Siili vihoittelee..

Siilien terveyteen, hyvinvointiin ja sairauksiin keskittyvä keskustelufoorumi

Siili vihoittelee..

ViestiKirjoittaja Leoni » 04 Elo 2005, 19:51

mikäköhän meidän leoni poikaa vaivaa kun se on ollut hirmu vihainen jo kaksi päivää ja se puree jos sitä pitää sylissätai sitte näykkii koko ajan vaatteista. <br>toivottavasti se ei ole mitään vakavaa. <br> <br> <br>puhisian rakas hoitaja <br> <br><i>EDIT, edellinen otsikko:vastatkaa nopeasti minua alkaa huolestuttaa </i>
Leoni
Member
 
Viestit: 89
Liittynyt: 07 Marras 2004, 23:33
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja Aurinkoinen » 04 Elo 2005, 21:45

kuinkas kauan leoni on teillä ollut? Meillä siili ensimmäisinä asuinviikkoina oli ainaki hirmu kiukkunen ja pureskeli sormeen yms. <br>Nyt Manta ollut meillä puolivuotta ja tilanne rauhottunut kun se on jo tottunut meihin :) Välillä tietysti neidillä sattuu olemaan pahempi päivä ja sillo kannattaa pysyä kaukana... ;)
Aurinkoinen
Member
 
Viestit: 16
Liittynyt: 21 Helmi 2005, 23:31
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja Leoni » 04 Elo 2005, 22:24

no joo leoni on ollut meillä kohta vuoden
Leoni
Member
 
Viestit: 89
Liittynyt: 07 Marras 2004, 23:33
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja Anna » 04 Elo 2005, 22:37

Siis yhtäkkiä vain alkoi tuhista ja puremaan? Oletko huomannut että Leoni arastaisi tms jotain raajaa tai jokin muu paikka olisi arka? Meidän Niiskusta huomaa usein heti että kaikki ei ole kohdallaan kun se alkaa vihoittelemaan..
Anna
Member
 
Viestit: 127
Liittynyt: 04 Heinä 2004, 15:54

ViestiKirjoittaja Kikke » 05 Elo 2005, 07:02

Minullekin tuli mieleen, että olisiko sillä jokin paikka kipeä, joko ulkoisesti tai sisäisesti? Onko siili vihainen koko ajan vai vain silloin kun sen ottaa syliin? <br>Onko jokin sen asuinoloissa muuttunut?
Kikke
Member
 
Viestit: 2550
Liittynyt: 11 Marras 2003, 16:56
Paikkakunta: Rovaniemi

ViestiKirjoittaja SannaV » 05 Elo 2005, 09:45

Tämä menee nyt vähän asian vierestä eikä varmaan auta Leoni sun kysymykseen yhtään, mutta tuo meidän siilukka puhisee AINA kun sen nostaa syliin ja erityisesti silloin kun sitä yrittää koskea selkään. (Ollut meillä reilu 2 kk.) Otsasta ja taaempaa selästä se antaa silittää, mutta heti kun lähestyy niskaa, se pillastuu, ja voi saada kunnon puhinakohtauksen. En tiedä mikä sitä niin ärsyttää siinä selästä koskemisessa. Ei se mitenkään aristele selkää, ja kieriskelee hiekassakin innoissaan. Ikinä se ei kylläkään pure, paitsi kerran vahingossa kun innostui lipittämään ja riipimään paidanhelmaa. Säikähti sitten itsekin kovasti kun osui ihoon. <br> <br>Mutta kysymys siiliexperteille, pitäisikö siiliä yrittää saada tottumaan selkäkosketukseen (pitäähän sille joskus ehkä laittaa jotain hilseenpoistoainetta piikkien väliin?), vai antaa olla vaan? Säälittää vaan niin, kun se hermostuu, niin ei viitsi edes yrittää.
SannaV
Member
 
Viestit: 19
Liittynyt: 10 Maalis 2005, 15:56
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Leoni » 05 Elo 2005, 10:51

leonilla ei ole mikään paikka ainakaan näköjään kipeä kun se juoksee normaalisisti eikä arista mitään ja syö myös normaalisti <br> <br>olen katsonut sen raajat ja kaikki .mutta niissä ei ollut mitään
Leoni
Member
 
Viestit: 89
Liittynyt: 07 Marras 2004, 23:33
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja Kikke » 05 Elo 2005, 11:25

Noo, ehkä sillä on hetkellinen kyllästyminen seuraan :D
Kikke
Member
 
Viestit: 2550
Liittynyt: 11 Marras 2003, 16:56
Paikkakunta: Rovaniemi

ViestiKirjoittaja Memma » 05 Elo 2005, 12:37

SannaV en nyt varsinaisesti osaa vastata kysymykseesi, mutta meillä Bella käyttäytyy vähän samaan tapaan. Selkää ei saa silittää, mutta kättä saa pitää selän päällä parin tuhahduksen säestämänä. Bella tuhisee ja pomppii kovasti silitettäessä, muttei mene palloksi tai nosta piikkejä pystyyn. Olemmekin päätelleet, että sitä vain ottaa päähän todella kovin ennemminkin kuin että se pelkää. Päätä ja piikittömiä kohtia silittäessä Bella sitten reagoi voimakkaammin. Ei olla pientä viitsitty sen enempää kiusata kun se ei siitä selvästikään tykkää. <br> <br>Sanoisin suihkeista, että Bellan selkään pääsee jopa paremmin käsiksi kun se on pallona - muutenhan kaikki aine jää piikkeihin. :)
Memma
Member
 
Viestit: 1342
Liittynyt: 28 Joulu 2004, 15:26
Paikkakunta: Paimio

ViestiKirjoittaja Taina » 05 Elo 2005, 12:43

Siilille ei ole luontaista se , että sitä silitellään selästä/niskasta. Se on eläimen vaistoa, ettei piikkeihin kosketa ja siksi puhisee ja pörhistelee. <br>Kaikki siilit eivät totu koskaan siihen, että niitä yritetään silitellä.Eli siili puolustautuu nostamalla piikkinsä pystyyn ja puhinalla yrittää pelotella käden pois koskemasta. <br> <br>Olisiko sulla Leoni jotain sellaista tuoksua/hajua itsessäsi , että siili sen takia puree? Meillä on täysin kesyt siilit , eivätkä ole koskaan purreet meitä, paitsi eilen! Ihollani haisee ehkä kloori(koska uin altassa 3x viikossa) ja eilen yöllä pidin Gudua sylissä ja se puraisi kättäni todella kovaa. Vaistomaisesti nostin käden ylös ja siiliparka roikkui siinä edelleen. No itselläni on nyt komeat hampaanreijät kädessä, sekä mukava mustelma. <br>Gudu ei todellakaan purrut tarkoituksella ihoani, vaan se yritti tutustua outoon hajuun , mikä iholtani tuli ja maisteli sitä siksi innokkasti,olisi ehkä tehnyt siitä mojovat vaahtikset vielä päälle. <br> <br>Jos käyttää jotain rasvaa, tuoksuvaa saippuaa tms. niin siili voi purra ihoa maistaakseen , mitä siinä on.
Taina
Member
 
Viestit: 1168
Liittynyt: 21 Helmi 2004, 00:15

ViestiKirjoittaja Mohar » 05 Elo 2005, 15:25

Meidän Cici (14 vkoa vanha) teki vaahtiksen Miran päälle. Onko tämä tavallista? Miran puserossa oli cocistahra ja Cici imeskeli kangasta hetken ja levitti sitten suuren vaahtiksen Miran paljaalle käsivarrelle. Vahingossa vaiko tarkoituksella, en tiedä. Yleensä Cici "vaahtoaa" vaan itsensä ;). <br>Selän silittely aiheuttaa meilläkin tuhinaa ja puhinaa. Poskia ja kylkiä ei saa silittää muulloin kun neiti juoksee "käsissä". Kerran <br>vaan hän on purrut minua kovaa ja kerran maistellut pitkään purematta kuitenkaan kipeästi. Tällä viikolla hän säikähti kovasti kun ruoka pistikin hanttiin. Ostin jättijauhiksia ja Cici otti yhden innolla suuhunsa vaan sepä rupesi sätkimään ja pyristelemään oikein urakalla. Loppuja jättiksiä hän ei sitten suostunut syömäänkään kuin litistetyssä muodossa...
Mohar
Member
 
Viestit: 65
Liittynyt: 10 Maalis 2005, 09:29
Paikkakunta: Nurmijärvi

ViestiKirjoittaja SannaV » 05 Elo 2005, 17:27

Juu Memma, sitä mekin ollaan ajateltu että Vinskiä enemmän ketuttaa se selästä koskeminen, ei sitä pelota. Ja joskus se pomppii samassa yhteydessä aika lailla. Mutta toisaalta ihme kyllä antaa sitten silittää otsalta ja rapsuttaa leuan alta & mahasta. Tuntuu että sillä pitää olla näköyhteys siihen, mikä rapsuttaa. Ja selkään kun se ei näe (paitsi vaahtista vääntäessään), niin silloin inhottaa. <br> <br>Varmaan pitää antaa Vinskin olla rauhassa mitä tulee selkään. :) <br> <br>Leoni, tuli mieleen kun toisessa ketjussa mainitsit siili-Leonin hilseilyn ja kutinan, voisiko siinä olla syy vihoitteluun? Että sitä kutittaa jo liikaa, ja se sitten heijastuu kaikkeen?
SannaV
Member
 
Viestit: 19
Liittynyt: 10 Maalis 2005, 15:56
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Taina » 05 Elo 2005, 17:27

Kyllä vauhdikkalla ja innokkaalla siilillä voi vaahtista tulla myös paidalle, kyllä se oikeisiin paikkoihin menee, kunhan pikkuinen treenaa vaan tarpeeksi.
Taina
Member
 
Viestit: 1168
Liittynyt: 21 Helmi 2004, 00:15

ViestiKirjoittaja Leoni » 06 Elo 2005, 12:07

luulen että syynä oli ukkonen nimittäin televisio alkoi pätkimään samana päivänä ja eilen ukkosti. <br>kun herätin leonin tänään se oli niin kuin ei olisi mitään tapahtunut. <br>ehkä se aisti sen ukkosen ja se sai leonin sellaiselle tuulelle.
Leoni
Member
 
Viestit: 89
Liittynyt: 07 Marras 2004, 23:33
Paikkakunta: Finland

ViestiKirjoittaja tanjakuu » 08 Elo 2005, 15:21

Sakari (9kk)on viime kuukausina antanut jo silittää selästä ja välillä jopa täysin ilman alkutuhinaa ja -pörhistämistä, mutta vatsaan, päähän tai tassuihin sitä ei juuri milloinkaan saa koskea :-) Pikkuista ärsyttää heti, jos edes vähän yrittää siirtää silityskättä kylkeen päin. <br> <br>Sakarilla oli tuossa kuukausi sitten ihan mahdoton kiukkukausi: kaikkea mahdollista piti retuuttaa ja raukka pureskeli kaikkea eteen sattuvaa. Ainoat säyseät hetket olivat silloin kun se oli juuri herännyt tai juuri menossa nukkumaan. Nyt tilanne on jo vähän parempi, mutta peitot ja lattialla oleva lapanen saa yhä melkoista kyytiä silloin tällöin. Syytä emme kiukutteluun ole löytäneet, olosuhteet olivat ihan kunnossa ja ei Sakke kyllä kipeältäkään mistään kohtaa vaikuttanut - ehkä sillä oli itsenäistymiskriisi tai jotain ;-) Ja mietimme myös tuota ukkosvaihtoehtoa, koska sen kiukkuviikon aikana oli kovasti sähköä ilmassa. Ehkä siili tosiaan reagoi voimakkaasti ukkoseen.
tanjakuu
Member
 
Viestit: 241
Liittynyt: 22 Joulu 2004, 08:17
Paikkakunta: Turku

Seuraava

Paluu Terveys & sairaudetcron