyt vaahtistelemaan :)