Siili ei syö?

Siilien ravintoon ja ruokintaan keskittyvä keskustelufoorumi

Siili ei syö?

ViestiKirjoittaja Berry » 07 Marras 2012, 22:08

En nyt nopeasti silmäillen löytänyt tällaista aihetta vielä.

Meille muutti muutamia päiviä sitten siili poika, tarjolla kasvattajan antamia hyönteisiä ympäri vuorokauden. Siilin ruokahalu ei kuitenkaan tunnu olevan mikään kovin suuri, muutaman hassun elävän jauhiksen vetäissyt, ei juuri muuta. Johtuisiko tämä äkillisestä muutoksesta, uudet äänet, uudet hajut ym? Matka stressiä? :roll:
Berry
New member
 
Viestit: 2
Liittynyt: 01 Marras 2012, 10:03

Re: Siili ei syö?

ViestiKirjoittaja julius » 10 Marras 2012, 15:34

Siili syö illalla ja yleensä ainakin jauhomadot kelpaavat. Tuoreet madot tarjoiletkin varmaan illalla ja kuivia öttiäisiä tms. saa olla vaikka toisessa kupissa alkuun jatkuvasti. Ja raikasta vettä toki on oltava aina.

Katso, ettei ruokakupin reunat ole kovin korkeat. Varmaan ihan alkujännäristä tuossa on kyse. :)

Monipuolisesta ruokavaliosta täältä löytyy myös tietoa. Kannattaa hankkia sellainen elektroninen ruokavaaka, josta voi seurata tyypin painoa.

Ja siiliä kannattaa käsitellä iltaisin ihan alusta asti, niin pysyt kärryillä muutenkin sen terveydentilasta.

Kokeneemmat voivat antaa varmasti lisää vinkkejä.
julius
Member
 
Viestit: 14
Liittynyt: 06 Touko 2012, 09:07

Re: Siili ei syö?

ViestiKirjoittaja Bella » 16 Marras 2012, 00:49

Kyllä, uuden kodin stressiä. Kaikki on uutta, hajut, koti, äänet ja jotkut siilit saattavat olla syömättä pari päivää kaiken uuden vuoksi.. Siilisi varmaan syö jo?
Jotkut siilit ovat hyvinkin nirsoja, kasvattajasi voi varmasti kertoa mitä siilisi söi hänen luonaan.

Siiliä ei kannata käsitellä heti kauheasti, ensimmäisenä iltana tulisi antaa rauhassa ja tutkia uutta kotiaan. Päivän parin jälkeen voi käsitellä siiliä mutta vain hetken ja sitten päivä päivältä lisätä käsittely aikaa, piakkoin siilisi onkin tottunut sinuun ja uuteen kotiinsa ja voitte istuskella sohvalla yhdessä iltaisin siili sylkyssä :)
Bella
Member
 
Viestit: 133
Liittynyt: 02 Syys 2009, 11:03
Paikkakunta: Turku / Tukholma

Re: Siili ei syö?

ViestiKirjoittaja Berry » 19 Marras 2012, 22:15

Jossi siili syö nyt jo ihan kelpoisesti kaikkea muuta paitsi sirkkoja. Kenties vain nirsoilua? Koitettiin pari päivää tarjota pelkkiä sirkkoja, mutta paino lähti laskemaan koska yhden yhtäkään sirkkaa ei edes maistettu! Muutamia eri sirkkoja kokeiltiin-ei silti. Tänään tuli petshopista ruokatilaus jossa oli mukana säilöttyjä sirkkoja, ne menevät vielä kokeiluun. Nyt siili on syönyt: elävät ja kuivatut jauhikset, säilötyt pillarssit, säilötyt etanat, säilötyt katkaravut, kissan nappulat ja tänään tuli bamboo-madot, kuivatut silkkitoukat ja ne säilötyt sirkat, joita nyt koitetaan tänään. :wink: Vettä herra juo myös niinkuin pitääkin, sirkkojen kohdalla on hirmuisen nirso kaveri. :roll:

Poitsun kanssa ollaan jo hyvin yhteisymmärryksessä, alkuun vaan tuhistiin, mutta nyt tullaan ihan mielellään tutkimaan paikkoja ja touhuilemaan sylkkyyn. Perheemme koiraan on myös hieman päästy tutustumaan, ei sekään ollut mikään kauhistus. :wink:
Berry
New member
 
Viestit: 2
Liittynyt: 01 Marras 2012, 10:03

Re: Siili ei syö?

ViestiKirjoittaja Bella » 19 Marras 2012, 23:23

Nirsoilua ;) säilötyt sirkat menevät yleensä helpommin kuin kuivatut. Myöskin mini cricketsit ovat yleensä siilien herkkua :) Jos ei halua silkkitoukkia syödä niin ne voi murustaa ruuan sekaan niin menee samassa sössyssä!
Bella
Member
 
Viestit: 133
Liittynyt: 02 Syys 2009, 11:03
Paikkakunta: Turku / Tukholma


Paluu Ravinto & ruokintacron