Kynsien irtoaminen

Siilien terveyteen, hyvinvointiin ja sairauksiin keskittyvä keskustelufoorumi

Kynsien irtoaminen

ViestiKirjoittaja Mila » 03 Touko 2006, 22:43

Kun lueskelin tässä noita aikaisempia juttuja niin kävi ilmi että monellakin siilillä on revennyt takajaloista kynsi/ä irti. <br>Niin jos tähän sitten voisi yhteisesti kaikki kynsien irtoamiset ym. jalkahaaverit sitten kertoa.. <br> <br>Hilmalla on yöllä kynsi irronnut/revennyt. Kerran aiemminkin näin on käynyt. <br>Mutta miten saan selville missä se satuttaa itsensä kun tällä kertaa missään muualla ei ollut ollenkaan verta. Pelkästään keskellä sanomalehtiä semmoinen läikkä. Kun tuskin se nyt itseään saa satutettua noin vaan paikoillaan seisten. Ensin ajattelin että sen varvas on lipsahtanut juoksupyörässä, mutta siinä ei ole verta.. Eikä Hilma varvasta aristele tai mitään. Onko ideoita miten tämä on voinut tapahtua. Hilmalla on verkko-ovet mutta niissä se ei ilmeisesti ole itseään satuttanut... Enpä tiedä, ideoita?
Mila
Member
 
Viestit: 46
Liittynyt: 29 Elo 2005, 22:23

ViestiKirjoittaja laululintu » 07 Touko 2006, 17:23

Mäkin tänään katsoin niin elmolla oli haljnnut yksi kynsi ja sen takana oli verta. en tiedä kauanko kynsi on tällainen ollut, nyt leikkasin sitä lyhyemmäksi ja toivon että se paranisi siitä. Onkohan sinun siilillä liian pitkät kynnet että, ne sitten katkeilisi kävellessä ?
laululintu
Member
 
Viestit: 293
Liittynyt: 01 Syys 2005, 20:30
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja Mila » 07 Touko 2006, 19:05

kun ei ne oikeastaan pitkät ole.. takajalkojen sisimmät vai kaksi sisintä on vähän pidemmät kuin muut mutta ymmärtääkseni pitääkin olla että siili saa rapsuteltua..?
Mila
Member
 
Viestit: 46
Liittynyt: 29 Elo 2005, 22:23

ViestiKirjoittaja tini » 08 Touko 2006, 03:35

Joo, kyllä ne pitää pitää pitkinä :)
tini
Member
 
Viestit: 1788
Liittynyt: 21 Elo 2004, 05:14
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja laululintu » 09 Touko 2006, 11:30

Joo, ne pitääkin olla niinkun tiniti sanoikin : ) <br>Sitten en kyllä osaa sanoa. kun joillakin eläimillä voisi olla puutostiloja ja siksi kynnet hauraammat, mutta en osaa kyllä sanoa mtn...
laululintu
Member
 
Viestit: 293
Liittynyt: 01 Syys 2005, 20:30
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja Iida » 10 Touko 2006, 17:59

Meidän Ellillä on joku vika takajalkojen pikkuvarpaiden kynsissä. Muut kynnet kasvavat normaalisti, mutta ne eivät. Kynnet kasvavat hiukan (eivät edes niin pitkäksi, että pystyisi leikkaamaan) ja sitten ns. putoavat pois! Kokonaan kynsi ei irtoa, vaan siitä jää pieni nysä jäljelle. Verta niistä ei ikinä ole tullut, eikä tuo näytä aristavan niitä mitenkään. Mutta kyllä pelästyin kun ensimmäisellä kerralla tassupyykillä kynsi jäi käteen!! <br> <br>Eläinlääkäri ei osannut asiaan sanoa oikein mitään. Luulen, että tuo on joku synnynnäinen vika ennemmin kuin puutos. Muutenhan muutkin kynnet olisivat "huonot".. Kalsiumin puutosta Ellillä voisi periaatteessa olla, kun ei syö raejuustoa tms. Kissan kuivaruoassa on kyllä lisättyä kalsiumia, mutten tiedä onko tarpeeksi. (Luultavasti, kun on niin pieni eläin) <br> <br>Olen miettinyt, että pitäisikö asialle tehdä jotain... Mutta kun ne eivät muuten vaivaa ja "reikää" kynnen päähän ei tule, eikä tule verta, olen tullut siihen tulokseen, että se ei haittaa..
Iida
Member
 
Viestit: 179
Liittynyt: 28 Elo 2003, 18:06
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Mila » 24 Syys 2006, 20:20

Hilmalla on muuten se samainen kynsi josta on ollut harmia ennenkin, ruvennut kasvamaan päästä sellaiseksi lattanaksi. Kynsi on siis vähän niinkuin T:n mallinen että päästä levenee ja litistyy.. Olen sitä jonkun verran leikannut kun on kasvanut sen verran että pystyy vähän napsaisemaan.. Ei siitä mitään harmia Hilmalle taida olla, ihan iloisena vilpertää.

Muilla kokemuksia?
Mila
Member
 
Viestit: 46
Liittynyt: 29 Elo 2005, 22:23

ViestiKirjoittaja laululintu » 28 Syys 2006, 02:03

Meidän Elmolla on myös alkanut kasvamaan pari kynttä sillain "T muotoon" Taitaapa olla jopa takakynnet nekin, niistä tuskin on harmia, ja musta tuntuu että noi mitkä on päästä littanammat ovat myös elmolla vähän paksummatkin kynnet :) ihan tavallisesti niitä kynsiä siistin enkä ole mitään ongelmaa nähnyt :)
laululintu
Member
 
Viestit: 293
Liittynyt: 01 Syys 2005, 20:30
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja aleksi » 28 Syys 2006, 14:00

Meidän Hermionella on joskus kynnet juuressa verta kun hän on juossut juoksepyörässä ja "jarrutellut" liian kovassa vauhdissa. Sillon kynsi jotenkin tökkäisee ja alkaa vuotamaan verta. Ollaan pesty jalat laimeassa betadine vedessä muutaman päivän välttääkseen tulehduksia :)
aleksi
Member
 
Viestit: 45
Liittynyt: 23 Huhti 2006, 16:53

ViestiKirjoittaja Salla L » 28 Syys 2006, 16:09

Koistiselta irtosi n. vuosi sitten etutassun "pikkuvarpaan" kynsi kokonaan. Nyt uusi kasvanut kynsi on todella paksu ja kasvaa hyvin voimakkaasti kaarelle alaspäin. Leikkaus on hiukan hankalaa koska kynsi on niin paksu, meinaa jäädä aina teräviä kulmia kynteen kun sen leikkaa. Mä itseasiassa viilaan aina kynnen siistiksi kynsiviilalla leikkamisen jälkeen.
Salla L
Member
 
Viestit: 131
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 19:43
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja Knightrider » 28 Syys 2006, 21:32

Nyt kun kynsistä tuli puhetta niin voisin samantien kysyä että onko jollain kokemusta tai jotain teoriaa mikä ihmeen juttu Ronin etutassun "pikkurillissä" on vikana. Se on jo pidempään kasvanut huomattavasti paksummin kuin muut kynnet, eli on tasapaksu päästä päähän (ei ns. suippo kuten muut kynnet). Se myös ainakin silmämääräisesti kasvaa muita nopeammin ja vähän sivullepäin.

Tämän lisäksi pituussuunnassa puolet kynnen pinnasta on oudon näköinen, näyttää jonkinlaiselta ruvelta tms. Olen yrittänyt vähän koskea saksien sivulla sitä eikä mitään irronnut joten vaikea kuvitella että se mitään likaa olisi (onhan siili kuitenkin ollut lukemattomia kertoja kylvyssä sen kynnen kanssa).

Voikohan siileillä olla jotain kynsisientä tms? Mulla ei tosiaankaan ole mitään aavistusta mitä se voisi olla.
Knightrider
Member
 
Viestit: 542
Liittynyt: 22 Helmi 2004, 13:58
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Salla L » 28 Syys 2006, 22:15

<em>Se on jo pidempään kasvanut huomattavasti paksummin kuin muut kynnet, eli on tasapaksu päästä päähän (ei ns. suippo kuten muut kynnet). Se myös ainakin silmämääräisesti kasvaa muita nopeammin ja vähän sivullepäin. </em>

Täydellinen kuvaus Koistisen kynnestä. Onko Roni joskus satuttanut tuo kyntensä? Koistisen kynnen pinta on kyllä sileä.
En kauheasti huolestuisi, varsinkaan jos on aina ollut ruvella se kynnen pinta. Tietysti jos kovasti kasvaa myös paksuutta, voi tuo ruvella olevan näköinen pinta olla vain yksinkertaisesti sitä kynnen kerrostumaa. Esimerkiksi ihmisillä joilla on paksut vahvat kynnet, kynnen pinta on harvoin luonnostaan sileä. Tämä nyt on vain omaa järkeilyäni, ei mikään fakta ;-)
Salla L
Member
 
Viestit: 131
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 19:43
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja Knightrider » 29 Syys 2006, 11:37

Ei Roni ainakaan meillä ollessaan ole kynttään koskaan satuttanut tai mitään muuta vastaavaa. Tosin se tuli meille vasta n.puolivuotiaana, joten eläinkaupassa on voinut tapahtua ties mitä.

En kyllä minäkääm usko että se ruskea ruvennäköinen pinta mitään vaarallista on, mutta olen vain jo pitkään ihmetellyt että mistä moinen mahtaa johtua. Ehkä siinä kynnessä sitten on vaan jotain kasvuhäiriötä, jonka takia se kasvaa kieroon ja nopeammin ja paksummin kuin muut. Ei tule muutakaan järkevää ajatusta mieleen..
Knightrider
Member
 
Viestit: 542
Liittynyt: 22 Helmi 2004, 13:58
Paikkakunta: Helsinki


Paluu Terveys & sairaudetcron